Ak Kadınların Başkanı Nuray Albayrak!

Ak Kadınların Başkanı Nuray Albayrak!

30.01.2015 11:49:09


Zinnet Demiral’dan sonra atamayla AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanlığına gelen Avukat Nuray Engin Albayrak, kongrede delegelerin teveccühü ile Başkanlık görevine seçildi. 26 Ocak Pazartesi günü Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Silivri Kadın Kolları 4. Olağan İlçe Kongresi’nde Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Kübra Salman, Divan Başkan Yardımcılığını İl Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Tuna ve Kâtip Üyeliği Teşkilat Komisyon Üyesi Asena Şahin yaptı. Kongreye; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin, AK Parti Eski İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti eski İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek, AK Parti’nin 2014 yerel seçim dönemindeki Silivri Belediye Başkan Adayı Mimar Tahir Sert, AK Partili belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilat mensupları katıldı.

SALMAN: HİZMET YARIŞINDA BİZDE VARIZ!

Divan Başkanı İl Başkan Yardımcısı Kübra Salman, kısa bir konuşma yaparak kongre sürecini başlattı. Salman, "Silivri İlçesi 4. Olağan Kongremize hoş geldiniz. Bu ülkenin kadınları olarak milletimizin geleceği, ülkemizin yarınları bizleri yakından ilgilendirmektedir. Ne mutlu bizlere ki şanlı ecdadımızdan devraldığımız bu cennet vatana, adaletin ve kalkınmanın esas olduğu, milletimize hizmetten başka hiçbir düşünce ve amaç taşımayan AK Parti çatısı altında, yani siyasetin en temiz mutfağında yetişiyor ve hizmet yarışında bizde varız diyoruz. Burada bize düşen görev, devraldığımız bayrağı daha ilerilere taşımak olmalıdır. Bu vesileyle aday olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, aramıza yeni katılacak arkadaşlarımıza da Ak Siyasete hoş geldiniz diyorum. Üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde, layıkıyla yerine getirecekleri inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kongremizin ilçemize, ülkemize ve insanlığımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.

GENEL BAŞKANLARIN MESAJI OKUNDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin ölümsüz kahramanları için saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.  Divan Başkan Yardımcısı Şengül Tuna, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongreye ilişkin mesajını okudu. Divan Başkanı Kübra Salman hem Kadın Kolları Genel Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül’ün notunu hem de yoğun programları nedeniyle kongreye katılamayıp, telgraf gönderen milletvekillerin notlarını hazirunla paylaştı.

ALBAYRAK KENDİSİNİ TANITTI

Geçtiğimiz günlerde atamayla gelen ve tek listeyle seçime giden Avukat Nuray Engin Albayrak, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Büyük bir çoğunluğunuz beni yeni tanıyorsunuz. Size biraz kendimi tanıtmak istiyorum. 1975, Lefkoşa doğumluyum. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Kırklareli’nden Hakkari’ye kadar yurdumuzun pek çok ilinde hazine ve muhakemat müdürlüğü yaptım. 2002 yılında bu görevimden ayrılarak serbest avukatlık yapmaya başladım. Silivri’de bulunduğum süreçte seçimlerde, teşkilatımızda hukukçu olarak destek vererek görev aldım. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de büyük bir onurla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Silivri Temsilcisi olarak görev yaptım akabinde yaklaşık 20 gündür Silivri Kadın Kolları Başkanlığına atandım.

"DAVAYA GÖNÜL VEREN MİLYONLARLA AYNI YOLDA YÜRÜMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM”

Vereceğiniz destekle bu onurlu görevi sizlerle beraber, layıkıyla yerine getirmek ve var gücümle çalışmak için buradayım. Hep birlikte çalışacağız, Allah’ın izniyle AK Parti Silivri’de seçimden galip çıkacaktır, inşallah!  Ben bugün bu davaya gönül vermiş olan milyonlarla aynı yolda yürümekten çok mutluyum. AK Parti, Türkiye’nin makus tarihini değiştiren, halka hizmeti halktan hizmet olarak bilen bir davanın adıdır. Biz AK Partililer kadınıyla-erkeğiyle, yaşlısıyla-genciyle halkımıza hizmet için gece-gündüz demeden çalışmaya ant içmiş insanlarız.

