Engin Akın

Silivri’nin futbol politikası yok ki!

Silivri'de sportif başarı gelecekse veya bekleniyorsa özellikle futbolda birkaç alt ligde daha takımlarımızın olması zorunlu.

Silivrispor TFF 3. Ligde mücadele ediyor ve bunu destekleyecek bir alt ligde takımımız yok. Örneği Bölgesel Amatör Ligde bir takımımızın, Süper amatör Ligde de en az iki takımımızın olması zorunludur.

BAL'da ve SAL'da takımımızın olmayışı altyapılarda yetişen oyuncularımızın maç eksiklerini giderememeleri anlamına gelir. Yani Silivrispor altyapısında yetişen bir gencimiz yaşı 16 olduğunda öncelikle SAL takımlarımızın A takımlarında oynar düzeyde futbol bilgisine sahip olmaları gerekir. Yine bu gençlerimizin bu ligin kondisyonuna hazır olmaları şarttır. Yine SAL'da başarılı olan ve gelecek vaat eden oyuncular BAL'a ardından da 3. Lige çıkabilir. Aksi takdirde daima dışa bağımlı olur ve bütçelerimizi zorlarız her sezon.

Bunu bu şekilde yapabilirsek o zaman bizi kimse tutamaz ve her sene birçok oyuncumuzu farklı liglere gönderebiliriz. Belki de Silivrispor'un transfer yükünü hafifletir ve ilçede genç oyuncuların para kazanmalarına önayak olabiliriz.

İşte bunu hayata geçirebilmek içinde bir FUTBOL POLİTİKASINA ihtiyacımız var. Hayata geçtiği takdirde bir fabrika gibi çalışan altyapılarımız olabilir.

Bir de Silivri'de o kadar çok altyapı çalışmaları var ki ve hepsi de birbiriyle danışmadan, birbirleriyle desteksiz yol alıyorlar. Birçok takım oyuncusu aynı ligde mücadele etmekte ve bu bir çok takımında bir çok oyuncusu var.

Öncelik en üst lig takımı olmalı. Silivrispor'da iyi bir eğitim alan oyuncu gelecek vaat ediyorsa ona göre yönlendirilmeli, gelecek vaat etmiyorsa da ona göre yönlendirilmeli. İyi oyuncular tek bir takımda toplanmalı, özel çalışmalar, idmanlar yapılmalı ve desteklenmeli. Tıpkı bir akademi gibi.

Altyapıdaki gençlerimiz bol bol lig maçı oynamalı. Gerek taktik gerekse de fizik gücü olarak bireysel çalıştırılmalı.

Pozisyon bilgisi olmayan oyuncularımız var hala. Nerede ne yapacağını bilmeyen, hatta nerede duracağını bile bilmeyen oyuncular yetiştiriyoruz. Bu durumda da bitmeye yüz tutan bir futbol kültürümüz oluyor.

Adam herhangi bir pozisyonda nerede duracağını bilmiyor yani pozisyon bilgisi olmadan yetişiyor sonra çok bilenler kervanına katılıp ahkam kesebiliyor.

Her zaman altyapı çok önemli der dururuz bundan da ödün vermeyiz. Ama yetişen oyuncumuzun olmadığını ne zaman göreceğiz. Yıllardır Silivrispor altyapısında oynayan gençler var ama A takım seviyesinde kaç oyuncumuz var. Mesela bu sezon kaç oyuncu verildi A takıma koskoca bir hiç.
Bu konu devam eder….

  1. Serhan Serhan

    O kadar haklısın ki abi aynı düşünceleri paylaşıyorum seninle

YORUM YAP