Belediye kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor

Belediye kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor

5.01.2021 12:09:19

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, salgın şartları nedeniyle, Silivri Belediyesi, kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor. Konuyu meclise getiren Başkan Yılmaz'a muhalefetten de destek geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, başta Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olmak üzere tüm meclise duyarlılıkları için teşekkür etti.

Silivri Belediyesi Ocak Meclisinde gündeme 8. Madde olarak gelen “Belediyemiz mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarla ilgili ödenmesi gereken bedellerin pandemi nedeniyle kapatılan veya kısıtlanan işletmelere genelge doğrultusunda işlem yapılmasının görüşülmesi” konusu oybirliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

YILMAZ: KAPATILAN İŞ YERLERİNDEN KİRA ALINMAYACAK, KISITLANANLARIN ÖDEMELERİ ÖTELENECEK

Konuyla ilgili meclise bilgi veren Başkan Yılmaz, “Pandemi sürecinde kapatılan bir de kısıtlanan iş yerlerimiz var. İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda biz Silivri Belediyesi olarak kiracılarımıza kolaylık yapmak durumundayız çünkü gerçekten zor günler yaşanıyor. Herkes evine ekmek götürme derdinde. Tamamen kapatılan iş yerlerinden (kafe-kafeterya vs) tamamen kira alınmamasını, faaliyetleri kısıtlanan yerler ile ilgili de kira ödemelerinin ileri tarihe ötelenmesini planlıyoruz. Hukuk Komisyonumuzun da uygun gördüğü taktirde yıllardır birlikte çalıştığımız esnaflarımıza bir nebze de olsa yardımcı olmuş olacağız” dedi.

Başkan Yılmaz, “Türkiye'de bütün belediyeler kiracısına yardımcı oluyor, biz de elimizden gelenin fazlasını yapmak için konuyu değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

CHP GRUBU: BİZ DE KATILIYORUZ

Gündem maddesine ilişkin söz alan CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, “Biz de konuyla ilgili önerge hazırlamıştık gündem bize gelince gerek kalmadığını gördük. Değerlendirmeye katılıyoruz” ifadelerini kullandı.

KOÇER TEŞEKKÜR ETTİ

Silivri Belediye Meclisi'nin Ocak ayı birinci oturumuna bizzat katılan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, konuyla ilgili Başkan Volkan Yılmaz ve tüm meclise teşekkür etti. Koçer, “Geçtiğimiz hafta Başkan Bey'e konuyu ilettiğimde zaten gerekli çalışmayı yaptıklarını ifade etti. Zaman kaybetmeden mecliste kararlaştırılması esnaflarımıza bu sancılı süreçte fayda sağlayacaktır. Başkan Bey ve tüm meclisimize; yerel yönetime duyarlılığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP