Yılmaz: Tartışmak, daha iyiyi aramak, insan olmanın alametifarikasıdır

Yılmaz: Tartışmak, daha iyiyi aramak, insan olmanın alametifarikasıdır

4.01.2022 17:33:14

Başkan Volkan Yılmaz, 2022 yılının ilk meclis toplantısı açılışında bir konuşma yaparak, “Geride bıraktığımız yıl içerisinde, Yüce Meclisimiz çatısı altında zaman zaman tartışmalar yaşadık. Her zaman söylediğim gibi bu polemikler, asıl gayemiz olan “hizmet üretme” vazifemize gölge düşürmemelidir. Elbette konuşmak, tartışmak, paylaşmak, daha iyiyi aramak, daha güzeli amaçlamak, insan olmanın alametifarikasıdır”a vurguda bulundu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2022 yılının ilk meclisini yapıcı bir konuşma ile açtı.

Başkan Yılmaz yerel yönetim anlayışı, yeni dönem beklenti ve hedeflerini şöyle ifade etti: “2022 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayı meclisimizi gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz.

Hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetlerimle, sevgi ve saygılarımla selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum.

“FERHAN GÜLAN'A BAŞSAĞLIĞI”

Öncelikle 24 Aralık'ta kaybettiğimiz, ani vefatıyla hepimizi üzen, mütevazı kişiliği ve yardımseverliğiyle hatırlayacağımız Ortaköy Mahallemizin değerli Muhtarı Ferhan Gülan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Silivri'mizin başı sağ olsun. Her zaman yapmış olduğu hizmetlerden dolayı minnet ve rahmetle yad edeceğiz.

“BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN MERKEZİNDE İNSAN VARDIR, MİLLET VARDIR”

Belediyecilik anlayışımızın merkezinde insan vardır, millet vardır. Acısı bir, sevinci bir olan, geleceğini geçmişinin emanetleri üzerine kuran, hayatın güçlükleriyle savaşan, huzur ve refah arzusuyla dolup taşan, alın teriyle, göz nuruyla, el emeğiyle rızkını arayan, helal kazancıyla bereket bulan büyük bir milletin sevdalısıyız biz. Duruşumuz, tavrımız, ilke ve ülkülerimiz hep bu olmuştur. 

“ELBETTE KONUŞMAK, TARTIŞMAK, PAYLAŞMAK, DAHA İYİYİ ARAMAK, DAHA GÜZELİ AMAÇLAMAK, İNSAN OLMANIN ALAMETİFARİKASIDIR”

Geride bıraktığımız yıl içerisinde, Yüce Meclisimiz çatısı altında zaman zaman tartışmalar yaşadık. Her zaman söylediğim gibi bu polemikler, asıl gayemiz olan “hizmet üretme” vazifemize gölge düşürmemelidir. Elbette konuşmak, tartışmak, paylaşmak, daha iyiyi aramak, daha güzeli amaçlamak, insan olmanın alametifarikasıdır.

“MÜCADELEYİ VE MÜCAHEDEYİ; SAYGI, SEVGİ VE AHLAKİ HÜKÜMLER ÇERÇEVESİNDE FORMÜLE ETMEK, SİLİVRİLİ İÇİN YAPACAĞIMIZ EN DOĞRU İŞ OLACAK”

Merhum vatan şairimiz Namık Kemal, bir vecizesinde şöyle demiştir: “Barika-i hakikat, müsademe-i efkârdan doğmaktadır.” Mücadeleyi ve mücahedeyi; saygı, sevgi ve ahlaki hükümler çerçevesinde formüle etmek, Silivrili hemşehrilerimiz için yapacağımız en doğru iş olacaktır.

“2022 YILINDAN MURADIM; ÖZELLİKLE SİLİVRİ'MİZ İÇİN DAHA FAZLA HİZMET KONUŞMASI, DAHA FAZLA ÇÖZÜMLER ÜRETMESİ YÖNÜNDEDİR”

2022 yılından muradım; bu salonu varlıklarıyla şereflendiren meclis üyelerimizin özellikle Silivri'miz için daha fazla hizmet konuşması, daha fazla çözümler üretmesi yönündedir.

Yeni yılın; başta ilçemiz olmak üzere ülkemiz ve dünyada hoşgörünün, birlik ve beraberliğin yılı olmasını diliyor, hepinizin yeni yılını bir kez daha tebrik ediyorum. Alacağımız kararların şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yılmaz sözlerinin devamında Aralık ayında yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi.

YORUM YAP