“Silivri’de onkoloji hastalarının tedavi görebileceği bir kliniği hayata geçirmeliyiz”

“Silivri’de onkoloji hastalarının tedavi görebileceği bir kliniği hayata geçirmeliyiz”

6.11.2021 13:59:28

*Başkan Volkan Yılmaz, radyoterapi ve kemoterapi alan hastaların tedavilerini Silivri'de gerçekleştirebilmesi için harekete geçtiğini belirtti. Sağlık yatırımının maddi kısmını çözebileceklerini ifade ederken, izinler hususunda AK Parti Grubu'nun desteğine duyulan ihtiyaç ve elbirliği ile hizmetin ilçemize kazandırılması için hareket edilmesi çağrısında bulundu.

*Sağlık yatırımları konusunda önemli bir ihtiyacın takibini daha Silivri Belediyesi olarak gündemlerine aldıklarını belirttiği esnada Başkan Volkan Yılmaz ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından ilçemize, hasta nakillerinde kullanılmak üzere iki tam donanımlı ambulansın hibe edileceğinin de müjdesini paylaştı.

 

Kasım meclisinde tamamlanan ve hizmete açılacak sağlık yatırımlarının görüşüldüğü esnada söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bir diğer önemli ihtiyacın giderilmesi için harekete geçtiğini paylaşarak, “Silivri Devlet Hastanesinde onkoloji hastalarının tedavi görebileceği bir kliniği, polikliniği hayata geçirmeliyiz” dedi.

YILMAZ: ONKOJOJİ HASTALARIMIZA RADYOTERAPİ VE KEMOTERAPİ İMKANINI SİLİVRİ'DE SAĞLAMALIYIZ

“Daha önce Silivri Belediyesi'ne hasta nakil hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığımızdan bir ambulans hibe almıştık. Diyaliz hastalarının tamamını Silivri Belediyesi olarak biz kendi araçlarımızla taşıyoruz.

Önceden bilmediğim ama şu anda dert ettiğim, üzerine de çözüm için ısrarla gideceğim bir konu var sizlerle de paylaşmak istiyorum. Onkoloji yani; radyoterapi ve kemoterapi alan hastalarımız Silivri'de bu imkan olmadığından ya Tekirdağ ya da İstanbul Merkezine gitmek durumundalar. Taşıma işlemini Silivri Belediyesi olarak yine biz yapıyoruz. Ama şöyle bir şey düşünün kemoterapi alan bir hastanın zaten bağışıklık sistemi yerlerde, artı yorgun bitkin. 2,5 saat trafikte Cerrahpaşa'ya gitmesi, tedavi alması ondan sonra yine 2-3 saat Silivri'ye dönüş yollarında çile çekmesi. Taşıma işi bir de çoklu olabiliyor; birinin tedavisi bitince diğerlerini bekliyor.

“BU KONUYU ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

Bu konuda Başhekimimizin çalışmaları var. Ama bizim de Sağlık Bakanlığına girişimlerimiz olacak. Şöyle ki biz bu konunun bağışçısını çok rahat buluruz. Silivri Devlet Hastanesinde onkoloji hastalarının tedavi görebileceği bir kliniği, polikliniği tefriş ederek sağlamalıyız. Bu ihtiyacı karşılayacak bir tesisi buraya yapmayı düşünüyoruz. Silivri Belediyesi olarak da bizler bunun altından kalkarız. Maliyetine de katlanırız ama izinlerin alınması noktasında özellikle hükümet yetkililerimiz nazarında yapılacak görüşmelerde Filiz Hanım sizlerin de yardımınıza, grubunuzun desteğine ihtiyacımız olacak. Buradan da bunu söylemiş, bu fitili yakmış olalım. Çünkü Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çerkezköy pergeli açtığınızda bize 25 km mesafedeki ilçeler de bundan faydalanacak. Bu hizmeti Silivri'ye getirmemiz lazım. Bu konuyu elbirliği ile çözmemiz gerekiyor.”

HİBE AMBULANS SAYISI İKİYE ÇIKTI

“Bir müjde vereyim” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz, “Coğrafyamız çok geniş. Hasta nakil hizmeti verirken araç sıkıntısı yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığımız,“Silivri Belediyesinin bize kattığı şeyler çok bunun yanında bizim de bir şeyler yapmamız lazım” diyerek inşallah yılbaşına kadar tam donanımlı bir ambulansı Silivri Belediyesi'ne yollayacaklar” dedi.

Meclis sonrası gün içerisinde yapılan görüşmelerde hibe ambulans sayısının 2'e çıktığı açıklandı.

Sevginar SALİ

YORUM YAP