“AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına tahsis yapılmış mıdır?”

“AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına tahsis yapılmış mıdır?”

15.10.2021 15:44:49

Bora Balcıoğlu, Ekim Meclisinde CHP Grubu adına sunduğu soru önergesinde 2011-2018 yılları arasında İBB tarafından kiralanan araçların aralarında AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının da bulunduğu kurum ve kuruluşlara tahsisini gündeme taşıdı.

İBB Meclisi'nde CHP grubunun, yeni yönetim tarafından AKP dönemine ilişkin başlatılan ve İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu yolsuzluk soruşturmalarının son durumunun kamuoyuna açıklanması için İBB Başkanlık makamına bir dizi soru önergesi verdi.
Önergelerden birini CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu okurken, CHP grubu adına 2011-2018 yılları arasında İBB'nin 2 milyar 200 milyon lira ödeyerek kiraladığı 827 aracın Cumhurbaşkanlığı, AKP Genel Merkezi, AKP İl Başkanlığı, AKP Silivri İlçe Başkanlığı, Okçular Vakfı ve TÜGVA'nın da aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşlara verildiği iddiasını gündeme taşıdı.
BALCIOĞLU: İBB'DEN AK PARTİ SİLİVRİ İLÇE BAŞKANLIĞINA ARAÇ TAHSİSİ YAPILMIŞ MIDIR?
Bora Balcıoğlu'nun İBB Başkanlığına yanıtlanması amacıyla CHP adına verdiği önerge şöyle: “Önceki dönemler AKP İl İstanbul Büyükşehir belediyesi yönetimi tarafından gerçekleştirilen araç kiralama hizmet alımı işleri kapsamında kiralanan bazı araçların bir çok kamu kurum ve kuruluşlarına usulsüz bir şekilde tahsis edildiği iddiaları uzun bir zamandır kamuoyunda tartışmalara yol açmıştır. Nitekim bu konuda basında da yer alan haberlere göre; Eski İBB yönetimi tarafından 2011-2018 döneminde 2 Milyar 200 Milyon lira bedelle kiralanan 827 aracın, AKP Genel Merkezi ve İl Başkanlığı, TÜGVA, Okçular Vakfı ve başka bazı dernek ve vakıflar ile kurumlara tahsis edildiği iddialarına yer verilmiştir.
Bilindiği üzere, 5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol kanunun 8. Maddesinde: “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır” hükmü yer almaktadır.
Buna göre kamunun kaynaklarını kullanan belediyelerin şeffaf ve hesap verebilir olması ve kaynakları etkin ve verimli şekilde kullanması, kamu zararına yol açacak faaliyetlerde bulunmamasının esas olduğu malumdur.”

  1. Burak Ercilasun Burak Ercilasun

    YAPILMIŞTIR!

YORUM YAP