“Birlikte olmaktan çok mutluyuz”

“Birlikte olmaktan çok mutluyuz”

3.12.2019 09:59:43

Silivri Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte konuşma yapan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, “Birlikte olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında uluslararası bir gün olarak kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla planlanan etkinlikler Silivri Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen yürüyüşle başladı. 2 Aralık 2019 Pazartesi günü Silivri Eski Festival Alanı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşe Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP Belediye Meclis Üyeleri Şenoğlu Türkyılmaz ve Sultan Aşkın, CHP Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, Silivri Belediyesi Kent Konseyi Engelsiz Meclis Başkanı Aysel Akbulut, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Müdürü Meral Demir, Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Okulu, Özel Eğitim kurum yetkilileri, eğitimci ve öğrencileri katıldı.

Özel öğrenciler, ellerinde “Hayaller engel tanımaz”, “Sanatta sporda biz de varız”, “En büyük engel sevgisizliktir”, “Engel değil destek olun”, “Senin iş yerine ben de engelsizce gelmek istiyorum” yazılı dövizlerle topluma seslendiler.

SARISALTIKOĞLU: BİRLİKTE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz adına herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü için tüm katkılarınız hepsi için çok önemli. Kurumsal olarak da her alanda engelli kardeşlerimizin yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Bu çalışmalarımız esnasında bir şey öğrendim, bir arada olmak, zaman geçirmek, birbirimizi sevmek, kalbimizdeki duvarları tamamen kaldırmak lazım. Biz birlikte vakit geçiriyoruz. Onları ve ailelerini çok daha iyi anlıyorum. Kurumsal olarak yaymamız gereken daha çok şey var. Hepimiz birer engelli adayıyız. Çevre şartlarına ulaşabilirliği biraz daha yükseltmeliyiz. Birlikte olmaktan çok mutluyuz. Siz de bugün farkındalık yürüyüşüne katkı sağladığınız için şahsım ve başkanım adına hepinize çok teşekkür ederim.”

5 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ PANEL

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri, 5 Aralık 2019 Perşembe günü, saat 15.00''da, Yaşar Kemal Fuaye Salonu'nda, Psikolog Yunus Varan'ın konuşmacı olarak katılacağı panelle devam edecek.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP