Baldöktü hayır geleneğini sürdürüyor

Baldöktü hayır geleneğini sürdürüyor

16.11.2018 10:51:45

Değerli iş insanı Nurullah Baldöktü, babası merhum Nuh Mehmet Baldöktü'den devraldığı hayır geleneğini sürdürüyor. Baldöktü, Kayseri'deki Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesinde tadilat ve yenileme çalışmalarıyla baba eserine sahip çıkıyor, eğitimden desteğini her zamanki gibi esirgemiyor. 

Kayseri, İstanbul ve Silivri'ye yaptırdığı okullar, yurtlar, spor sahaları, parklar, cami, sağlık ocaklarının sayısının 20'nin üzerinde olan eserleriyle tanıdığımız değerli iş insanı Nurullah Baldöktü, aileden gelen hayırseverlik geleneğini azimle sürdürüyor. Kendisi de ifade ettiği gibi hayır eserleri konusunda babasıyla adeta yarışıyor.

HAYIR İŞLERİ HER GEÇEN GÜN ÇOĞALIYOR
Özellikle eğitimi çok önemseyen ve bu konuda büyük çaba gösteren, ilçemize Nurullah Baldöktü İlkokulu, Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şerife Baldöktü Anaokulu gibi üç okulu kazandırmakla kalmayan eğitim gönüllüsü Baldöktü, yıllar içerisinde değişen koşullarla birlikte doğan ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor.
Hayırsever iş insanı, geçtiğimiz yıllarda Şerife Baldöktü Anaokuluna, torunlarının ismini verdiği Alper-Serkan Baldöktü Konferans Salonunu yaptırdı. Şerife Baldöktü Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesine Cem-İpek Ahşehirlioğlu Konferans Salonunun da yer aldığı 16 derslikli ek bina, Nurulah Baldöktü İlkokuluna yine Konferans Salonu kazandırarak doğan fiziki yetersizliği giderdi ve öğrencilerinin hünerlerini sergileyebilmeleri açısından büyük önem arz eden gösteri salonlarına kavuşturdu.

BALDÖKTÜ, BABA ESERLERİNE DE SAHİP ÇIKIYOR
Memleketi Kayseri'de Nuh Naci Yazgan Üniversitesine eşi Şerife Baldöktü'nün isminin verildiği çalışma ve dinlenme salonları da bulunan tam teşekküllü bir blok öğrenci yurdunu kazandıran, daha önce de bu üniversitedeki kampüs alanına içinde spor salonu, futbol sahası, fitness salonu ve tenis kortunun bulunduğu bir spor kompleksi, süs havuzları yaptıran Nurullah Baldöktü, babasının eserlerine de sahip çıkıyor. İzinden giderek hayırseverlik bayrağını alıp ileriye taşıyan Baldöktü, Kayseri'de bulunan 8 baba eserine de aynı özeni gösteriyor.

NUH MEHMET BALDÖKTÜ ANADOLU LİSESİNDE YENİLEME ÇALIŞMALARI
Memleketinde 1988 yılında babası merhum Nuh Mehmet Baldöktü tarafından eğitime kazandırılan Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesinde şu günlerde hummalı çalışmalar yapılmakta. Okulun konferans salonu yenileniyor, derslikler yeniden boyatılarak modern görünüme kavuşturuluyor. Tadilat çalışmaları tamamlandığında Konferans Salonu açılışının Şerife ve Nurullah Baldöktü'nün katılımıyla, kısa süre içerisinde, gerçekleştirileceği öğrenildi.

Renginar SALİ

YORUM YAP