"2023 HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN GÖREVE HAZIRIZ!”

AK Parti kuruluşundan bu yana tüm engellemelere rağmen her seçimde daha da yükselen bir başarı grafiği çizmiştir. Ve bu başarıda en önemli unsur her zaman kadınlar olmuştur. Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kadın kolları teşkilatlanmasına büyük önem vermiştir. Bu nedenle AK Partili kadınlar hep bu davanın ön saflarında yer almışlardır. Biz Ak Kadınlar bu davanın sevdalıları olarak ülkemizi hep daha ileri taşımak için buradayız. Bize verilen görev ne olursa olsun, hak yolundan ayrılmadan, 2023 hedeflerine ulaşmak için üzerimize düşüne yapmaya hazırız!

"BU SEÇİM DAVAMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti kurulduğu günden bugüne ülkemiz çok sıkıntılı günler geçirmiştir. Bu sıkıntılar AK Parti teşkilatının birlik ve beraberliği ve davaya olan inancıyla bir bir aşılarak ülkemizin kazanç hanesine yazılmıştır. Girdiği her seçimde oylarını artırarak büyümüş ve uyguladığı başarılı politikalarla ülkemizi dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirmiştir. AK Parti büyük özveri ve gayretlerle bugünlere geldi. Ülkemizde birçok ilki gerçekleştirerek her mahalle her ilçeyi ve tüm ülkeyi bir hizmet alanına dönüştürdü. Yeni bir seçim takvimi daha geldi. Bu seçim ülkemiz, davamız, hizmetlerimizin devamı ve 2023 hedeflerine varabilmek için çok önemlidir. Daha yapacak çok işimiz var, çok çalışmamız gerekiyor.

"AK KADINLAR OLARAK SEÇİMLERDE EN İYİ SONUCU ALMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Biz AK Partili kadınlar ve büyük bir ailenin fertleri olarak halkımıza hizmete devam edecek, fitne fesada asla yer vermeyeceğiz. Bu dava hak davasıdır. Biz bu yolda Silivri’deki Ak Kadınlar olarak her eve her kadına ulaşacağız. Partimizin hizmetlerini, projelerini bir bir anlatacağız. Biz büyük bir aileyiz. Silivri’yiz, İstanbul’uz, Türkiye’yiz! Biz bu davaya inanmış, halkımıza hizmeti ustamızdan öğrenmiş Ak Kadınlarız. Başbakanımız Davutoğlu ile birlikte önümüzdeki seçimlerde en iyi sonucu almak için çalışacağız. Silivri’de geçmişte görev almış ve yeni görev alacak teşkilat mensuplarımızla hiçbir ayrılığa düşmeden, bir bütün olarak mücadeleye devam edeceğiz. Şahsi hırs ve menfaatlerimizin bu davanın önüne taş koymasına asla izin vermeyeceğiz. Kadın Kolları teşkilatımız güçlenerek yoluna devam edecektir. Bugüne kadar bu davada emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam!”

DEMİRAL: KONGRELER YENİLENME ZAMANIDIR

Albayrak’ın konuşmasının ardından İlçe Kadın Kolları faaliyet raporu slayt eşliğinde izletildi. Akabinde İlçe Başkanı Dilek Demiral, bir konuşma yaptı. Demiral, şunları kaydetti: "Yine Silivri adına güzel, tarihi bir gün yaşıyoruz. Çünkü kongrelerimiz heyecanlarımız, yenilenme zamanlarımızdır. Kadın Kollarımızın 4. Olağan İlçe Kongresinin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

"TÜRKİYE SİYASETİNDE KADININ YERİ YOKTU”

