Engin Akın

Bugün Ona Yarın Sana

İnsan hayatı da masal gibidir. Bir varmış bir yokmuş. Hayatın çıkış ve finiş tarihleri arasında kullanılan tire işareti aslında içine bin bir çeşit hikayelerin masalların sığdırıldığı kısacık bir yaşam çizgisidir…

Son bir kez sorulduğunda genellikle herkes birbirini iyi bilir. Çevremizde kuruluş amacı varlık sebebi yardımlaşma dayanışma olan bir sürü dernekler, odalar, birlikler var. Ancak yaralı parmağa pansuman yapmak için son randevu beklenir… Çoğunlukla da yetişemezler…

Oysa insan hayatında en önemli şeylerden biri moraldir. Moral maneviyattır, umuttur, motivasyondur. Sürekli canlı tutulması desteklenmesi gerekir. İlgi, sevgi, saygı hatırlanma ister. Öncelikle aile, eş dost yakın çevreden beslenir. Eğer toplumun belli kesimlerine hitap eden yönleri olan biriyse daha fazlası beklenir…

Biri amansız hastalıkla boğuşurken diğeri selin götürdüğünü yerine koymak için çırpınıyor.

Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, seversiniz, sevmezsiniz Adnan hoca günahıyla sevabıyla yıllarca spor müdürlüğü yaptı. Sporla ilgili her şeye herkese iyi kötü katkısı olmuştur. Kimseyi geri çevirmemiştir. Gece gündüz demeden arayana koşardı. Şimdi sinsi hastalığın pençesinde tedavi görüyor. Sadece morale ihtiyacı var.

Vefa sadece İstanbul'da bir semt ya da boza değilse ne bekliyorsunuz koşsanıza arasanıza… Şimdi değilse ne zaman?

Kimseye iyilikten başka bir şey yapmadı. Kimseyi kandırmadı. Seviyeli saygılı spor kamuoyunca sevilen biri olarak 89 yılından bugüne kendi tırnaklarıyla kazıyarak bir yere geldi. 20 yıllık emeği birikimi bir günde siyasi akıntıda akıp gitti. Kendi yanlışı ya da ticari hatadan dolayı değil sel aldı götürdü?

Yusuf lazım olduğunda her zaman herkesin en yakınındaydı. Selin alıp götürdüğünü yerine koyabilme çabasında yanında olmak desteklemek için daha ne bekleniyor?

Hiçbir şey yaşamdan daha sert değildir ama vefa duygularımızı kontrol ederek sadece moral destekle yaşamın acımasız sertliğini yumuşatarak insanlarımızın direncini arttırabiliriz. Var mısınız?

Bu dostluklar dernekler odalar birlikler bu günler için kurulmuyor mu? Başka türlü nasıl dayanışacağız. Ne zaman yardımlaşacağız. Şimdi değilse ne zaman…???

YORUM YAP