“Yükselen nesil, gelecek sizsiniz”

“Yükselen nesil, gelecek sizsiniz”

12.06.2018 10:28:40

Özel Silivri Uğur Temel Lisesi mezunları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yükselen nesil, gelecek sizsiniz” sözleriyle ve marşlarla coşku içinde uğurlandı.

Özel Silivri Uğur Temel Lisesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Mezuniyet Töreni'ni 8 Haziran 2018 tarihinde Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirdi. Okul Kurucusu Tayfun Kıbıcı, Okul Müdürü Nabi Çelik, Müdür Yardımcısı Yıldız Selviboy, öğretmen, öğrenci ve velileri 12. Sınıf öğrencilerinin mezuniyet heyecanını paylaştı.
Mezuniyet Töreni, 12. Sınıf öğrencilerinin sahneye davet edilmesiyle başladı. Öğrencilerin geçişi heyecan yarattı, coşkuyla alkışlandı.
Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

KIBICI: YÜKSELEN NESİL, GELECEK SİZSİNİZ
Okul Kurucusu Tayfun Kıbıcı, yaptığı açılış konuşmasında mutlu ve gururlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan velilerine teşekkür etti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Gençler cesaretinizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve irfan ile, insanlık meziyetlerinin vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen nesil, gelecek sizsiniz.” sözünü hatırlattı.
Vatanını seven, ahlaklı, çalışkan bireyler olarak yetişmelerini dileyen Kıbıcı, güzelim ülkemize hepimizin bir borcunun olduğunu dile getirdi ve bundan sonraki eğitim hayatlarında yollarının açık olmasını temenni etti.

ÇELİK'TEN ÖĞRENCİ VE VELİLERE TAVSİYELER
Okul Müdürü Nabi Çelik, yaptığı konuşmada öğrenci ve velilerine güzel ve bir o kadar da anlamlı tavsiyelerde bulundu. Çelik, öğrencilerine şu şekilde seslendi: “Hayat, seni kaç kişinin aradığı, kiminle çıktığın ya da evli olduğun değildir. Kimlerin seni sevdiği, hangi sporu yaptığın da değildir. Kimlerin seni sevdiği, Hangi sporu yaptığın da değildir. Hayat; Ayakkabıların, saçın, derinin rengi de değildir. Nerede yaşadığın veya işin de değildir. Girmeyi başardığın okullar da değildir. Hayat; Notlar, para, üniforma, beyaz önlükler ve giysiler hiç değildir. Hayat; Kimi sevdiğin ve kimi incittiğindir. Kendin için neler hissettiğindir. Güven, mutluluk, şefkattir. Ailene, arkadaşlarına ihtiyaç anında destek olmak ve nefretin yerine sevgiyi koymaktır. Yaşım büyük, sıra onda, ben zamanında çok yaptım egoları değildir. Hayat; Kıskançlığı yenmek, Önemsemeyi öğrenmek ve Güven geliştirmektir. Ne dediğin ve ne demek istediğindir. Başkalarının hayatını olumlu yönde etkilemektir. Hayat her şeye rağmen sevmek sevilmektir. Bu bilinç ve farklılıkla bugünün kıymetini bilin.
Bugün, sizin o bir an önce çıkarmak için can attığınız giymesek dediğiniz okul üniformasıyla son gününüz. Ne aynı sıralar, ne aynı sınıflar, ne aynı koridorlar paylaşılmayacak bundan sonra. Bugün, bitse de gidelim dediğiniz okul günlerinin sonuncusu. Ergenlikten gençliğe adım attığınız yılların bitişi haykırıyor bugün size. O yüzden tadını çıkarın bugünün. Sarılın arkadaşlarınıza, ister doya doya gülüp eğlenin, ister hıçkıra hıçkıra ağlayın. Hem mutluluğunuzu paylaşın, hem üzüntünüzü. Unutun bugün sınavı, bırakın gözünüzde büyütmeyi. Hayat o kadar çok sınavlarla dolu ki?

“İYİ BİRER İNSAN OLMAK İÇİN GEREKENLERİ ÖĞRENMENİN ZAMANI GELDİ”
Silivri Uğur Temel Lisesi, herkesin hayatında bir parça. Buradaki herkes geçici. Bir tek sizler, hayatınızın sonuna kadar, birer Silivri Uğur Temel Lisesi mezunu olarak kalacaksınız. Ve bu gerçek hiç değişmeyecek. İyi birer insan olmak için gerekenleri öğrenmenin zamanı geldi. Ama hayatın sınavdan ibaret olmadığını, bir toplum için herkese görevler düştüğünü bilin ve sakın unutmayın.

“BUGÜN SİZİN İÇİN DE VEDANIN BAŞLANGICI”
Siz değerli velilerimize de buruk bir hatırlatma yapacak olursak, gençlerimizle iyi geçinin. Bugün sizin için de vedanın başlangıcı. O çok istediğiniz üniversiteyi kazanırlarsa sadece dört ay sonra artık sabahları aynı evde uyanmıyor olacaksınız. Aynı sofrada yapılan sabah kahvaltıları yenen akşam yemekleri yerini ayda bir iki günlük ziyaretlerde hasret gidermeye bırakacak. Yıllarca yanı başınızda büyüyen gurur kaynağınız, artık bir telefon mesafenizde olacak. Odalarındaki eşyaları, üniversite hayatları için toplamaya az kaldı. ‘Ders çalış' dedikten sonra, kavga edip küsmeyi bile özleyeceğiniz günlere az kaldı. Artık büyüdüklerini hissedeceksiniz. Peki siz, bunca yıllık hayat tecrübenizle, tadını çıkardınız mı tüm bunların? En son ne zaman sarıldınız onlara? Buyurun işte bunun için en güzel gün. Buyurun sarılın çocuklarınıza doyasıya...”
Konuşmaların ardından Bayram Flama Teslim Töreni yapıldı. 12. Sınıf öğrencileri Bartu Canıtez ve Aylin Epir, bayrak ve flamayı 11. Sınıf öğrencileri Mete Kemal Yalçıntaş ve Elif Yaren Durmaz'a temsil etti. Törenin ardından program Anılarım adlı barkovizyon gösterimiyle devam etti. Rehber Öğretmeni Arzu Güngördü tarafından hazırlanan gösterimde yaşanmışlıklar gülümsemeler eşliğinde paylaşıldı. 10/A sınıfı öğrencilerinden Mehmet Ali Kahraman ve Zehra Sude Daloğlu müzik dinletisi sundular. 10. Sınıf öğrencileri efeler ve folklor gösterisi sundular.
Silivri Özel Uğur Temel Lisesi'nden dereceyle mezun olan öğrenciler sahneye davet edildi. Okul Birincisi, İkincisi ve Üçüncüsü olan öğrenciler, plaketlerini okul yöneticilerin elinden alarak tebrikleri kabul ettiler. Ailelerine de çiçek takdim edildi.
Dereceyle mezun olan öğrencilerinin ödüllendirilmesinin ardından 12. Sınıf öğrencileri sahneye davet edilerek danışman öğretmenlerinden Mezuniyet Belgelerini aldılar. Yarın alev olarak geleceğe yürüyecek olan bugünün kıvılcımları keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Silivri Özel Uğur Temel Lisesi Mezuniyet Töreni marşlar eşliğinde coşkuyla tamamlandı.
Renginar SALİ

YORUM YAP