Sevginar Sali

Çok Sertttt...


Dün akşam Selimpaşa Mahalle Konsey Toplantısı’nda Ahmet Yücegök yanıma geldi; "Okuyucular merak ediyor neden değindiğiniz konuları net yazmıyorsunuz?” diye sordu.
Bildiklerini yazma vakti gelmeyince insanın, bir de öğrendiklerini aklı kabul etmeyince bunu gizlemek mümkün olmuyor demek ki!?

&&&


Yalan Dünya dizisinde Emir’in meşhur repliğini bilirsiniz "Bu çok sertttt oldu!”
Seçimlerde aday belirleme süreçlerinin hep bir ‘sürpriz’ i olur! Hani "Ali olmazsa Veli olur…” ya da "Metin olmazsa Hüseyin olur… Hüsnü Yaşar Yalman ya da Vural Sönmez çıkabilir” gibi. Vallahi AK Parti Silivri ile ilgili aday borsası çivilendi hem de nereye?! Her taraftan bir Tahir Sert ismi geliyor. Silivri ağız birliği etmiş… Kaynak mı? Ankara tabi aşağısı kurtarmaz!
Geçtiğimiz Cumartesi’nden bu yana AK Parti’nin adayı Tahir Sert! Şaka bir tarafa bu gerçekse bazılarına çok sert gelebilir resmi ilanı! Alıştırmalar için yardımcı olmak adına yazıyorum bu yazıyı… Özellikle AK Parti’nin diğer aday adayları kadar şaşkın pek çok Silivrili… Tahir Sert aylardır söylüyordu ama pek inanan olmamış kendisine şimdi bir kesim "Adam daha aylar öncesinde söylemişti inanmadık” fasıllarında…
Yerel bir kaynaktan aldığım bilgiye göre Tahir Sert’e adaylığı da kendisine tebliği edilmiş. 12 Aralık’ta da resmi açıklama yapılacakmış…
Seçim sürprizi meselesini geçtik "seçim bombası” aşamasındayız AK Parti konumunda. Bu bombanın varlığını kabul ettikten sonra etkilerinin tartışmasına da geçeriz…

&&&

Bebek bekleyen çiftlerin cinsiyet belirleme heyecanı geldi aklıma… Hani önce kız olduğu söylenir, sonra erkek olduğu anlaşılır… "Bizim doktor hata yaptı” izahatıyla yeni konum aktarılır, eşe dosta bebek bekleyen çift tarafından…

SELİMPAŞA
Bomba etkisi yaratan duyumların ardından normal konulara geçelim.
Selimpaşa Mahalle Konseyi toplantısı gibi... Elif Bilici bile toplantıyı takip ederken, "Selimpaşa’da çok çalışmışız” dedi. Evet, Belediye daha doğrusu Başkanı, Selimpaşa ve Gümüşyaka’ya verdikleri önemi hiç gizlemedi. Bunun nedenlerini de açıkça ifade ettiler her zaman. Mahallede konum itibariyle de yapıma müsait geniş bir yelpaze var.
Başkan Işıklar’ın çalıştığı yakın ekibin Selimpaşa bağları bölgeye az biraz torpil geçilmesinin haklı sebepleri olarak öne çıkıyor. Mahallede gerçekleştirilen çalışmaları anlatırken iki parkın bilgisini de yapıldıktan sonra aldığını Emine Tarin ve Hasan Solak’a takılarak belirtti Işıklar… Selimpaşa’da yapılanlar kadar yapılacak olan çalışmalar da heyecan yarattı. Halkın ilgisi, alakası destek olarak ifade ediliyorsa bir sorun görünmüyor.
Bu programları Işıklar’ın gelecek dönem yoluna devam edeceği ekip arkadaşlarına ilişkin sinyaller almak için takip ettiğimi belirtmiştim, sağ olsun Başkan Bey sinyalizasyon sistemine ihtiyacı tümden ortadan kaldırdı : ) Zafer Ercan, Elif Bilici, Emine Tarin, Hasan Solak, Mehmet Has’a övgüler düzdükten sonra herkes anlaması gerektiğini gayet net algıladı. Şener Yüksel meclis üyeliğine yeniden aday olmadı ama Başkan Bey bu dönem sergilediği meclis üyeliği dolayısıyla emeklerine teşekkürü eksik etmedi.
Selimpaşa’nın yeri Başkan Bey’in gönlünde ayrı artık mahallenin damadı olmasına mı bağlarsınız, tarihi dokusuna mı size kalmış. Güzel bir toplantıydı.

NİCE GÜZEL YAŞLARA
Alibey Muhtarı Harun Tüfekçi, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İhsan Tevfik Kırca ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü memurlarından Kerime Gemici’nin doğum günü bugün kutluyor bu vesile ile kendisine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

İKİNCİ OTURUM BUGÜN
Silivri Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci oturumu, aynı zamanda 2013’ün son birleşimi bugün saat 14.30’da gerçekleştirilecek.


YORUM YAP