Sevginar Sali

2020’de ilçe başkanları...

2020'yi uğurlamaya hazırlanırken siyasetin temel taşları ‘ilçe başkanlarının' yaptıklarına da ufaktan değinmek gerek…
CHP İlçe Başkanı Berker Esen, geçen yıl yaklaşık olarak bu zamanlarda göreve seçildi. Rakibinin siyasi tecrübe ve bilgisi karşısında sürpriz bir seçim galibiyeti elde etti. Esen, bununla da yetinmedi, ilçe başkanlığında ilk dönemi, sosyal, siyasi ve ekonomik şartlara göre fena sayılmayacak bir performans ortaya koydu. İstanbul ve İBB avantajı bir yana, geçmiş dönem ve şimdiki Silivri yerel iktidarları Berker'in muhalefet elini zayıflatan unsurlar olmak konusunda enteresan bir birleşme gösterdi.
Şahsen beklediğimden iyi bir İlçe Başkanlığı sergiledi Berker Esen geride bıraktığımız bir senede. Bu göreve kendisini layık görenlerin öngörüsünü tebrik etmek lazım. CHP İlçe Başkanının işini kolaylaştıran en önemli özelliği nezaketi ve hoşgörüsü. İlçe Başkanlığı konusundaki handikap tehlikesi ise siyasi hedeflerinin zamanlaması olur… ‘İlçe Başkanlığım için erken diyenler yanıldı'ya sırtını dayayıp ‘Belediye Başkan adaylığının da altından bu şekilde kalkarım' hevesleri ile dolduruşlarına kendini zamansız kaptırırsa sanmıyorum ki aldığı riske ikinci kez değsin… Benimki siyasi bir yorum ve öngörü tabi… Herkes sonuçlarına katlanabileceği her şeyi yapabilir bu hayatta. Kim ne derse desin her kişi aklına koyduklarının peşinden ama yükseğe ama alçağa yol alacaktır.
Esen açısından 2020 bence fena geçmedi…
***
AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu seçim sürecinde sırtlandığı büyük adaylık sürprizinden sonra daha kolay mevzularla yol almadı. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir görüşmede siyaseten geride durmasının stratejik bir adım olduğunu, Cumhur İttifakı aday ile belediye başkanına kendini topluma anlatma fırsatı için bu yaklaşımı uygun gördüğünü ifade etti. Kongre süreci, salgın şartlarını da ekleyince yeni dönemde farklı şeyler konuşup, yaşayacağımızı ümit ediyorum. İkinci döneminin başlangıcını yönetimi ile ‘zeytin ağacı' dikerek gerçekleştiren AK Parti İlçe Başkanı umarım alt yapısı üzerinde çalışmalar yaptığı örnek ve güzel projeleri ile yeni dönemde Silivri'ye katkı sunmakla gündemde olur.
Bozoğlu ile birlikte farklı bir AK Parti'den söz etmenin mümkün olduğunu söyleyebiliriz, ancak daha güçlü ve etkin bir AK Parti'den konuşmamız için yapılması gerekenler hususunda daha fazla zaman kaybına tahammül yok.
***
İlçe Başkanlığının senesi dolar dolmaz MHP'yi İstanbul'da 50 yıl sonra iktidara taşıyan ekibin içinde kendini bulmak tecrübesi Zafer Yalçın'ın siyasi hayatındaki dönüm noktalarından biri olarak kazındı kişisel tarihine kuşkusuz. İktidar genelde yıllarca muhalefette yan yana, can cana siyaset yapan insanların arasını açar, sonrası; gittikçe soğuyan savaşlar hüküm sürer. İttifak ortaklığı, iktidar ağırlığı kolay şeyler değil ama doğabilen tüm sorunlar da bir şekilde Zafer Yalçın'a dayandığında ‘dağ' konumundan ‘düz ovaya' dönüşüyor kıymetli belediye başkanının deyimiyle ifade etmek gerekirse… Silivri siyasetinde ‘iyi futbolcu olduğunu' iddia eden edene de sert topları göğsünde yumuşatan, ‘sert vurup' kale arkasına kaçırdıklarını toplamaktan gocunmayan bir ‘alçakgönüllü' politika güdebilenlerin de git gide artan ego patlamaları arasında ne kadar kıymetli bir şey olduğunu belertmeden geçemeyeceğim.
Partisinin Silivri'de kazandığı yerel iktidarı her geçen gün daha iyi şekilde tamamlamayı öğrenen, konumunu benimseyen MHP İlçe Başkanı 2020'de iyi iş çıkardı.

(Devam edeceğiz…)

YORUM YAP