Yılmaz: Vergilerini günü gününe ödeyen belediyelerden biriyiz Türkiye'de

Yılmaz: Vergilerini günü gününe ödeyen belediyelerden biriyiz Türkiye'de

6.11.2021 12:38:27

Kasım meclisinde Silivrispor'a ödenecek destek miktarının görüşüldüğü esnada çıkan tartışmada Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi 3 aydır işçisinin SSK primlerini, memurunun emekli sandığı, KDV, stopaj ve gelir vergisi ödemelerini kuruşu kuruşuna gününde yapıyor. Bir araştırın bakalım 39 tane belediye var İstanbul'da günü gününe hangisi vergisini ödüyor?” diyerek mali disiplin hedeflerinde önemli bir aşama kaydedildiğini paylaştı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz açıkladığı ve bugüne kadar gerçekleştirdiği mali disiplin hedeflerinde yeni bir aşamayı Kasım meclisinde çıkan tartışmada şöyle anlattı: “Her şeyin kontrol altında olduğu, şeffaf bir yönetimle yönetiliyor Silivri Belediyesi artık. Ne yapalım yine vergileri ödemeyelim mi? Hiçbir zaman ödemediğiniz vergiler. 200 Milyon TL vergi ile beni baş başa bıraktınız. Ne emekli sandığı, ne SSK, ne KDV, ne gelir vergisi ödemişsiniz.

“VERGİLERİNİ GÜNÜ GÜNÜNE ÖDEYEN ENDER BELEDİYELERDEN BİRİYİZ TÜRKİYE'DE”

Silivri Belediyesi 3 aydır işçisinin SSK primlerini, memurunun emekli sandığı, KDV, stopaj ve gelir vergisi ödemelerini kuruşu kuruşuna gününde yapıyor. Bir araştırın bakalım 39 tane belediye var İstanbul'da, 14 tanesi de CHP'li bir tanesi günü gününe belediyeye vergisini ödüyor mu? 2,5 yıldır bunun üzerine çalışıyoruz. Silivri Belediyesi artık bütün borçlarını günü gününe ödüyor. Sizin yaptığınız borçları da günü gününe ödüyor. Ayriyeten devlete hiçbir kuruma faiz ödemiyor. Vergilerini günü gününe ödeyen ender belediyelerden biriyiz Türkiye'de.

Belediye gelirlerinden Kültür Tabiat Varlıkları'na bir pay kesiliyor Valiliklere yatıyor. Bu yıl 9 ay içerisinde 10 Milyon TL günü gününe ödemişiz oraya. Mübadele evi, tarihi köprülerinin aydınlatılması için ödenen paraları kara kaşınz kara gözüne mi alıyor Silivri Belediyesi Valilikten!? Ödemelerini düzenli yapan belediyeler gibi hak ettiği için alıyor.

“ALACAK RUTİN SİZ DE ALDINIZ BEN DE, BORCU SİZ ÖDEMİŞSİNİZ BEN ÖDÜYORUM”

Kalan 80-85 Milyon TL borç var.  2,5 yılda 120 Milyon bıraktığınız borçları bu yönetim ödedi devlete. Alacak rutin siz de aldınız ben de, borcu siz ödemişsiniz ben ödüyorum! Siz üstüne koyarak devam etmişsiniz biz borç kapaması yaptık bu kadar basit.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP