Yılmaz: Selimpaşa battı-çıktı kaldığı yerden devam edecek

Yılmaz: Selimpaşa battı-çıktı kaldığı yerden devam edecek

19.12.2019 10:14:14

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB ile yapılan görüşmelerin ardından Selimpaşa E-5 kavşağına yapılacak battı-çıktı projesine kalındığı yerden devam edeceği müjdesini verdi. Silivri'nin en önemli ulaşım sorunlarından birinin projenin hayata geçmesi ile çözülmüş olacağını belirten Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yetkililerine teşekkür etti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bölgemizin en önemli ulaşım yatırımlarından Selimpaşa E-5 kavşağına yapılacak battı-çıktı projesinin kaldığı yerden devam edeceği müjdesini verdi. İBB'deki yönetim değişikliği ve seçim tekrarının ardından askıya alınan projenin imalatına kalındığı yerden devam edilme kararı verildiğini belirten Başkan Yılmaz'ın, konuyla ilgili ilerleyen günlerde kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

PROJENİN KAPSAMI NE?

Silivri-İstanbul istikametinde E-6 yoluna bağlanabilmek için 230 m. uzunluğunda 9 m. genişliğinde tünel metodu ile Battı - Çıktı yapılacak.  E-6 Selimpaşa gişelerinden çıkış yapan araçların İstanbul istikametine dönüş yapabilmesi için 110 m. uzunluğunda 10 m. genişliğinde viyadük yapılacak.  Silivri-İstanbul istikametinde akıcı sirkülasyon olabilmesi için 500 m. uzunluğunda 32 m. genişliğinde tünel metodu ile Battı Çıktı yapılacak.  Ortaköy istikametinden gelen trafiğin E-6 Karayollarına bağlantısını sağlayacak geometrik düzenleme yapılacak. Metrobüs projesine hazırlık için mevcut yan yollar genişletilecek ve geometrik düzenleme yapılacak.

Proje maliyeti ilk etapta 70 milyon TL, artı KDV olarak belirlenirken, ek ödeneklerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Sevginar SALİ

YORUM YAP