Barlas: Çanakkale ruhu dirilmiştir

Barlas: Çanakkale ruhu dirilmiştir

15.07.2020 10:41:11

“Vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza kasteden 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, kahramanlık destanı yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum” diyen AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas, açıklamasında “İradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, 15 Temmuz hain kalkışmanın yıldönümü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

“EVLAD-I FATİHAN 15 TEMMUZ GECESİ YENİ BİR DESTAN YAZMIŞ, ÇANAKKALE RUHU DİRİLMİŞTİR”

Bir ay yıldızın İstikbali ve İstiklali için yüzlerce şehit, binlerce gazi ve bir gecede yıldızlaşan milyonlarca yürek. Bilinmelidir ki, vatanı seccade bilip şehadetiyle secde eden bir millet ancak rükuda eğilir. Şüheda kanını bayrağına nakşetmiş, ezanı kendisine aşk etmiş, Allah aşkı ile üç kıtayı fethetmiş Evlad-ı Fatihan 15 Temmuz gecesi yeni bir destan yazmış, Çanakkale ruhu dirilmiştir.

Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek İşte çiğnetmedi namusunu. Çiğnetmeyecek!

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bu mısralarında belirttiği "Asım" 15 Temmuz kahramanları. Hak ile batıl savaşında ezan sevdalıları, vatan sevdalıları, bayrak sevdalıları adeta üstat Necip Fazıl Kısakürek'e nazire yapmış, Sakarya ayağa kalkmıştır.

Cihad meydanını, Pehlivansız... Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım!

Arif Nihat Asya'nın duası kabul olmuştur. Hak kazanmış batıl yenilmiştir. Ezanın dinmeyeceği, bayrağın inmeyeceği, vatanın bölünemeyeceği bizzat millet tarafından yeniden ilan edilmiştir.

Unutulmaz adı şanlı şehitler

Al bayrağa sevdalanmış yiğitler

Bir can değil bin can feda diyenler

Bitmez bizde Ömer Halisdemir'ler...

Vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza kasteden 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, kahramanlık destanı yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. İradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Şehitlerimizi ve Gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız...”

YORUM YAP