Cemevi kundaklamasına Aksoy’dan tepki

Cemevi kundaklamasına Aksoy’dan tepki

14.11.2017 10:44:04

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy, Habipler Cemevi'ne ibadet sırasında saldırı düzenlenmesinin ardından kınama mesajı yayımladı. Yaşananların tarihin tekerrür etmesinden ibaret olduğu belirtilen açıklamada , “Tarihsel misyonumuzdan aldığımız güçle bu saldırıya karşı biat etmeyeceğimizi, korkmayacağımızı ve yolumuzdan dönmeyeceğimizi cümle aleme ilan ediyoruz” denildi.

Cem Evlerine karşı yapılan saldırıların gittikçe bir katliam provası haline dönüştüğünü kaydeden Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy, yaptığı açıklama ile vatandaşları Cemevlerine sahip çımaya çağırdı.

“SALDIRI GİRİŞİMİ, YAŞADIĞIMIZ BASKI VE ASİMİLASYON POLİTİKALARININ BİR YANSIMASIDIR”
Aksoy, yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kerbela'dan bugüne biz Alevilerin tarihi yaşadığımız katliamlarla anılmaktadır. Bu da inancımızın gereği olan mazlumun yanında yer almamızdandır. Bugün de yaşadıklarımız tarihin tekerrür etmesinden ibarettir. Ülkemizde yaşadığımız baskı ve asimilasyon politikalarının bir yansımasını, bir saldırı girişimini bugün Habibler Cemevi özelinde yaşıyoruz. Tarihsel misyonumuzdan aldığımız güçle bu saldırıya karşı biat etmeyeceğimizi, korkmayacağımızı ve yolumuzdan dönmeyeceğimizi cümle aleme ilan ediyoruz.

“PLANLI BİR PROVOKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Cemevi'ne 5 gün içerisinde iki kez saldırıya uğramış. İlkinde Cem salonumuzun penceresi kırılarak içerisi yakılmak istenmiş başaramayınca 09.11.2017 tarihinde bir Cem gününde İbadetimizi yapacağımız, kutsalımız olan Cem salonumuzun penceresi tekrardan kırılarak Cemevi'miz ikinci kez yakılmaya çalışıldı. İlkini biz bir karışıklığa neden olamamak için kendi içimizde çözmeye çalıştık ama gördük ki; bu saldırı planlı ve programlı yapılıyor. Hangi inançtan olursa olsun, hangi etnik kimlikten olursa olsun ibadet yerlerimizin tüm halkın somut istek ve talepleri noktasında faaliyet yürüten yerleridir. Bugün bu saldırılar karşısında tüm halkımızı Cemevlerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz. Tüm saldırılara rağmen mahallemizde yaşayan halklar olarak kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu saldırıyı yapanlar bilsinler ki; baskılar ve katliam girişimleri bizim inancımızı yaşamamızı ve yaşatmamızı asla engelleyemez. Biz Pir Sultan'ın “Dönen Dönsün Biz Dönmeyiz Yolumuzdan” şiarıyla yolumuza devam edeceğiz.”
Haber Merkezi

YORUM YAP