Sevginar Sali

Bulut Banazlı...


Dün bir misafirim vardı. Aslında birkaç tane vardı da hepsini yazamıyoruz bir anda; zamana yaymak gerekiyor kimi fikirler ve hedefleri…
Bulut Banazlı’nın, bir yıldır daha da aktif olarak AK Parti’de adı anılıyor. Son süreçte de AK Parti İlçe Başkan Adayları arasında ismi geçiyor. Aslında geçiyor mu/geçmiyor mu diye karar vermeye çalışırken, hedeflerini daha yakından öğrenme şansı yakaladım. İnsanları dinlemeyi severim. Anlattıkları Silivri ile ilgiliyse zaten otomatik olarak işimin bir parçası haline geliyor. İçine özel ve değerli şeyler kattıkları sürece düşündükleri ve de hissettiklerinin manası artar gözümde. Sadece gazeteci olduğum ve bunun görevimin bir parçası oluşundan değil, Silivrili biri olarak da buranın insanları ve olaylarına ilgi duyarım.
Bulut Banazlı’nın, AK Parti İlçe Başkanlığı çok kompleks bir durum. O isteyebilir bu konuda çalışabilir ama iç etkenler kadar bunun kat kat fazlası dış faktörü var Banazlı’yı hedeflediği ilçe başkanlığına taşıyacak yolun.
Ama bunu başaracak potansiyele sahipse kimse mani olamaz. Olur veya olmazı şimdiden kestirmek için vakit çok erken, hem de buna karar verecek insanlar ve süreçler öyle basit değil. Herkes fikrini söyleyebilir. Kendince gerekçeler önü sürebilir, kimileri destek bir başkaları engel olur… Ve de nihayetinde takdiri ilahi… Bir şeyin olacağı varsa olur! Elimizden geleni yapıp, sonuca rıza göstermek, kabullenmek izleyeceğimiz en mantıklı tutumdur.
İnsanlar hedefleri ve düşüncelerini kapımızı çalıp paylaştıklarında anlamaya çalışmaktan başka bir şey düşünmüyorum. Destek taleplerine hak vermekle birlikte medyanın olmayan bir şeyi varmış gibi gösterme, olanı yok sayma gücü olmadığını her defasında açıkça ifade etmekten bugüne kadar hiç sakınca görmedim. Olması gerekenlerle ilgili fikir yürütebiliriz pek ala ama olanları değiştirme imkânımız etkimiz çerçevesinde olup, gerçekleri saptırmaya kalkışmamız kendi ayağımıza kurşun sıkmaktan başka bir şey ifade etmez. Bunu ise Hürhaber’e babam için bile yapmam : ))
Siyaset de tıpkı hayat gibi sürprizlere son derece açık bir süreç. Bulut Banazlı’nın AK Parti İlçe Başkanı olması gerektiği, hak ettiği konusunda ikna olursam bunu yazmaktan da çekinmem ama şu an için o noktada değilim. O da zaten daha yolun çok başında. İsteği, niyeti ve hedefi kendisini bağlar, yolu açık olsun! İdealleri ve hedefleri peşinde koşmaya karar veren bir adamın şevkini kırmadan, gerçek düşüncelerimi paylaşırım. Beni, teşkilatı ve Silivri’yi ikna etmek siyasette hedef büyüten kişi ve ekibine kalmış.
Kendini ve isteklerini ifade etmekte güçlük çekmeyen Bulut Banazlı, siyasi ideallerini gerçekleştirme konusunda ne kadar mesafe kat eder yaşayıp göreceğiz. AK Parti teşkilatını birleştirme ve idare konusunda oldukça iddialı. İnsanın kendisine güvenmesinde, söyleyeceklerini yapabilme ile ilgili karşılığa sahipse birey olarak sorun yok.
Ben duyduklarım ve tanıştığımız için memnun oldum… Yolu açık olsun!

YORUM YAP