Balcıoğlu: Silivri için çalışıyoruz

Balcıoğlu: Silivri için çalışıyoruz

25.11.2021 10:47:30

Gazetemizi ziyaret eden İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ile ilçemize yapılan yatırımlar ve devam eden çalışmaları değerlendirdik.

İBB çalışmalarını Hürhaber'e anlatan Bora Balcıoğlu, Silivri hizmet ve yatırımlarının çoğalması ve hızlanması için takiplerini etkin şekilde sürdürdüklerini söyledi.

BALCIOĞLU: İBB İLE SİLİVRİ HALKI ARASINDA KÖPRÜ OLMA SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ
Ekrem İmamoğlu döneminde Silivri'ye yapılan İBB çalışmalarını özetleyen Balcıoğlu, şu çalışma projeksiyonunu ortaya koydu: “Her alanda ihtiyaç duyulan hizmet ve yatırımların ivedilikle kazandırılması için ilgili birimler görev başında. Bizler de bölgenin meclis üyeleri olarak takibimizi sürdürüyor, İBB ile Silivri halkı arasında köprü olma sorumluluğumuzu layığı ile yerine getirmek üzere çabalıyoruz.
KİPTAŞ 3. Etap Camii inşaatını tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu. 18 MWh elektrik üretim kapasitesiyle Eylül 2020'de ilk etabı açılan Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi'nin enerji üretim kapasitesi 25 MWh'a çıkartıldı. Silivri ve Çatalca ilçelerinde 10 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda çeltik, buğday, arpa, yulaf ve mısır yetiştirildi.
Yeni Mahalle ve Selimpaşa'da Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri hizmete sunuldu.
Alipaşa Mahallesi Yuvamız İstanbul Çocuk etkinlik Merkezi'nin inşaatına devam ediliyor.
Silivri Bölgesel İstihdam Ofisi hizmete açıldı.
KİPTAŞ 3. Etap Sosyal Konutlar'ın anahtar teslimleri başladı. 4. Etap Sosyal Konutlar'ın temel atma törenini gerçekleştirildi.
Devlet Hastanesi Yaya Üst Geçidi engelli erişimine uygun hale getirildi.
İBB, Silivri'de beton tesisi kurarak hizmet vermeye başladı.
KİPTAŞ 3. ve 4. Etap arası yol yapımına başlandı.
Müjdat Gürsu Stadı'ı baştan aşağı yenileyerek hizmete açıldı.
Değirmenköy İtfaiye İstasyonu hizmet vermeye başladı.
Yoğun yağışlarda su taşkınlarına sebep olan, Kavaklı Mahallesi Kömürlük Deresi'nin kesiti köy içi kısmında genişleterek derenin ıslahını gerçekleştirildi.
Gümüşyaka'daki atık su kanalı çalışmaları sürdürülüyor. 2.190 metrelik atık su kanalının 1. Etabı tamamlandı.
Boğluca Parkı'nda çalışmalar devam ediyor.
Selimpaşa Mahallesi'ndeki Camcıoğlu Sitesi ve yakın çevresinde foseptik çalışan sistem yerine, fenni atık su kanallarının yapılmasıyla kanal ihtiyacını giderdik. Böylece bölgeden Marmara Denizi'ne atık su girişlerinin önüne geçtik.
Kocadere'nin ıslah çalışmaları başladı.
KİPTAŞ 3. Etap Sosyal Konutlar projesinde bulunan 28 derslikli ilköğretim okulu tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığına teslim edildi.
Çiftçilerimize toplam 1.488.150 adet sebze fidesi dağıtıldı. Silajlık mısır tohum desteği kapsamında 7 mahallede 41 çiftçimize 157 torba tohum desteği verildi.
Halk Süt projesi kapsamında İstanbul İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden 4.500.000 adet birer litrelik UHT süt satın alımı yaparak üreticiler desteklendi.
2021 yılı küçükbaş hayvan besi yemi desteği kapsamında başvuru yapan 168 vatandaşımıza toplam 420.000 TL'lik besi yemi desteği veriliyor.
Sahipsiz hayvan rehabilitasyon hizmetleri kapsamında 5.351 hayvan için muayene, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma hizmeti verildiği açıklandı.
42 adet kapalı durak montajına da devam ediliyor.
Silivri-Gazitepe arasındaki yolun tamamlanacağı sözünü aldık. Selimpaşa Ortaköy arasındaki yolun viyadük düzenlemesi paralelinde tamamlanması için gerekli takipleri sürdürüyoruz.”

“TÜM OLUMSUZLUKLARI BERTARAF EDECEĞİZ”
“Zor bir dönem ve ağır şartlar altında siyaset de yerel yönetimler de hizmet vermek için mücadele ediyor. Ama halktan aldığı destek ile İBB bu dönem İstanbul'da yöneten ve yönetilen açısından çok güzel, içten bir yol izliyor. Silivri'de de bunun etkisini hissediyoruz. Her şeyin çok daha güzel olacağı günlere dair umudumuzu koruyarak, mücadeleye ve hizmet etmeye devam edeceğiz” diyen Balcıoğlu, Silivri halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek sözlerini tamamladı. Sevginar SALİ

YORUM YAP