Zirkonyum porselen

Zirkonyum porselen

16.02.2019 12:00:49

Özel Silivri Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi Zeynep Banazılı, Zirkonyum yöntemiyle yapılan diş tedavisini anlattı.

Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metalin yerine kullanılan beyaz bir alaşımdır. Zirkonyum porselenlerin en önemli avantajı estetik oluşudur. Işık geçirgenlik özellikleri sayesinde doğal dişlerle tam bir uyum sağlanabilmektedir. Bu sayede mükemmel bir estetik sonuç elde edilebilmektedir. Altında metal yansıması olmadığından metal alt yapılı porselenlerde görülen yapay görüntü kesinlikle oluşmaz.
Dokuyla uyumlu bir malzemedir. Diş eti çekilmesine sebep olmaz. Yanlış fırçalama gibi sebeplerden diş eti çekilecek olursa estetik olarak kötü bir görüntü yaratmaz. Zirkonyum kaplamalarının içeriğinde metal bulunmadığı için metal alerjisine de sebep olmaz. Pürüzsüz ve kaygan porselen yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve çay sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.
Başlangıç olarak Diş metal destekli kaplamalarda olduğu gibi bir miktar küçültülür ve diş eti sağlıklı duruma geldiğinde özel ölçü maddeleri ve ağza uygun kaşıklarla hassas bir ölçü alınır. Laboratuvar ortamında dişe uygun renkte zirkonyum alt yapı ve üzerine porselen üst yapı işlenerek klinik ortamda dişe uyumlandırılır. Son olarak da özel yapıştırıcılar ile dişe daimi adapte edilir. Artık kendi dişinizden ayırt etmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kesim işlemleri lokal anestezi altında gerçekleşir ve sonrasında diş renginde geçici bir kaplama yapılarak sıcak ve soğukta sızlamanın önüne geçilir. Genel itibariyle sıkıntı yaşanmadan süreç tamamlanır. Diş etleri sorunsuz olan hastalarda bir buçuk hafta içerisinde dişler takılır.
Bakımı ve temizliği yüzeyi pürüzsüz olduğundan dolayı kolaydır. Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.
Diş ve diş sağlığı, günlük hayatta önem verilmesi gereken konulardır. İnsanların birçoğu dişlerin görüntüsünden, yapısından, renginden rahatsız olabilmektedir. Zirkonyum, doku dostu olmasıyla bilinir ve yüksek gerilme direncine sahiptir. Diş hekimlerin ihtiyaçlarını karşılayan zirkonyum, estetik, doku uyumu, sağlamlık ve doğallık konusunda günümüzde en yüksek kaliteye sahip alaşımlardan biridir. Diğer metallerin aksine zirkonyum hem basınca dayanıklı, hem rengin beyaz ve ışık geçirgenliğinin sahip olması nedeniyle ağız ortamında arka ve ön dişler için en uygun maddedir. Diş sağlığı açısından, estetik ve güzel dişlere sahip olma hayali için mükemmel bir alternatiftir. Teknoloji ve deneyimli hekimler sayesinde kusursuzca yapılan zirkonyum dişlerle rahatça gülümsememek için hiçbir sebep yoktur.

 

YORUM YAP