Engin Akın

Averajı iyi olan finali görür

TFF Bölgesel Amatör Lig başladı başlayalı iyiye yakın futbolla izleyenlerin hasreti bir nebze olsun tatmin edilse de gol yollarındaki kısırlık tüm takımların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Yakından takip ettiğim 7. Bölge 1. Grupta ise durum farklı değil. Tüm takımlar gol atmakta zorlanıyor. Puanların ise birbirine fazlaca yakın olması sonuca giden takımı averajlarla belirleneceğinin kanıtı gibi.

Bu grupta bana göre ligi tamamlayacak olan Silivrispor ve Çilimli Belediye olacaktır. Birbirlerine rakip konumunda olan ve kağıt üzerinde denk gibi gözüken bu iki takımın finalini başta da belirttiğim gibi averaj belirleyecektir.

Bazıları Karadeniz Ereğli takımını da şanslı görse de ben o kadar şans tanımayanlardanım. Grupta Silivrispor'un da BAY geçmesi ile birlikte denkleşmeye başlayan grupta liderliği Çilimli Belediyespor aldı. Silivrispor ise hemen peşinden ikinciliğini hali hazırda korumakta.

Her iki takımda kalelerinde gol görmedi ve attıkları da birbirine eşit durumda yani rakip kaleleri 10'ar golle havalandırdılar. Grupta Beyköy, Kilimli vesıkıntılı günler yaşayacaklardır aynı durumda olan İstanbul takımları Beykoz 1908 iç sahada kolay kolay maç vermez ama Bakırköyspor'un ve Maltepe'nin de puanlar almaları gerekir ki lig düşmemeleri için.

Beykoz takımının en büyük artısı tribünleri aynı kaliteyi sahaya da yansıtmış olsalardı grubun en şanslı takımı olurlardı. Saha içini ve tribünlerini bir türlü dengeleyememeleri deplasmanlarda puan almalarını zorlaştırıyor.

Silivrispor ise tek puan kaybını Devrek Belediye maçında beraberlikle aldı. Bana göre kazanabileceği bir maçtı ortam da müsaitti ama olmadı.

Çilimli'nin ise puan kaybetmesini beklemek ve Silivrispor-Çilimli maçlarının skorları ligi belirleyecek maçlar olabilir. Her iki takımda iç sahalarında kaybetmez. Durum böyle olunca da averaj çok önemli bir etki edecektir lig sonuna.

Ligde kimin düşeceğinin kehanetini yapmak zor gibi görünse de kimler düşecek kendileri biliyor.

Bu Pazar güzel maçlar var grupta, Kilimli Belediye evinde Bakırköy ile karşılaşacak ki Bakırköy'ün kazanmaktan başka çaresi kesinlikle yok. En azından Bakırköyspor'un yönetimi ligde kalmayı hak ediyor.

Karadeniz Ereğli-Beyköy Belediyespor maçı Beyköy için zor geçer. Beyköy genç bir takım ve ligde kalma adına mutlak puanlara ihtiyacı var ki Ereğli takımı da bu durumlarına özellikle ilk maçta kesinlikle çare olamaz.

Maltepe-Silivrispor maçında bir Silivrili olarak favorim tabii ki Silivri'den yana, kadro yapısı bariz fark katsa da maç sahaya çıkmadan kazanılmıyor.

Çilimli Belediye-Devrek Belediye işte bu maç kesinlikle izlenecek bir maç olacaktır. Kesinlikle vasatın altına düşmez. İzlediğim Devrek özellikle teknik heyetinin de değişmesi ile birlikte Çilimli'ye çelme takacaktır kanaatindeyim.

  1. Servet kazancı Servet kazancı

    Ve dediğiniz gibi de oldu devrek Çilimli ye çelme taktı ama böyle futbol katili hakemler olduğu sürece bu gibi durumlar hep yaşanacak skor. 2,,,2. Çilimli sporun bir penaltı pozisyonu yan hakem penaltı köşesi ne koşuyor. Orta hakem dışarda diyerek penaltıyı vermiyor. Ve yine devrek spara uyduruk bir penaltı kazandırıyor ve çilimli nin bir pyuncusuna kırmızı kartla oyun dışı bırakıyor . Federasyon böyle. Art niyetli futbolu resmen katleden bu emek hırsızlarını ne amaçla atıyor anlamış deyilim

YORUM YAP