Atatürk büstü törenle açıldı

Atatürk büstü törenle açıldı

12.11.2016 12:14:18

10 Kasım'ı Ata'mızı kaybetmenin verdiği büyük hüznün yanında, onu daha iyi anlamanın gereğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak değerlendiren Silivri Belediyesi ve Silivri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi, anlamlı bir açılışa imza attı.

Silivri Belediyesi ve Silivri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi işbirliğinde yapılan büstün açılış töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde yapıldı. İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu ve Hasan Solak, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcilerinin katıldığı açılış töreni Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ebedi lideri, insanlık tarihinin eşsiz devlet adamı, Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurlarında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından kaydedildi.

ERDAN, IŞIKLAR'A TEŞEKKÜR ETTİ
Açılış programında ilk olarak konuşmasını yapmak üzere mikrofona Silivri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Erdan davet edildi. Tüm katılımcıları teker teker selamlayan Erdan, “Atatürk büstünün yapılmasında ve çevresinin düzenlenmesinde bizlere her türlü katkıyı sağlayan Sayın Silivri Belediye Başkanım Özcan Işıklar'a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bizlere barış ve huzur içerisinde yaşadığımız bu güzelim vatanımızı miras bıraktıkları için esnaflarım ve yönetim kurulum adına derinden ve sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


IŞIKLAR: ATATÜRK'Ü ÖNCE TANIMALI, SONRA ANLAMALI VE TAMAMLAMALIYIZ
“Atatürk'ü anlamak, onun fikirlerini çok iyi bilerek tatbik etmekten geçer” diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Atamızı 78. yıldönümünde andığımız bir günde böyle bir açılışın yapılması son derece anlamlı oldu. Bir heykel açılışı yapacağız. Anıtları daha önce hep çok farklı yorumladık. Atatürk'ü önce tanımalı, sonra anlamalı ve tamamlamalıyız.
Anıtlar birer sembol olacak ama O'nun ilkelerine sahip çıkmak ve devamlılığını sağlamak, bizden yapmamızı istediklerini uygulamak bizlerin birinci vazifesi olmalıdır. Bağımsızlık Savaşını zaferle taçlandırıp sona erdirirken, yalnız Türk Milleti için değil, bütün mazlum milletler için örnek olmuştur. Savaşının eşsiz önderi olmakla kalmamış, bütün ezilen milletler için kurtuluş meşalesini yakmış, onlara umut vermiş, yol göstermiştir. Cumhuriyet rejiminin getirmiş olduğu bu kazanımlar sayesinde ülkemiz dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke durumuna gelmiştir. Sahip olduğumuz değerlerin bir tanesi için canını bile vermeye hazır milyonlar var. Bunların kıymetini iyi bilmemiz gerekir. 78 yıl bize çok şey hatırlatmıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


BEKÂRLAR: BÜYÜK ATATÜRK SIKIŞTIĞIMIZ HER ZAMAN REHBERLİĞİNE MÜRACAAT ETTİĞİMİZ BİR KUTUP YILDIZIDIR
İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, düşüncelerini şöyle paylaştı: “Bu 10 Kasım gününde anlamlı bir düşüncenin ve çalışmanın açılışını gerçekleştirmek üzere toplandık. 9'u 5 geçe, 80 milyonluk bir ülkede 2 dakika boyunca hayatın durduğu, tüm dünyanın ibretle izleyeceği manzaradır. Biz bunu her 10 Kasım'da yaşıyoruz. Hakikaten çok derin anlamları olan bir gelenek hale geldi, umuyor ve diliyoruz ki bu sonsuza kadar devam etsin. Şanla şerefle dolu bir tarihin mensupları olarak sıkıştığımız her zaman rehberliğine müracaat ettiğimiz bir kutup yıldızı olduğunu düşünüyorum.
Biliyorsunuz kutup yıldızı, yeri hiç değişmeyen ama her zaman yol gösterici olan bir yıldızdır. Özellikle sıkıntılı dönemlerde kıymetini, öngörülerini çok daha iyi anlıyor ve takdir ediyoruz. Tarih boyunca milletimiz birçok badireler yaşadı ama büyük komutanın önderliğinde yoksulluklar içerisinde olduğu bir dönemde bu millet İstiklal mücadelesini başarıyla verdi. Büyük Atatürk, her zaman milletine güvenerek iş yaptı. Bizler de milletimizden aldığımız güçle önümüze çıkacak her türlü zorluğu aşacak güçte ve kabiliyetteyiz. Atatürk'ün yaşamı boyunca vurguladığı ve ilkeler haline getirdiği birçok düşünceyi esnaflarımızın büstün önünden geçerken hatırlamasına vesile olmasını diliyorum.”


Açılış konuşmalarından sonra protokol mensupları tarafından büstün açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılara öğle yemeği ikramında bulunuldu.
Haber:
Hazal BAŞARAN

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Tarihi Ring Projesi başladı
Sonraki » uyAN!

YORUM YAP