Sevginar Sali

CHP için birlik zamanı

Gazetemizin Pazartesi günkü baskısı Cumartesi gününden hazırlandığı için; o neredeyse beklemekten telef olmamıza ramak kalan haberi size taze teze veremeyeceğiz…
“CHP'nin adayı şu oldu”, “Bu oldu” da diyemiyoruz çünkü anlık değişimler ve gelişmeler yaşanıyor…
Her kim olursa olsun ortak bir tavsiye dizisi ile bugünü değerlendirelim istedim…
Bu birçok insanın tadını tuzunu kaçıran adaylaşma sürecinin, anlayana anlattığı çok güzel şeyler var aslında… Bunları ıskalayalım istemiyorum.
Böyle bir aday adayı aşamasından ben başkan adayı olarak çıksam ilk iş en yakın rakiplerim ya da onların ekip arkadaşlarından birer ismi kendi yönetimime davet ederdim.
Kendisi için adaylık isteyip de olamayınca benim yönetimimde çalışmaya hazır insanların katkılarını önemserim, hedeflerine ulaşma konusunda bel altı ve siyasi etiği ayaklar altına alan tutumlardan özenle kaçınan yaklaşımları değerlendirmek için elimden geleni yapardım… Her şeyden öteye topluma saygımdan onlara belli bir teveccüh oluştuysa bunu göz ardı etmezdim.
Bütün aday adayları arasında aday olmayı başaran kişinin belli bir üstünlük elde ettiği, buna sahip olduğu ortaya çıktığı gibi diğer isimleri destekleyenler açısından dizi dizi noksanlığı bulunduğu da aşikardır. Bir siyasetçi için belli ve kısıtlı bir çevrenin lideri olmaktan öteye her zaman daha geniş kesimlerin desteğini kazanmak esas tutulmalı. Sahip olduğu ile yetinmek insanoğlunun ruhunda yok zaten : )
Biz bir şeyin kıymetini onu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımızda zınk diye anlıyorsak, iş işten geçmeden uyanıyorsak mesele bitmemiş daha : )
Hani diyor ya Mevlana; “Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?”
CHP'nin tozu gitti diye ümit etmek istiyorum… Herkes artık kendi beklentilerini biraz daha öteye bırakıp Silivri için gerekeni yapmaya odaklanmalı.
Çok farklı koşullarda girdiğimiz seçimlerde adaylık süreci, çalışmaları için ayrılması gereken enerjinin de önemli bir kısmını tüketti. Bütün meselenin aday olmakla bitmediğini CHP için de tekrardan tecrübe etme vaktidir.
Temelde tüm zorlukları aşarak Özcan Işıklar'ın 3. kez CHP'nin belediye başkan adayı olmayı başaracağı varsayımına dayanarak yazdıklarım adaylaşma sürecini başarıyla göğüsleyen diğer isimler için de aynen geçerlidir.
Aday Işıklar ise ekibinde kimler kimler olur tartışılır ama Mümün Koçoğlu ile Bora Balcıoğlu mutlak suretle yer almalı… Nasıl olur bilmem ama olması gerektiğine son derece eminim… Işıklar'ın 3. Döneminde kolaya kaçma lüksü yok. Kendisini zorlayan ve gücünün sınırlarını her gün yeniden test eden isimler ile Başkanlık hususundaki ustalığını taçlandırmalı… Herkesin belediye başkanı olma iddiası, herkesin başkan adayı olma ön koşulundan geçiyor!
Siz bir insanı kusurlarıyla sevebilirsiniz, kabul edebilirsiniz bu O'nun kusurlarını sevmesi için bir gerekçe olamaz…
Zaten doğru da bir şey olmaz : ))
Silivri için hayırlı, uğurlu olsun...

YORUM YAP