CHP’den Eren Erdem’e destek

CHP’den Eren Erdem’e destek

5.08.2019 10:33:51

CHP'liler 25 ve 26. Dönem Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem'in tutukluğunun 400. gününde Silivri Cezaevi önünde buluşarak adalet istedi. 

CHP'liler tutukluğunun 400. gününde Eren Erdem'e adalet için Silivri'de bir araya geldi. Eren Erdem'in hak ve hukuk gözetilmeksizin tutukluluk halinin artık sonlanmasını isteyen CHP'liler adına basın açıklamasını yasağa rağmen jandarma barikatı önünde Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Cezaevi İzleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba yaptı. Erdem'e destek eylemine CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, belediye meclis üyeleri ve partililer de katılımlarıyla destek verdi.

Açıklamayı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP'nin uygulamalarına, faşizmine dün boyun eğmedik, bugün de onlara teslim olmayacağız” dedi.

AĞBABA: GİZLİ TANIK AÇIĞA ÇIKTI FAKAT DAVA SÜRÜYOR
Ağbaba, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2009 - 2012 yıllarında tüm kumpas davalarında AKP ve FETÖ birlikteliğiyle hukuksuzluk yapıyorlardı. Şu anda da AKP iktidarı haydutsu bir anlayışla tutumunu sürdürüyor. Bizlere o günlerde gaz sıkanlar bugün Silivri Cezaevi'nde yatmaktadırlar. Hepsinden hesabı tek tek soracağız. AKP-FETÖ'ye dün boyun eğmedik, bugün de teslim olmayacağız. Eren Erdem tam 400 gündür AKP faşizmi tarafından tutukludur. Gizli tanık Mustafa Varank ile bağlantılı olduğu twitter yazışmalarında vardı ve gizli tanık açığa çıktı fakat mahkeme nereden emir aldıysa bu davayı devam ettirmektedir.

“DUYMA YETİSİ KAYBOLMUŞ DURUMDA”
“Heyet 65 klasörlük dosyayı bir haftada incelediğini söyledi. Bu davadan ceza alanların hepsi şuan serbest ama Eren Erdem'e psikolojik savaş açıldı. Sekiz ay boyunca havalandırma hakkı engellenmesinin yanında Cemevi dedesiyle görüşmesi engellendi. Bir kulağının artık duyma yetisi kaybolmuş durumda.”
Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu, Sibel Özdemir, Sezgin Tanrıkulu, Özgür Karabat, Yüksel Mahsur Kılıç, Parti Meclis Üyesi Pınar Uzun, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
CHP'liler açıklamanın ardından cezaevi önündeki bekleyişlerini bir süre daha sürdürdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

NE OLMUŞTU?
Erdem "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Gizli tanığı deşifre etmek" ve "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" ile suçlanıyor.

Erdem hakkında 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapsi isteniyor.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP