Erdal Köroğlu

Amatörlerin hazin durumu

Dünya genelinde her konu da hayatımızı olumsuz yönde etkileyen covid-19 ülkemizde amatör futbol takımlarını, sporcularını ve antrenörlerini kimsenin hesaplayamayacağı şekilde olumsuz etkilemiştir.

 

Ülkemizde bir önceki sezon da 152 Bal Takımı,93 Sal takımı, sadece İstanbul da 158 1.amatör futbol takımı aktif olarak faaliyet gerçekleştirmiştir.

 

Bu takımlar da oynayan futbolcular bu işten bazıları az bazıları kayda değer gelir elde etmekteydi.

 

Bu takımları antrene eden Teknik adamlar kulüplerin bütçelerine göre gelir elde etmekte, bazı teknik adamlar ise Halk Eğitim Merkezleri vasıtası ile açtıkları amatör futbol kursları sayesinde bir miktar da olsa gelir elde etmekteydi.

 

Ancak alınan karar gereği belli ki bu sezon her kategoride Amatör Futbol olmayacak ve yaklaşık olarak 5000 kişinin üzerinde sporcu ve Teknik adam elde ettikleri gelirlerinden mahrum kalırken sezonu boş geçirecek sporcularda sonra ki yıllar da istenen performansı gösteremeyecekler.

 

Bir de bu kulüplerin alt yapılarında olan 8-18 yaş aralığın da olan sporcu ve Teknik adamları da eklediğimizde sorun sanıldığından daha da büyük ve çok yönlü olumsuzluklara kapı açacaktır. Alt yapılar da öyle ya da böyle çocuklarımız spor yaparken, birçok ahlaki değerler de kazanmaktaydılar.

 

Bu süreçte spordan uzak kalan gelişme çağında ki çocuklar yaş kaybından dolayı futbolcu olma şanslarını da kaybetmiş olacaklar. 17 yaşına gelen bir alt yapı sporcusu bu yıl futbol oynamadığın da bir sonraki sezon artık futbolu bırakmak zorun da kalacak, her amatör takımın u19 kategori takımı olmadığından yüzlerce genç futbola ve spora veda edecekler.

 

Peki, futbol oynamasalar bu gençler ne olur?

 

Tabii ki hayat futboldan ibaret değil ancak gelişme çağında olan bu gençler sadece futbolcu olsun diye bakılan çocuklarımız değildir. Bu gençler spordan uzak kaldıklarında kötü alışkanlıklar ve ortamlarla karşılaşmak durumunda da kalacaklardır.

 

Oysaki amatör kulüpler bu çocuklara sporun yanın da iyi ve güzel ahlak kazandırmaya da gayret ediyorlar.

 

Bu konu da Devletimizin amatör futbola ve sporcularına sahip çıkması ve çözüm üretmesi gerekmektedir. Maddi ve manevi birçok çocuk.

 

Genç ve Teknik adam çözüm üretilmesini beklemektedir.

YORUM YAP