'2024 seçimlerinde ittifak ihtiyacı olacağını düşünmüyorum'

'2024 seçimlerinde ittifak ihtiyacı olacağını düşünmüyorum'

4.10.2021 08:10:54

10 Temmuz 2020 tarihinde İl Kongresinde güven tazelemesinin arifesinde Sözcü Gazetesi'ne konuşan İYİ Parti İstanbul Başkanı Buğra Kavuncu, dikkat çeken bir açıklamaya imza attı ve "2024 seçimlerinde ittifak ihtiyacı olacağını düşünmüyorum. Bu elbette Genel Merkezin vereceği bir karar" dedi.

 Yerel seçimler ile ilgili siyasi kulisler giderek hız kazanırken, ittifak sürecinin adaylıklar ve seçim sonuçları üzerindeki etkisi de gündemden düşmüyor.

KAVUNCU: İYİ PARTİ'NİN BİRÇOK YERDE KENDİ ADAYLARIYLA YARIŞA GİRMEK ARZUSUNDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Silivri özelinde Cumhur İttifakı'nın 2019 sürprizi ve yerel iktidar başarısının ardından, Millet İttifakında 2024 için olasılık değerlendirmeleri sürerken İYİ Parti İstanbul İl Başkanının 2024 yerel seçimlerine yönelik "Yerel seçimler de bize büyük bir tecrübe oldu. Büyük bir hazırlık süreci gerekiyor. 2024 yerel seçimleri için önümüzde hazırlanmak için uzun bir zaman var. Hem ilçe hem mahallelerdeki sorunları tespit ederek bunlarla ilgili proje üretmek, bu konuda çalışacak arkadaşlarımızı tespit etmek önemli.

2024 yerel seçimleri için o günün koşullarını kestirmek çok zor. Ancak 2024 seçimlerinde ittifak ihtiyacı olacağını düşünmüyorum. Bu elbette Genel Merkezin vereceği bir karar. Ben, İYİ Parti'nin birçok yerde kendi adaylarıyla yarışa girmek arzusunda olacağını düşünüyorum" ifadeleri dikkat çekti.

“4 ANA BAŞLIK ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Kavuncu aynı söyleşide, Ersin Beyaz ile yarışacağı 26 Temmuz'da yapılacak olan İstanbul İl Başkanlığı Kongresi öncesi "Önümüzdeki dönemde 4 ana başlık üzerinde çok çalışacağız. İlki eylem ve tavır koyan İstanbul teşkilatı, ikincisi gençler, Z kuşağı, üçüncüsü yerel seçimler, dördüncüsü ise genel seçimler" dedi.

HERKES KENDİ ADAYI İLE ÇIKARSA NE OLUR?

Silivri'de siyasi kulislerde Millet İttifakına yönelik en çok tartışılan yerel seçim iddiası önümüzdeki dönemde ilçemizin İYİ Parti'ye bırakılma olasılığı. CHP tarafı bu ihtimali sert bir şekilde ‘olmaz' şeklinde değerlendirirken, İYİ Parti'den ‘olmalı' baskısı hissediliyor. İl Başkanının geride kalan açıklamaları ise Millet İttifakının ayrı adaylar ile Silivri'de yerel iktidar arama olasılığını akıllara getiriyor. İYİ Parti'nin yakaladığı yükseliş ivmesi 2023 genel seçimlerinde de ortaya çıkarsa 2024'te çok farklı şartlarda bir değerlendirme gerekeceği aşikâr.

Siyasi kulislerimize yeni bir seçim olasılığı daha eklenmiş olmakla birlikte, herkesin kendi adayı ile çıktığı durumda pek çok şeyin yeniden gözden geçirileceği ve farklılığa yöneleceğine kesin gözüyle bakılabilir.

Sevginar SALİ

YORUM YAP