Atatürk aşkı ve 100. yıl ruhuyla Samsun’daydılar

Atatürk aşkı ve 100. yıl ruhuyla Samsun’daydılar

22.05.2019 10:28:04

Silivrili bir grup kadın, Milli Kurtuluş Mücadelenin 100. yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak üzere Samsun'a gitti.

Aslıhan Seda Sezen, Neslihan Köylü, Banu Taşkıran, Sibel Alataş, Kadriye Başaran, Gülçin Omurcalı, Göksel Benderlioğlu, Sinem Karabaş, Nurcan Akkaya, Menekşe Gençoğlu, Ebru Elçin ve Melek Gündoğdu'dan oluşan bir grup Silivrili kadın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Samsun'da kutladı.
Atatürkçü kadınlar, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Mustafa Kemal, 9.Ordu Müfettişi olarak Samsun'a gitmek için Bandırma Vapuru ile 16 Mayıs'ta İstanbul'dan ayrılıp, Milli mücadeleyi başlatmak üzere 19.Mayıs.1919 da Samsun'a çıkmıştı. Kurtuluş'un başlangıcı olan Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının bu yıl 100.yıldönümüydü.
Türk milleti için dönüm noktası olan Milli Mücadele dönemi, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden bir milletin topyekün siper olduğu, tarihimize altın harflerle yazılmış önemli bir savaştır. Yurdumuzu işgal eden düşman birliklerine karşı mücadele edenler arasında en önemli unsurlardan biri de Türk kadınları olmuştur.
93 Harbinde Ruslarla mücadele eden Nene Hatun ile başlayan Türk Kadını'nın memleketi düşmanlardan kurtarma azmi Milli Mücadele'de had safhaya ulaşmıştır. Milli mücadele kadın kahramanları yüzyıllar geçse de unutulmayacak isimlerdir. Her birinin destansı mücadelesi her zaman gönüllerimizde yaşayacaktır...
Bu yıl, biz de Samsun'a 12 kadın arkadaş bir arada, bir milletin onurlu mücadelesinin yılmaz bekçileri olarak bu zaferin sevincini doya doya yaşamaya ve yaşatmaya gittik.
19.Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı, 100.yıl ruhuyla, Atatürk aşkıyla yanan o binlerce yürekle temas ederek coşkuyla kutlayabilmek harikaydı. Orada olmanın coşkusu, mutluluğu anlatılmaz, yaşanır. Ne Mutlu Türküm Diyene!”
Renginar SALİ

YORUM YAP