Sevginar Sali

AK Parti’nin Sami Barlas mucizesi

O kadar bizden biri ve hiç öyle sıradan insanların boyunu aşan makam ve sorumluluklar hususunda iddiası olmayan biriydi ki adı sıkça telaffuz edilmesine karşın, belediye başkan aday adaylığına müracaat etmesine ihtimal vermemişim demek ki : )
Evet, bugün aday adaylığı talebiyle gündeme gelen birçok isimden daha çok emeği var Silivri'nin her köşesinde, daha çok eli sıkmış, kat kat fazla gönle girmeyi başarmış biri, kişilik ve duruşuyla partili partisiz herkesin takdirini içtenlikle kazanmış biri o…
Hayat bile başlı başına bu tarz insanları çarkında öğütmeyi başarırken, Barlas'ın siyasette bu kadar naif, içten, duyarlı, alçakgönüllü kalması bir mucize… Ve bunu AK Parti'de birileri keşfetti, başkaları koruma altına aldı, sonra öne çıkarmak için daha çok kişi sessizce, konuşmadan dahi anlaşarak birleşti :)
Değerli taşların kıymetini sadece sarraflar anlar sanıyordum ama Barlas'ın AK Parti Aday Adaylığı ile hayatı bilenlerin, siyaseti takip edenlerin de azımsanmayacak bir sağ duyuyu ortaya koyduğunu ve bunun yarattığı gücün hiç de küçümsenmeyecek bir şey olduğunu gördüm. AK Parti'nin adayı olarak Barlas'ı görecek kadar şahitlik ettiğimiz mucize sürer, gelişim gösterir mi? Bilmiyorum… Ama aday kim olursa olsun Barlas'ın yarattığı sinerjiye mutlak suretle kazanmak için ihtiyacı olduğuna, önümüzdeki seçim sürecinde, emin olduğum kadar başka hiçbir şeyden eminim değilim.
Sami Barlas'a ve hayatımıza, Silivri siyasetine, seçim sürecine kattığı şahane enerji için teşekkür ediyorum. Siyasette emeğin, dürüstlüğün, tevazuunun, içtenliğin halen geçerli akçe olup ve herkes tarafından fark edilip, hak ettiği değer ile karşılık bulduğunu görmekten geleceğimiz adına çok umutlandım.
İyi ki varsınız, hep olun, daha çok olun : )) Başarılar Sami Barlas!

MÜMÜN KOÇOĞLU
CHP'de siyasi duruşunu en çok beğendiğim, takdir ettiğim isimlerden biri Mümün Koçoğlu. 2012'de ilçe başkan adaylığı süreciyle sağladığımız yakın temas devam etti. İnandığı şeyler uğuruna dürüstçe ve açık yüreklilikle mücadele eden insanları sevmeseniz bile takdir edersiniz. Ki Koçoğlu'nun sevilmeyecek bir tarafı da bana hiç denk gelmedi. İşinde gücünde, el attığı her konunun hakkını teslim eden, sorumluluklarının bilincinde, tevazu, hassasiyet içerisinde iş ve siyaset hayatını sürdüren biri. Aday adaylık hakkı, ben sadece zamanlaması için tereddüt ediyordum benim gibi düşünenleri Koçoğlu da, gelişmeler de, zaman da haklı çakardı sanıyorum.
Benim bugünlük onu anlatmama gerek yok, yaptığımız söyleşiyi keyifle okumanızı diliyorum…
Herkese iyi haftalar...

YORUM YAP