Sevginar Sali

Bir Zafer hikayesi...

MHP'nin haşarı çocuğundan, iktidar partisi ilçe başkanlığına…
Deli dolu, aklındaki anında dilinde, kızması ile yelkenleri suya indirmesi arasında ışık hızı olur ara ara… Ama bilirsiniz bir hinlik, fesatlık yok içindekini olduğu gibi dışarı sızdırır…
Önce Ülkü Ocakları sonra İlçe Yönetiminde MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz'ın gölgesinde büyüdü, olgunlaştı… Sebat etti; şimdiki zaman ve gençlerde pek ender rastlanan kıymetli bir özelliktir…
Menderes Tanık, Nedim Dündar, Şenoğlu Türkyılmaz sonrasında Zafer Yalçın daima MHP'nin parti ışığı, yerelde hiçbir iktidar hatta meclis üyesi umudu olmasa bile, yandı. Yerelde aday çıkartıldı, listeler yapıldı, genel seçimlerde milletvekillerine destek sunuldu.
MHP'nin artık üç yıllık ilçe başkanı ancak seçildiği günden bu yana Zafer Yalçın, hangi konuda beyanat verirse versin, “MHP'nin bayrağını belediyeye dikeceğiz” deyip durdu. Tabi o zaman böyle bir şeye ihtimal veren yoktu, bu düşüncenin peşine takılanlar da bir avuç insanı geçmezdi.
Gülüp geçerdik, son gülenin iyi güldüğü sözü ne kadar doğruymuş!
MHP Silivri'de sahip olduğu ‘toprağa' iyi baktı, korudu, kolladı, kirli pazarlıklara alet etmedi! Bu ‘toprağın' değerlendirilmesi Cumhur İttifakı kapsamında doğru hamleydi. Ekilen tohum da iyi sonuç verdi zafer hasadı yapıldı!
Başarıyı, zaferi tartışan olursa sonuca baksın!
Her şeyi bir kenara itin; MHP'nin rakiplerinden daha iyi netice aldığı ortada.Tüm insanların artı ve eksileri vardır. Artılar eksileri kapatıyorsa sorunlara her halükarda çare bulur. Bir de istediğiniz değil ama ihtiyacınız olan şeyin makbul oluşu var tabi.
Görevinin 3. yılında Silivri'de bir ilke imza atmakla kalmayıp, bir de partinin İstanbul ayarında önemli bir başarısında belirleyici olmak sadece şans ile açıklanamaz.
MHP Silivri'de evvel zamandan bu yana üçlü bir sac ayağı kurulmuştu zaten Şenoğlu Türkyılmaz, Zafer Yalçın ve Volkan Yılmaz. Sultan Aşkın, Meclis ayağında birbirini tamamlamak için yarışan gruba özen ve titizlik katarak toparladı. Gökhan Dirik ve Erdoğan Kalaycı'nın sorumluluk bilinci içindeki varlıkları da başka bir gerçek. Bahçeli'nin bugün İYİ Parti'ye yönelttiği çağrıyı ilçe teşkilatının meclis üyesi transferi evvelden gerçekleştirmiş oluşunu da es geçmeyelim…
Sorunsuz bir yapıdan söz etmiyorum; hiçbir yerde böyle bir şey yok zaten. Problemsiz işleyişten ziyade oluşan pürüzlerin çözümünü seri ve kalıcı şekilde yerine getirmek, birbirini iyi niyetle tamamlayabilmektir anlamlı olan.
MHP'nin ve Zafer Yalçın'ın neyi ve nasıl başardığını anlamak isteyenlere belki yardımcı olmuşumdur…
Kongreniz hayırlı olsun şimdiden. Yalçın ve MHP için bundan sonrası daha keyifli ama daha da zor bir süreç olarak devam edecek. Çok yorucu olacağı da aşikar.
Kolay gelsin, yolunuz açık olsun...

YORUM YAP