Balcıoğlu ve Yıldız aday olamıyor mu?

Balcıoğlu ve Yıldız aday olamıyor mu?

6.05.2019 13:27:39

CHP'nin ilçe başkanlığı yarışında partinin tüzüğü iki önemli aday için engel olarak görünüyor.

Silivri siyasi kulislerinde son günlerde en çok konuşulan konulardan biri CHP İlçe Başkanlığı ile ilgili ilerleyen sürecin akıbeti. Suna Göçengil her ne kadar “Gö-revimin başındayım. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” dese de üstlendiği göreve her geçen gün talip olan isimlerin sayısındaki artış devam ediyor.
CHP'de YSK'nin İstanbul seçimine ilişkin karar esasen beklenirken, ‘görevden alınma' durumunun olmayacağına da kesin gözüyle bakılıyor. Suna Göçengil'in istifa etme durumunda ya da Aralık'ta olması belirlenen kongre sürecinde aday olabilecek isimlere yönelik CHP'nin 9-10 Mart 2018 tarihli 19. Olağan üstü kurultayında kabul edilen tüzüğün gereklerine dikkat çekiliyor.
Şöyle ki; özellikle hali hazırda Silivri ve İBB Meclis üyesi olan ve ilçe başkanlığına yönelik güçlü adaylar arasında sıralanan Bora Balcıoğlu ile Melih Yıldız'ın adaylığı bu tüzüğe göre mümkün görünmüyor. Tüzüğün Kongrelerde Adaylık başlığı altında 41. Madde'nin 2 fıkrasında “Nüfusu 50.000 den fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar” denilmekte.
Tüzükte Kongrelerde Adaylık süreci şöyle tanımlanıyor:

KONGRELERDE ADAYLIK
Madde-41
(1) Kongrelerde başkan adayı olabilmek için üye tamsayısının en az yüzde onunun yazılı önerisi gerekir. Kongrelerde adaylar, seçimlere geçilmeden önce saptanır. Aday olmayanlar seçilemez. Başkanlık için sadece bir adaya imza verilebilir. Birden çok adaya imza veren delege, kongre başkanlık kurulunca çağrılır ve hangi aday için imza verdiği saptanır. Aksi halde mükerrer imzalar tüm adaylar için geçersiz olur.
(2) Nüfusu 50.000 den fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar.

KOÇOĞLU İSMİ ÖNE ÇIKIYOR
Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız dışında parti kulisleri ve kamuoyunda CHP İlçe Başkanlığı ile ilgili en güçlü aday potansiyeli olarak Mümün Koçoğlu gösteriliyor. Koçoğlu'nun örgüt bağlantıları, Silivri ve İBB Meclis Üyesi tecrübesi, Başkan Adaylığı sürecini nezaket içinde sürdürüp, aday olan kişiye yönelik örnek davranışı, ‘seçimi kaybeden ekimin içinde yer almaması' dahi avantajları olarak değerlendiriliyor.

DİĞER ADAYLIK NİYETİ
BELİRTEN İSİMLER
Erkan Umuç, Zafer Bıyıklı, Yaşar Gören CHP Silivri ilçe başkanlığı adaylığı ile ilgili niyet ve hazırlık içinde olduğu bilinen diğer isimler. CHP'de henüz bir CHP İlçe Başkanlığı seçimi kesinleşmiş olmamakla beraber yarışı çoktan başladı.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP