Çalış: Teşekkürler Selimpaşa

Çalış: Teşekkürler Selimpaşa

28.12.2017 09:42:56

28 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilecek genel kurulda Esnaf ve Sanatkarların Başkanlığına ve ekibiyle yönetimine talip olan Alparslan Çalış, Selimpaşa esnaflarına yönelik ziyaretlerde karşılaştıkları sıcak ilgiye teşekkür ederken, “Odanın tüm diğer kurum ve kuruluşlar ile barışı ve üyelerimizin sorunlarını çözüme yönelik uyumlu işbirliğini sağlamaya adayız. Bu yolda bizlerden güçlü desteğini esirgemeyen Selimpaşa esnaflarına sonsuz teşekkürler” dedi.

Alparslan Çalış ve ekibi Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçiminde üyelerin desteğini kazanmaya yönelik gayretini hız kesmeden sürdürüyor.

ÇALIŞ: DİYALOĞUN ÖNEMİ BÜYÜK
Bugüne kadar gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretleri ve son olarak Selimpaşa'da gördükleri yakın ilginin ardından Hürhaber'e özel değerlendirmede bulunan Alparslan Çalış, düşüncelerini şöyle aktardı: “Seçilmek için; esnaf ve sanatkarlar için bir şeyler yapmış olmanız yeterli değildir. Seçilmek için; seçecek olanlarla diyaloğun önemi büyüktür. ‘Esnaf ve sanatkarlar hak ettiği saygıyı tekrar nasıl kazanır?', ‘kaybettiği rekabet gücünü nasıl kazandırırız', ‘sanatkarların kan kaybetmesini nasıl toparlarız?', ‘kahraman bakkal, süpermarkete karşı misali, küçük ölçekli işletmeleri kurumsal firmalara karşı nasıl koruruz?', ‘çıraklık müessesini nasıl işler hale getiririz?'… İşte bu sorunların çözümü için seçecek olanlarla diyaloğu elden bırakmamalıyız.

“HER DURUMDA BERABER NEFES ALAN BİR KURUM OLMAYA TALİBİZ”
Sadece seçim zamanı esnafa giden, sembolik olarak varlığını sürdüren, esnafa lazım olan belge ve evrakları vermekten öteye gitmeyen bir kurum değil; her durumda beraber nefes alan bir kurum olmaya talibiz. Düşman çatlatmaya değil; dost kazanmaya, gönül koymaya değil; gönül almaya, kurumlar arası diyaloğu kapatmaya değil; açmaya, hizmet ve dayanışma köprüsünün ayakları olmaya talibiz.

“KENDİ MESLEKİ ÖRGÜTLERİNDE BAŞARI SAĞLAYAMAYAN TİCARETTE NASIL BİR BAŞARI KAYDEDEBİLİR?”
700 yılı aşkın bir ahilik geleneğini yaşatan esnaf odaları bu ruhu hiç değiştirmeden muhafaza ederken, hizmet anlayışını günümüzün şartlarına göre yenileyerek geliştirmelidir. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde çok ciddi değişimler yaşanmasına rağmen bu değişim esnaf odalarına hiç uğramamış görünüyor. Oda başkanları yıllardır yerlerinden oynamıyor. Kendi mesleki örgütlerinde başarı sağlayamayan ticarette nasıl bir başarı kaydedebilir?

“ESNAF DİK BİR DURUŞ SERGİLEMELİDİR Kİ TOPLUMUN REFAHI ARTSIN”
Toplumun ana omurgası olan esnaf dik bir duruş sergilemelidir ki toplumun refahı artsın. Bu dik duruşu da ancak destek ile sergilenebilir. Biz esnaf ve sanatkarlarımıza köstek değil, destek olmaya, omuz vermeye talibiz. Esnaf ve sanatkarlarımızın temsil gücünü, koltuğa taşımaya talibiz. Ahilikte şed kuşanmak; icazet almak vefa ve temsiliyet sembolüdür. Bizler sizlerden alacağımız icazet ile şeddimizi kuşanıp, vefa borcumuzu ödemeye talibiz. Bizler üyelerimizden yüksekte yer tutmaya değil, yanında yer almaya talibiz. Unutulmasın ki yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değillerdir.”
Haber Merkezi

YORUM YAP