Avlu: MHP yaptıysa, DP de yapar!

Avlu: MHP yaptıysa, DP de yapar!

18.05.2019 11:45:51

31 Mart yerel seçimlerini Silivri açısından değerlendiren DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İstanbul'u 23 Haziran'a taşıyan süreci yorumladı.

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, gazetemizi 16 Mayıs'ta ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı ve partilerinin genel başkanlarından Süleyman Demirel'in ölüm yıldönümü dolayısıyla anma görüşlerini dile getirdi. Avlu, ayrıca 31 Mart sonuçları ve 23 Haziran'da İstanbul seçiminin tekrarına ilişkin düşüncelerini paylaştı.

AVLU: SEÇİMLERİN
CİDDİYETİNİ YOK ETTİLER!
Demirel'in bir demokrasi timsali olarak günümüzde de aydınlanma görevini sürdürdüğünü belirten Avlu, “6 defa gitmiş, 7 kez geri gelmiş bir liderden söz ediyoruz. Merhum Süleyman Demirel bununla birlikte her seçim mağlubiyeti sonrası gidişinde “Neyi yanlış yapıyoruz diye düşündük. Hatalarımızı düzelttiğimizde millet tekrar bizi sandıktan çıkartarak iktidara, görev başına getirdi” diye anlatıyordu. Bugün artık birileri bize sadece demokrasiyi, adaleti, hukuku değil sandıktan çıkan sonuçları da sorgulatıyor… Seçimlerin ciddiyeti kalmadı. Bu gidişat bizi kesinlikle iyi olmayan yerlere götürür ve bir an önce silkinip kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Millet iradesi sözde değil, uygulamada şartsız kabul görmeli. Kazanırken de kaybederken de milletin iradesine aynı ölçülerde ve saygıyla yaklaşmak gerekiyor. Yoksa ne seçimlerin, ne demokrasimizin bir anlamı kalır. Bunlar elden gidince de geriye zaten bir şey kalmıyor ne yazık ki!” şeklinde konuştu.

DP, İSTANBUL SEÇİMLERİNE KATILMIYOR
31 Mart Yerel seçimlerinde İstanbul sonuçlarının iptal edilmesi ve seçim tekrar kararına yönelik görüşlerini belirten Avlu, “Demokrat Parti olarak YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran'da yenilenecek olan adeta ‘2. Tur' hüviyetindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine hem teşkilatımız hem de yetkili kurullarımız yaptıkları değerlendirmeler neticesinde katılmama kararı aldılar.

“İMAMOĞLU DAHA BÜYÜK BİR FARKLA TEKRAR KAZANIR”
CHP çok iyi bir aday belirledi İstanbul için… Ekrem İmamoğlu'nu sadece İstanbullu değil, Türkiye sevdi. Kesinlikle siyasetimizin ihtiyacı olan yapıcı, pozitif, kucaklayıcı üslubuyla hak ettiği değeri halk nezdinde buldu gözlemlediğim kadarıyla. Buna bir de halkımızın mağdur olanlara sevgisi, sahiplenmesini de ekleyin 23 Haziran'da ben Ekrem İmamoğlu'nun seçimi daha büyük bir farkla tekrar kazanacağını düşünüyorum. Sokaktaki tablo bunu gösteriyor. Güzel bir seçimin bizi beklediğini söyleyebilirim” dedi.

“MHP, YAPTIYSA DP DE YAPAR”
31 Mart seçimlerini Silivri açısından değerlendiren Avlu, “Demokrat Parti olarak bize şunu gösterdi; MHP Silivri'de seçimi kazanabiliyorsa çok daha köklü bir siyasi geçmişe sahip Demokrat Parti olarak bizlerin de yapabiliriz. Bir silkinme, güzel bir rüzgar ve doğru adaylarla siyasettin nelere kadir olduğunu ortaya koydu 31 Mart, Silivri'de… Bugün Genel Başkanımız Gültekin Uysal'a uygulanan medya ambargosundan iktidarın kendisinden ne denli korktuğunun açık kanıtıdır. Çok değerli, donanımlı, bilgili bir Genel Başkanımız var. Cumhuriyetimizin en kıymetli yapılarında Demokrat Partinin attığı temeller yer alıyor. Geleceğinin inşasında da gerektiği şekilde yer almaya hazırız” şeklinde konuştu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP