15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz şehitleri anıldı

8.12.2016 13:27:38

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Sergisi açılış programı dün gerçekleştirildi. 

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Silivri İmam Hatip Yardımlaşma Derneği'nin katkılarıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Sergisi açılış programı, dün Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda yapıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İmam Hatip Yardımlaşma Derneği Başkanı Şerafettin Yıldırım, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Silivri Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro yetkilileri Aydın Dakes ve Necla Kavlak'ın organizasyonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşması Dakes tarafından şu sözlerle yapıldı: “ Edebi ve Görsel Sanat yaklaşımlarıyla toplumda Milli İrade, Demokrasi, Vatan, Millet, Şehadet, Kahramanlık, Bayrak ve Gazilik gibi kavramların algısını güçlendirerek; Milli İradeye ve Milli Değerlerimize bağlı nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ve Silivri İmam Hatip Yardımlaşma Derneği'nin katkılarıyla oluşturduğumuz 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Sergisi açılış programına hoş geldiniz.”
Program Ulu Önder Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak başladı, akabinde Silivri Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Eylül Didin Ölmez'in yönetiminde İstiklal Marşı okundu. 15 Temmuz konulu video gösteriminden sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti İlçe Vaizi Ali Öztürk tarafından okundu. Silivri Anadolu Lisesi öğrenci korosu sahne alarak şiir ve destan sundu. Ortaokul ve liselerimiz arasında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma konulu Resim, Şiir ve Mektup Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Liseliler arasında düzenlenen Resim Yarışmasında birinci olan Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ruken Delal Yıldız, ikinci Enis Kurtuluş ve üçüncü olan Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Gaye Kurnaz; Şiir Yarışmasında birinci olan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eray Yıldırım, ikinci olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi Sema Şişman ve üçüncü olan İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Bıçakçı; Mektup Yarışmasında birinci olan Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Çakmak, ikinci olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi İrem Tuzcu ve üçüncü olan Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Samet altınla ödüllendirildi.
Ortaokullar arasında da Resim Yarışmasında birinci olan Silivri Ortaokulu öğrencisi Aleyna Bozo, ikinci olan Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Gode ve üçüncü olan Gazitepe Ortaokulu öğrencisi İmran Kaynar; Şiir Yarışmasında birinci olan Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi İdil Kiracıoğlu, ikinci olan Silivri Ortaokulu öğrencisi Damla Hano ve üçüncü olan Mimarsinan Ortaokulu öğrencisi Nazar Demir; Mektup Yarışmasında birinci olan Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Ilgın Elçin Perçin, ikinci olan Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Fulya Göksu ve üçüncü olan Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu öğrencisi Hamza Can Badem altınla ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından sergi gezildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP