19 Mayıs’ın 99. yıldönümü kutlandı

19 Mayıs’ın 99. yıldönümü kutlandı

22.05.2018 10:40:10

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıldönümü resmi tören programı Atatürk Anıtında gerçekleşti. Kutlama etkinlikleri Silivri sahili festival alanında devam etti.

Silivri İlçe Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıldönümünde Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzuruna sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

ALTERNATİF ÇELENK TÖRENİ YAPILDI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında CHP, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İYİ Parti ve Medical Park Silivri Hastanesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.

BAYRAM PROGRAMI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çelenk sunma töreninin ardından kutlamaların gösteri kısmı da, Silivri sahili festival alanında gerçekleştirildi. Öğrencilerin günün anlam ve önemine uygun kompozisyon ve şiirler okuduğu programda, spor gösterileri ve halk oyunları gerçekleştirildi. Kutlama programına Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Gürel, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yargı ve ordu mensupları, birçok eğitimci ile vatandaşlar katıldı.

GÜREL: SEVGİLİ GENÇLER, BİLİYORUZ Kİ SİZLER, TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİ, YARINLARIMIZIN TEMİNATISINIZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Gürel, şunları kaydetti: “Sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, sayın cumhuriyet başsavcım, çok değerli ilçe protokolümüz, siyasi partilerimizin çok değerli ilçe başkanları, kıymetli basın mensuplarımız, değerli konuklar ve sevgili gençler öncelikle herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Bugün, milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 99.yıldönümü. Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular ¡çerisinde Samsun'da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış olan en önemli adımdır.
Sevgili gençler, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.
Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.
Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Arz ederim.”

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİYLE DEVAM ETTİ
Gürel'in konuşmasının ardından program öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli sunumlarla devam etti. İlk olarak kürsüye Silivri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Meltem Çetinkaya, “Şu Sonsuz Koşu” adlı şiiri okuması için davet edildi. Akabinde Silivri Erel Spor Kulübü'nün Taekwondo Takımı gösteri yaptı. Programa renk katan sportif gösterinin ardından “Bu Gelen Bandırma Vapuru” adlı şiiri seslendiren Silivri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Aba, duygulara dokundu. Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi sergiledi. Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nidanur Ünal ise “Samsun'dan Doğan Güneş” isimli kompozisyonla dinleyenlere gurur dolu anlar yaşattı. Halk oyunları gösterisi Silivri Belediyesi'nin Ahenk Sanat Gençlik ve Spor Kulübü ile devam etti. Kapanışı yapan Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencileri, sergiledikleri İstiklal Marşı Oratoryosu ile izleyenlerden büyük alkış aldı.

ÖDÜL TÖRENİYLE SONA ERDİ
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri ilçe protokol üyeleri tarafından verildi.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP