Cumhuriyetin 93. yılı kutlandı

Cumhuriyetin 93. yılı kutlandı

31.10.2016 10:16:29

Soğuk havaya aldırış etmeyen Silivrililer, cumhuriyet coşkusunu ilçe stadyumunda icra edilen kutlama etkinlikleriyle yaşadı.

Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlamaları tören programı resmi protokolün katılımı ile ilçe stadyumunda kaydedildi. Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, kabul töreni organizasyonu ile başladı. Tebrikler saat 10.00'da İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından kabul edildi. Bayram töreni saat 10.30'da ilçe stadyumunda icra edildi. Törenin sunuculuğunu Silivri Halk Eğitim Merkezi Beden Eğitimi Öğretmeni Selahat Özel ve TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Tuğba Cangül gerçekleştirdi. Bir dakikalık saygı duruşu, tüm öğrencilerin ve halkın birlikte söylediği İstiklal Marşı'ndan sonra İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte törene katılanların bayramını kutladı.

BEKÂRLAR: BUGÜN HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK MİLLİ DAYANIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, “Cumhuriyetin 93. yılını kutlarken bugünün anlam ve önemine binaen yapmamız gereken şey hem sahip olduğumuz değerlerin muhasebesini yapmak hem de bu değerleri muhafaza etmektir. Bugün her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve milli dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Türkiye'nin modern dünyadaki yerini geliştirmek için hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu yüzden milletimizi ve memleketimizi ilgilendiren her meseleyi şahsi davamız kadar önemle izlemek ve sonuç almak zorunda olduğumuzu bilmeli ve buna inanmalıyız. Dünyanın yaşadığı değişim sürecini ağır bedeller ödemeden, milli hedeflerimize helal getirmeden yaşayabilmek için iyi bir tarih şuuruna ve gücünü milletten alan bir vizyona sahip olmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle nice 29 Ekim'lere daha güçlü ve cumhuriyetimizin geleceğine olan inanç ve güvenle erişmek dilek ve temennisiyle başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyetimizin varlığı ve bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle, şükranla yad ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

İLÇEMİZİ ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TEMSİL EDEN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konya'da yapılan Türkiye Tekvando Şampiyonasında dereceye giren Silivri Tekvando Kulübü sporcularından Betül Özcan ve Yasemin Özkan'a ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu verdi.
14-19 Ağustos 2016 Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Tekirdağ'da düzenlenen Yaz Kupası Tenis Turnuvası'nda 9 yaş erkekler birincisi Eymen Efe Polat, 10 yaş erkekler birincisi Ömer Alp Özdemir ödüllerini İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er'in ellerinden aldı.
Türkiye okçuluk şampiyonaları dalında dereceye giren sporculardan 16-18 Mayıs 2016 Antalya Okullar Arası Okçuluk Şampiyonası Türkiye birincisi Yusuf Eren Albayrak ile 24-26 Ağustos Çanakkale 9/10/11/12 Yaş Minikler Okçuluk Türkiye Şampiyonası Türkiye ikincisi Dilşer Göçmen'e ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Karaaslan takdim etti.
Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2015-2016 14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali yarışmasında Modern Türk Mutfağı dalında Baran Çimen, Berkin Odabaş, Serkan Şen, Yaren Erdoğan gümüş madalya; Tatlı Tabağı kategorisinde Simay Konur bronz madalya; Makarna kategorisinde Nazlım Çakar gümüş madalya; Balık kategorisinde Görkem Kaplan bronz madalyaya layık görüldü. Öğrencilere ödüllerini Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kerem Yılmaz sundu.
2016 Türkiye Golf Federasyonu Yıldızlar Şampiyonasında derece yapan 2. ve 4. Ayak B Kategorisi Erkekler Türkiye birincisi Çağatay Korucuoğlu, 1. ve 5. Ayak B Kategorisi Erkekler Türkiye birincisi Çağrı Kurtuluş, 3. Ayak B Kategorisi Erkekler Türkiye birincisi Tamer Yazıcı, 2. Ayak B Kategorisi Bayanlar Türkiye birincisi Derin Kantar, 6. Ayak B Kategorisi Bayanlar Türkiye birincisi Irmak Koyuncu, 3. Ayak B Kategorisi Bayanlar Türkiye birincisi Ilgın Zeynep Denizci, 4. Ayak B Kategorisi Bayanlar Türkiye birincisi Sudenaz Yürekli'ye ödülleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından verildi.
İlçemiz Beyaz Melekler Özel Sporcular Spor Kulübü ve Down Sendromlular Atletizm Milli Takımı sporcusu, cirit atma Türkiye rekortmeni Volkan Yavuz Aslan, en son İtalya'da yapılan Dünya Down Sendromlular atletizm olimpiyatlarında 24,22 metre atarak Türkiye rekorunu kırdı ve olimpiyat üçüncüsü oldu. Genç sporcuyu tebrik eden İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar başarı temennisiyle ödülünü verdi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ
Ödül töreninin ardından Yöresel Derneklerin Halk Oyunları sunumları başladı. İlk olarak Silivri Samsunlular Derneği ekibi gösterilerini sundu. Akabinde sırasıyla Mübadele Derneği, Bayburtlular Derneği, Kafkas Kültür Derneği yerini aldı. Türkiye'den esintilerle tribünlerde coşku rüzgarı estiren Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü'nün folklorik gösterisiyle sunumlar tamamlandı.

TÖREN GEÇİŞİYLE SONLANDI
Tüm öğrenci gruplarının katıldığı resmigeçit için Tören Komutanı TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Türkmen merasim geçişi çağrısı yaptı. Geçit töreni boyunca öğrencilere Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ersin Eskicioğlu yönetimindeki bando takımı marşlarıyla eşlik etti. Program, okullar ve diğer kurum ve kuruluşların resmigeçidi ile sona erdi.


Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP