“Belediyede yokuş değil, iniş gösteren bir anlayış olacak”

“Belediyede yokuş değil, iniş gösteren bir anlayış olacak”

4.07.2019 15:01:11

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş ile birlikte Ortaköy'den sonra Değirmenköy bölgemizdeki sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Buluşmada belediyenin yeni dönem çalışma anlayış ve hassasiyetleri, sorunların çözümü ve hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bölgemiz sanayici ve iş insanlarının gündemini yakından takip etmeye, işbirliği imkanlarının geliştirilmesi, sorunların çözümü ile ilçemize hizmet hususunda dayanışma imkanlarının iyileştirilmesi adına temaslarını dün de sürdürdü.

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yöneticileriyle birlikte Özyaşar Fabrikasında düzenlenen toplantıda Değirmenköy mahallesinde bulunan fabrikalarımızın kıymetli temsilcileriyle bir araya gelen Yılmaz, “Sanayicilerimizin sorunlarını ve çözüm yollarını konuştuk” dedi.

YILMAZ: SADECE BELEDİYEMİZİN BİR DERDİ OLDUĞU ZAMAN SİZLERİ ZİYARET ETMEMELİYİZ

Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Harun Akkan, Kariyer ve İstihdam Ofisi yetkililerinin de iştirak ettiği görüşmede Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz çözüm iddiasını paylaştığı konuşmasında şunları söyledi: “Biz yalnızca belediyemizin bir derdi bir kederi olduğu zaman sizleri ziyaret etmemeliyiz. Sorunlarınızı dinlemek ve o sorunlara bizim belediye başkanlığımız olarak, İstanbul Büyükşehir belediyesi olarak, merkezi hükümet olarak imkânlarımızla nasıl çözüm bulabiliriz, çalışma şartlarınızı nasıl iyileştirebiliriz, alt yapı sorunlarınızı nasıl giderebiliriz tartışmak konuşmak üzere buradayız. Çok konuşmaktan ziyade sizin sorunlarınızı dinlemek istiyorum.

“BELEDİYEDE YOKUŞ DEĞİL, İNİŞ GÖSTEREN BİR ANLAYIŞ OLACAK”

Ben Volkan Yılmaz olarak, her zaman hem vatandaşın hem de Silivrili sanayicilerin sağında, solunda veya yanında olacağım. Ulaşılamayan bir Belediye Başkanı benim dönemimde olmayacak. Size yokuş değil, iniş gösteren bir anlayış olacak.

İşin öznesinde, Silivri'de yaşayan insanların mutluğunu hedefledik, Marka Kent Silivri'yi hayal eden bir anlayışla karışılacaksınız. Siz sanayiciler zor şartlarda üreten, ciddi yatırımlar yapan risk alan desteklenmesi gereken bir iş yapıyorsunuz. Silivri'nin yalnızca tarımla ya da sanayi ile anılsın istemiyoruz. Marka Kent profilin her özelliğine sahip olmalı. Tüm yolların kavuştuğu bir merkez Silivri. Silivri'yi yöneten idareciler de bunun farkında olmalı. Tüm ekibimle sizlerin sorunlarını birinci ağızdan dinlemek için bu problemlerin çözümlerini birlikte nasıl çözüm üreteceğimizi tartışacağız. 7- 24 çalışma azmi ile Silivri'ye hizmetkâr olacağız.

“KARİYER İSTİHDAM OFİSİMİZİ DAHA İŞLEVSEL HALE GETİRMEYİ HEDEFLEDİK”

En büyük problemlerinizden biri iş gücü, aradığınız nitelikteki mesai arkadaşlarınızı bulmak. Benimde en büyük problemim 10 kişi arıyorsa 8'i iş istiyor. Vasıflısı, vasıfsızı mühendisi… Onları sizlerle buluşturabilecek platformlara ihtiyaç var. Belediye Başkanlığı bünyemizdeki var olan Kariyer İstihdam Ofisimizi daha işlevsel hale getirmeyi hedefledik. Ekiplerimiz bugün buradalar. Sonraki günlerde sizleri ziyaret edecekler. Aradığınız özellikteki işçileri bizim elimizdeki iş arayanlarla havuzda toplayıp eleman ihtiyacını gidermeyi hedefliyoruz. Çözüm odaklı çalışmalarımız devam edecek.”

Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın sanayici sorunlarını ve çözüm yollarını değerlendirmeye devam ettiği Değirmenköy'deki Özyaşar Tel ve Galvanizleme fabrikasının ev sahipliğindeki toplantıya SİAD adına Başkan Hakan Kocabaş'ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Mesut Söylet, Genel Sekreter Adnan Deniz, Üyeler  Sami Barlas, Turan Kaya, Mehmet Haseski, Osman Örs, Murat Bayram, Ömer Özyaşar, Nida Temiz, Mehmet Akalın, Ahmet Köroğlu ve Hikmet Çıplak katılım sağladı.

YORUM YAP