19 Mayıs’ın 100. yıldönümü coşkuyla kutlandı

19 Mayıs’ın 100. yıldönümü coşkuyla kutlandı

21.05.2019 09:56:11

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100.yılı Silivri'de yoğun katılım ve coşku içinde kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Çelenk Töreni'nin ardından Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanıp başarıyla sunuldu. Kutlama programına Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammed Burak Gürbüz, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Adalet Komisyon Başkanı Ömer Karagöl, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Can Dağaşan, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, okul yöneticileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Özlem Usta ve Ali Akbulut'un sunduğu program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

DAĞAŞAN: 19 MAYIS, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURULUŞU YOLUNDA ATILMIŞ EN ÖNEMLİ ADIMDIR
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Can Dağaşan tarafından yapıldı. Dağaşan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Bugün, milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 100. yıldönümü. Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış olan en önemli adımdır.
Sevgili gençler, tarihini kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkında sahiptir. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan millet ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin de devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.
Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan sizzler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinen gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.

“VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”
Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 

İlçe Spor Müdürünün konuşmasının ardından gençlik adına konuşma Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Berfin Dicle İbişhükçü yaptı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, öğrencilerden Ezo Şara Uray tarafından okundu. 

Gençler, Müzik Öğretmeni Mehmet Kıssal'ın önderliğinde “Gençliğin Ata'ya Cevabı” seslendirildi.

Tören komutanı Erol Türkekul tarafından Türk Ulusu ve Cumhurbaşkanı adına Şeref Çağrısı yapıldı. Hep birlikte coşku içinde Gençlik Marşı söylendi.

ÖDÜL TÖRENİ
Spor dalında dereceler alan ilçemiz öğrencileri ödüllendirildi. Taekwondo dalında 34 kg Minik-Yıldız Türkiye Şampiyonu Alara Akbaş ile Okul Sporları Bilek Güreşi Türkiye derecesi alan öğrenciler; 60 kg sağ kol Türkiye İkincisi Gülcan Duran, 60 kg sol kol Türkiye Üçüncüsü Selenay Akmercan, 70 kg sol kol Türkiye Üçüncüsü Aleyna Öztürk ödüllerini İlçe Kaymakamı Ali Partal'dan aldı. Liseler arası “100.yılda 19 Mayıs” konulu Kompozisyon, Resim ve Şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler; Şiir dalında birinci Yunus Yürümez, kompozisyon dalında birinci Emel Odabaşı, resim dalında birinci İlknur Muhacir ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'dan teslim aldı. Yine Taekwondo dalında, MEB Türkiye Gençler Taekwonda Şampiyonası İkincisi Halil Eren Muslu, Kyokushin Karate Türkiye Şampiyonası Üçüncüsü İlbey Selçuk'un ödüllerini İlçe Adalet Komisyon Başkanı Ömer Karagöl verdi. Son olarak Kyokushin Karate Türkiye Şampiyonası Üçüncüsü Osman Rauf Uçan, Karate 45 kg Minik-Yıldız Türkiye İkincisi Güzide Canan Taphasanoğlu ödüllerini İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka'dan aldı.

PARTAL: İNŞALLAH BUNLAR BAŞLANGIÇ OLUR
Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Tüm sporcu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Türkiye çapında en güzel dereceleri aldılar. İnşallah bunlar başlangıç olur. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

YILMAZ: CUMHURİYETİ KORUYACAK YEGÂNE UNSUR TÜRK GENÇLİĞİDİR
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da ödül töreninde yaptığı konuşmada şu düşünceleri paylaştı: “Çok değerli hemşerilerim, her şeyden önemlisi Mustafa Kemal Paşa'nın en büyük hazinesinin, zorluklar ile kurduğu Cumhuriyetin emanet edildiği genç kardeşlerim… Bizler bugün burada hepimizin Atatürk'ünü anıyor; Milli Mücadele'nin, milli şahlanışın 100. yılını idrak ediyoruz. Bugünü anmak ne kadar önemliyse, Atatürk'ü anmak, anlamak, anlamlandırmak, Atatürk'ün koyduğu ufuk çizgisini, onun ülküsünü anlamak da her şeyden önemli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak, koruyacak ve geleceği inşa edecek yegâne unsur Türk gençliğidir. Bugün 19 Mayıs'ın 100.yılını idrak ederken, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'e de lider ülke Türkiye olarak ulaşmayı temenni ediyorum. Hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.”
Kutlama programı öğrencilerden Alperen Er'in “Sendedir Atatürk” adlı şiirini seslendirmesi, Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından hazırlanıp sunulan halk oyunları gösterileriyle devam etti.
Antrenör Kemal Kırış ve Yardımcı Antrenör Turgut Yıldız eşliğinde Silivri Kyokushin Karate Kulübü gösterilerini sundular.

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
Atatürk Anadolu Lisesi, çeşitli ulusal yarışmalarda ilçemizi başarıyla temsil eden öğrencilerini onurlandırdı.
“Yüreğine güvenen, bileğine güveneni yensin” sloganıyla liseler arası yarışmada harikalar yaratan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Karabük'te ve Eskişehir'de Silivri'mizi temsil etti. Türkiye Liseler arası Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ilçemizi ve İstanbul ilini temsilen yarışan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri 3 ayrı Türkiye derecesiyle ilçemizi gururlandırdılar.
İstanbul'da düzenlenen liseler arası Okçuluk Yarışması'nda Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Eren Albayrak 2. oldu.
Silivri'de düzenlenen liseler arası Basketbol ve Badminton Turnuvası'nda Atatürk Anadolu Lisesi Takımı İlçe 1.'si oldu.
Program, Bilek Güreşi Antrenörü Tuğba Şaşan'ın gösterisiyle devam etti. Şaşan, Bilek Güreşi hakkında bilgi Verdi, ardından uygulamalı gösterildi.
19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, burada sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP