Beyciler’in çehresi değişiyor

Beyciler’in çehresi değişiyor

2.05.2017 10:08:38

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesinin yürüttüğü yol, bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Beyciler Köyü'nün çehresi yenileniyor.

Köy sakinlerinin ortak isteklerini göz önünde bulundurarak yaşam kalitesini daha da yükseltmek için hizmetlerin Beyciler'in ihtiyaçlarına uygun biçimde yürütülmesini sağlamak konusunda yoğun mesai harcayan Muhtar Yaşar Köse ile yapılan ve yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledik. “Silivri'de yaşamak güzeldir ama Beyciler'de yaşamak ayrıcalıktır” diyen Köse, bölge halkının ihtiyaçlarına cevap vermek adına süreçte önemli rol üstlenerek hummalı bir şekilde çalışma yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesine teşekkür etti. Doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarının bittiği Beyciler Köyü'nde üst yapı geliştirme çalışmaları devam ediyor. Çift elden Beyciler'in fiziki kalitesinin artırıldığını vurgulayan Köse, hayata geçirilen ve tamamlanan çalışmalara ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu;

İBB, BEYCİLER'DE NELER YAPIYOR?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Avrupa Yakası Geneli 1. Etap Cadde Düzenleme ve Ortak Alt Yapı İnşaatı çalışması kapsamında Beyciler ana yolunu tahliye yol yapmadan kapatması sonucunda Katı Atık İstasyonu ve çevredeki kum ocaklarına malzeme götüren ağır tonajlı kamyonların mecburen ara sokakları kullanması üzerine Silivri Belediyesinin 1 yıl önce yaptığı mahalle içi kilit taşı ve asfalt yollar zarar gör-müştü. Kullanılamaz hale gelen yollar nedeniyle isyan bayrağını çeken Beyciler Köyü Muhtarı Yaşar Köse'nin tepkileri üzerine devreye giren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon-Alt yapı Koordinasyon-Yol Bakım Müdürlüğü ekipleri, sorunlu olan yolların tamir, bakım ve onarım işlemleriyle ilgili söz vermişti. Verilen sözler yerine getiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mudanya Caddesi, İstasyon Caddesi, Gökyüzü Caddesi, Cumhur Sokak, Çınar Sokak, Yardımcı Sokağı, Kadastro Sokağı ve bahse konu güzergâhlarda kilitli taşı döşeme ve yaya kaldırımı çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Yolların genişletilerek, kavşak ve aydınlatma eksikliklerinin tamamlanması yönünde sürdürülen uygulamalarla sürücü ve yaya güvenliğinin sağlanması ile ilgili önemli adımlar atılıyor, köy standardı yüksek yol akslarına kavuşturuluyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) köyün 250 ton hacimli su deposunun dezenfekte işlemini ve akabinde su deposunun fiziksel koşullarını iyileştirmek amacıyla iç-dış izolasyonunu yapmayı üstlendi. Hijyen koşullarının sağlanmasını hedefleyen yalıtım uygulaması, çevre düzenlemesi çalışmaları ile koordineli bir şekilde yapılıyor.

Beyciler Köyü, 1 kilometrelik Karasu ve Karanlık Derelerinin ıslah çalışmaları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yapılmakta. Dere yatakları temizlendikten sonra beton çalışmaları başlatılacak.

SİLİVRİ BELEDİYESİ BEYCİLER'DE NELER YAPTI?
Mahalle içindeki yaklaşık 500 metrelik yağmur suyu kanal yapımının startı verildi. Izgaralı yağmur suyu kanalları, yağmur suyunu yönlendirmekte, hızlandırmakta böylece batık çalışan yağmur suyu drenaj kanallarından dolayı görülen su baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Pazarcı esnafını ve alıcı vatandaşı, daha nitelikli bir alışveriş ortamında bir araya getiren Silivri Belediyesi, Kapalı Pazar Yeri'ni atıl görüntüsünden kurtararak modernize etti. Kapalı Pazar Yeri'nin üst ve yan kısımları trapez saç ile kapanırken, çatı paneli takıldı, lavabolar yapıldı, çevresi asfaltlandı. Köye kullanışlı bir alan kazandırmak üzere yapılan Kapalı Pazar Yeri, halk tarafından çok amaçlı bir şekilde kullanılıyor.

Beyciler Merkez Cami'sinin elektrik aksamında yaşanan çeşitli problemlere müdahale edilerek arızalar giderildi.

Atatürk büstü önünde mevsimlik çiçek dikimi ile genel temizlik ve bakım çalışmasının yanı sıra çevre düzenlemesi gerçekleştirildi.

Bölgede atıl durumda bulunan Beyciler Spor Tesisi binası, idari bina, soyunma odası ve depo olarak kullanılmak üzere yeniden düzenlendi. Spor alanı düzenleme çalışmaları kapsamında bina mantolamasına kadar teferruatlı bir biçimde yenilendi, saha ithal çim uygulaması ile modern bir görünüme kavuşturuldu.

Park düzenlemesi bölgede modern değişim yaratan bir diğer yatırım olarak dikkat çekiyor. 

Beyciler Mahalle Muhtarlığı önüne engelli ve yaşlı vatandaşların yaşam şartlarını kolaylaştırmak için engelli rampası yapıldı.

Haber:
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Bu sefer onlar öğretmen oldu
Sonraki » DEĞİŞMİŞ AMA

YORUM YAP