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne hatta daha önceki dönemlerine de bakıldığında kadının yerini çok iyi analiz etmek gerekir. Siyasette kadının yeri AK Parti’nin geçmiş kurucu genel başkanımızın çalışmalarında anlamak çok yerinde ve çok değerli. Kadın siyasette yoktu bundan öncesinde. Gençlerimizin, kadınlarımızın önünü açan bir genel başkanımızla kuruldu bu parti. Kadınının yeri, ne kadar önemli olduğunun vurgusu yapıldı ve görüldü. Ben her zaman toplumu bir vücuda benzetirim. Toplumun tek ayağının sağlamlaşması ya da sadece tek ayağının güçlenmesi o vücudu topal yapar. Türkiye’deki siyasi konjonktür de böyleydi. Kadının siyasette çok yeri yoktu. Allah razı olsun, biz kadınların önünü açtı, toplumumuzun daha seviyeli ve sağlıklı adım atması için Recep Tayyip Erdoğan bu anlamda bizlere destek verdi.

"BAYAN İLÇE BAŞKANI OLARAK TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİYORUM”

Bir teşekkürü de Milletvekilimiz Tülay Kaynarca’ya etmek istiyorum. Silivri’de bayan ilçe başkanları olarak önümüzü açmıştır. Ben ondan kalan güzel bir mirası devraldım. Keza Gülay Hanım, Çorlu’da kurucu ilçe başkan olması hasebiyle çok örnek ve destek aldım.  Çok teşekkür ediyorum, verdiğiniz emekler çok değerliydi. Ve Sayın İl Başkanımız, göreve geldiğimde İstanbul’da tek bayan ilçe başkanıydı. Şu anda kongremizle birlikte güzel İstanbul’umuzda 4 tane bayan ilçe başkanımız var. Aslında olayı bayan-erkek diye ayırmak da bana çok uygun gelmiyor. Çünkü öncelikle insan olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getiriyoruz. Geldiğimiz nokta da maalesef bunları konuşuyoruz, gün gelecek bunları konuşmayacağız. Kadının yeri çok önemli.

"ÇALMADIK KAPI, GİRİLMEDİK EV BIRAKMAYACAĞIZ”

Biz siyasette özellikle Silivri’yi ele aldığımda çok güzel çalışmalar yaptık. 2006 yılında bu yana teşkilatta görev yapıyorum. Siz kadın kollarımızın verdiği destekler çok değerliydi. Burada geçmiş dönemde hizmet eden kadın kolları başkanlarımız var. Canı yürekten kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim buralarda iyi sonuçlar almamıza vesile oldunuz. Bir yere koşacaksak kadınlarımızla koşuyoruz. Bundan sonrasında da böyle olacak. 2015 seçimlerinde çalmadık kapı, girilmedik ev bırakmayacağız. Bir olacağız, birlik olacağız!

"NEFİS MÜCADELESİ DEĞİL, BU BİR DAVA!”

Çünkü 2015 seçimleri çok önemli. Kurucu genel başkanımız cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın en önemli hayaliydi bu partiyi kurarken ki anayasa meselesi. Türkiye’nin önünün açılması için bu seçim çok önemli. Bunları kapı kapı gezerek anlatacağız. Biz kadınların üzerine çok önemli görevler düşüyor. Bu bir nefis mücadelesi değil, dava! Dava demek mücadele demek. Davadan ötesi olmayacak. Ve ben bunu Nuray Hanımın önderliğinde kadın kollarımızla birlikte çok güzel noktalara getireceğimize inanıyorum. Bu vesileyle kongremizin tekrar hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

ZENGİN’DEN SERT ÇIKIŞ: ORTAM KONGRE YAPMAYA PEK MÜSAİT DEĞİL!

Günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Özlem Zengin, konuşması esnasında kesilmeyen gürültüye ‘Ortam kongreyi yapmaya pek de müsait değil, biraz düğün havasında!’ sözleriyle tepki gösterdi. Zengin, "Kadınlar sadece yemek yapmıyorlar. Asli vazifelerimiz her daim aklımızda, istesek de çıkaramayız zaten. Kendimize ait özel dünyamızda işlerimizi yaparken memleket için bir şeyler yapmak istiyoruz. Bir hayalimiz, idealimiz var. Bir kadın hem özel hayatının hem de toplumsal hayatının problemlerine ancak kendisi çözüm üretebilir.

"KADINLARLA İLGİLİ ARTIK BAŞKALARININ SÖZ SÖYLEME DEVRİ GEÇMİŞ DURUMDA”

Kadınlar kendi politikalarını Türkiye’de kendileri yürütüyorlar. O yüzden AK Parti’nin kadın siyaseti çok gerçek bir siyaset. Yaşayan, dinamik bir siyaset; yukarıdan aşağıya kurgulanmış bir siyaset değil. Kadınların varlığı siyasette bir başka şeyi ortaya çıkarıyor; her yaşam tarzına ait etnik kökeni, kılığı kıyafet dini ayrım gözetmeksizin Türkiyeli kadınları siyasete dâhil ediyor. Sonuç olarak da Türkiye’de kardeşliğin, birlikte yaşamanın özü kadınların siyasette var olmasıyla şekilleniyor. Seçimlere katılma oranımız dünya genelinde çok yüksek. Bu da şunu gösteriyor; genci-yaşlısı, kadını-erkeği bu ülke için bir kaygı taşıyor. O sebeple bizim bu işi çok ciddiye almamız ve kendimizi geliştirerek geleceğe doğru ortak bir vizyonla devam etmemiz gerekiyor.

"GÜÇLENMİŞ BİR EKİP OLARAK 2015 SEÇİMLERİNE GİDECEĞİZ”

Kongreleri kendi akdimizi yenilemek olarak addediyorum. Çok yakında il kongremiz hemen akabinde kadın kolları il kongremiz olacak. Nihayetinde güçlenmiş, amacını ve idealini tazelemiş bir ekip olarak 2015 seçimlerine gideceğiz. Her seçimde söylüyoruz ama 2015 seçimleri başka bir seçim. Çünkü bu artık muhalefetin, paralel yapının son kalesi.” şeklinde konuştu.

DALYAN, HÜKÜMET İCRAATLARINI ANLATTI

Hükümetin kamu yatırımları ve icraatlarını anlatan AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, "Kaloriferlerin yanmadığı günleri, çöplerin kepçelerle kaldırıldığını, suların akmadığını hatırlıyorum. Sular geldiği zaman bütün apartman aynı saatte banyo yapıyordu. Bir tek Silivri’de, Esenyurt’ta, Beylikdüzün’de değil bunlar İstanbul’da yaşanan gerçeklerdi. Şimdi sularımız, elektriklerimiz 1 saat kesilse, ‘Neden kesildi?’ diye birbirimize bakıyoruz. Bunlar bir başarı sinsilesi. Bizler artık bu güzellikleri yaşamaya başladık.

"YAŞADIĞIMIZ ÇİLEYİ UNUTMAYIN!”

Şöyle bir geçmişte sağlık alanına bakın. Buraya Devlet Hastanesi’ni kurduk mu?  Evvelden ne yapıyordunuz? Sabah ezanıyla kalkıp, namazınızı kılıp, İstanbul’a gidip fiş alıyordunuz. Yaşadığımız çileyi, çektiğiniz sorunları asla ve asla unutmayalım. Yapmış olduğumuz hizmetleri de tek tek anlatalım. Bu bizim Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na vereceğimiz en büyük görev.

"DURMAK YOK YOLA DEVAM”

Konuşacağımız çok şey var. ‘Başaramaz/yapamaz’ denilen hanımlar bugün bir salon dolduruyoruz. Recep Tayip Erdoğan’ın yol arkadaşları mısınız? Ahmet Davutoğlu’yla beraber 2015 seçimlerine gidiyor muyuz? Onun için ne diyoruz, durmak Yok Yola Devam!” dedi. 

KAYNARCA, DÜNDEN BUGÜNE KADIN KOLLARI’NDA GÖREV ALAN PARTİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Dalyan’ın ardından son olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca söz aldı. Kaynarca, Silivri Kadın Kolları’nda görev alan tüm emektarlara teşekkür eden bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından delegeler sandık başına giderek oylarını kullandı. 

 Hazal BAŞARAN

                                           AK PARTİ SİLİVRİ İLÇESİ 4. OLAĞAN KONGRESİ

     İLÇE YÖNETİM KURULU ASIL VE YEDEK ÜYELERİ İLE ASIL VE YEDEK DELEGE LİSTESİ

İLÇE BAŞKANI NURAY ALBAYRAK

İLÇE YÖNETİM KURULU (ASIL)

ASYA MERİÇ

2 AYŞE ÖZKAN

3 BERİVAN DEMİR

4 ELVAN ARAS

5 FATMA ÇAYLAK

16 FATMA ERCAN

7 FİDAN MEMİŞ

8 GÖNÜL ŞANLI

9 GÜLŞAH KARAMERCAN

10 GÜNER ŞİRİNOĞLU

11 HATİCE ÖZTÜRK

12 HANİFE GÜVEN

13 HATİCE KARA

14 MUHSİNE ÇİÇEK

15 MURADİYE ŞENTÜRK

16 MÜŞERREF ÜNAL

17 MELEK ÖZİN

18 NEJLA ÖZBOLAT

19 NEVİN AKINCIOĞLU

20 NİHAN SORUCU

21 NURAY YAŞAR

22 ÖMÜR ARSLAN

23 ÖZLEM ARSLAN

24 SERAP ÇALIŞKAN

25 ŞEYMA KARAGÖZ

26 ŞÜKRAN TONGUÇ

27 TUĞBA GÜLER

28 TUĞÇE YAVUZ

29 YÜKSEL YALÇIN ELFORT

İLÇE YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1 CANSEL BALIKÇI

2 NAFİYE KAZDAL

3 REFİKA ERDİL

4 MAKBULE ER

5 BİRSEN ÇAKAL

6 NAİME ÖZYAMANER

7 ÖZNUR KARABİNA

8 MAKBULE KÜÇÜKERMİŞ

9 ŞÜKRİYE SALMAN

10 SEBİLE TURCAN

11 DÜRDANE AYDIN

12  ÇİĞDEM ARSLAN

13 SERPİL FAYDALI

14 ESMA ÇALIK

15 NURSEL KURU

16 ALİYE MIZRAK

17 MERYEM YILMAZ

18 SEMİHA AVCI

19 YEŞİM ATAMER

20 GÜLTEN ÇAKAL

21 ZEYNEP KİLİM

22 FERİHA GİDİCİ

23 HANİFE BAŞLAN

24 MELEK GÜNDÜZ

25 FATMA ÖZCAN

26 GÜLER ÖZER

27 KEZBAN ARAS

28 MERYEM AYYILDIZ

29 RUHİGÜL ŞENGÜL

30 FATMA KARAKAYA

İL DELEGESİ (ASIL)

1 NURAY ALBAYRAK

2 ZİNNET DEMİREL

3 ELİF KORYÜREK

4 DİLEK DEMİRAL

5 DİCLE DOĞANCIOĞLU

6 ZELİHA ATAK BOZKURT

7 LEYLA KARADAŞ

8 TUĞBA ALKAYA

9 FİLİZ GÜLER

İL DELEGESİ (YEDEK)

1 SEVGİ EROL

2 ÖMÜR ARSLAN

3 FATMA ÇAYLAK

4 MUHSİNE ÇİÇEK

5 NİHAN SORUCU

 

YORUM YAP