Yılmaz: Kentsel dönüşüme insani, vicdani ve ahlaken bakıyorum

Yılmaz: Kentsel dönüşüme insani, vicdani ve ahlaken bakıyorum

10.08.2020 14:20:30

Ağustos ayında İstanbul'un çalışan tek meclisine teşekkür eden Başkan Volkan Yılmaz, bayramda ilçemizde yaşanan yoğunluğa değinerek sahil şeridine yönelik İBB'ye sundukları plaj talepleri hatırlattı. Başkan Bey ayrıca Bakanlık ve İBB ayağında Kentsel Dönüşüm konusunda yürütülecek çalışmalar konusunda meclisten destek beklentisini vurgularken İlçe belediyesi olarak Siltaş ile başlattıkları süreçteki hareket dinamitlerinin de altını çizdi. Yılmaz, salgın tedbirlerini belediye olarak sürdürdüklerini aktarırken, vatandaştan da tedbirler konusunda rehavete kapılmamalarını istedi.

Silivri Belediyesi Ağustos ayı birinci birleşimi Pazartesi günü Volkan Yılmaz Başkanlığında gerçekleşti.

39 İLÇE ARASINDAN AĞUSTOS'TA ÇALIŞAN TEK SİLİVRİ MECLİSİ OLDU

“Ağustos her yıl meclis için tatil olurdu, bu süreçte çalışan tek ilçe meclisi Silivri” diyen Başkan Bey meclis üyelerine, karantina döneminde yaşanan zaman kaybının telafisi açısından, hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Oturumda katılamayanların izinli sayılması ve bir önceki meclis tutanaklarının oylamasından sonra söz alan Başkan Bey, şehit asker ve polislerimize rahmet yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

BAYRAM YOĞUNLUĞUNUN SONUÇLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Geçmiş kurban bayramını kutlayan Volkan Yılmaz, süreçte Silivri ve sahil bölgelerinde yaşanan yoğunluğa dikkat çekerken, “Uzak yerlere gidememek, deniz ve sahillerimizin temizliği çok büyük yoğunluk yaşamamızda etkili oldu” dedi.

Bu durumun beraberinde getirdiği problemlere de işaret ederek, “Yoğunluk hem iş yükü hem de sosyolojik sorunlara yol açtı. Misafirlerin başımızın üstünde yeri var ama onların da geldikleri yeri kirletme ve atıklarını kaldıkları yere bırakmaya hakkı yok. Görsel kirlilik de bizi rahatsız etti” şeklinde oluşan sorunlara dikkat çekti.

“42 KM SAHİLİMİZE 8 PLAJ İSTEDİK İBB'DEN”

Yaz aylarında ilçemizde kaydedilen nüfus yoğunluğuna ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilçemize gerçekleştirdiği ziyarette doğrudan, sonrasında da İBB Başkanlığına bir rapor halinde çözüm önerilerini ilettiğini ifade eden Başkan Bey, “42 km sahile 8 adet plaj istedik. Herhangi bir dönüş olmadı. Son olarak Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı'nın ziyaretinde konuyu ilettik. Duşları, tuvaletleri, soyunma odası ve tesisleri olan plajlar istiyoruz hem gelenler hem de Silivri'de yaşayanların sorun yaşamaması için.”

TEDBİR UYARISI

“Corona virüs tedbirleri ile ilgili Türkiye'de olduğu gibi bizde de gevşeme var” diyen Başkan Yılmaz, “Tedbirlerin sıklaştırılması lazım. Önlemleri belediye olarak bırakmadık. Çok şükür ki bu süreçte belediye personelinden kimse virüse yakalanmadı. Sosyal mesafe kuralına uymaya ve hijyene devam etmeliyiz.”

BAYRUT'TAKİ PATLAMADA HAYATINI KAYBEDENLERE BAŞSAĞLIĞI YARALILARA ŞİFA DİLEDİ

Yılmaz konuşmasının devamında 4 Ağustos'ta Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin üzüntülerini dile getirdi, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi ne şartta olursa olsun yurtta ve cihanda sulh ilkesini hatırlattı.

SİLTAŞ SİLİVRİ'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BELEDİYENİN ADI OLACAK

17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünün aynı zamanda İstanbul'un deprem gerçeğinin hatırlandığı bir süreç olduğuna işaret eden Başkan Bey bu alandaki Belediye, İBB ve Bakanlık düzeyindeki çalışmalar konusunda meclisten destek beklentisine vurgu yaptı. “Elle tutulur bir deprem çalışması, kentsel dönüşüm planı yok henüz yok! Silivri'nin Stratejik Belgesi ile ilgili çalışmayı bitirmek üzereyiz. Kentsel Dönüşüm ve Deprem Çalışmaları konusunda İBB'nin Fatih, Avcılar ve Silivri'yi pilot ilan etmesi önemli bir gelişme. Mikrobölgeleme çalışmaları ihale aşamasında. Kentsel Dönüşüm Konusunda biz ilçe belediyesi olarak durmuyoruz… Siltaş Belediyenin Kentsel Dönüşüm çalışmalarına aracılık edecek şirket. İlk projemize de Silivri'nin en eski ve sağlıksız binası ile başlayacağız prensipte anlaşma sağlandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME SİYASETEN DEĞİL İNSANİ, VİCDANİ VE AHLAKEN BAKIYORUM”

“Bu konuya girme sıkıntılı bir süreç” diye uyarıldım ama sorumluluk almaya mecburuz. Beddualarla değil dualarla anılan bir başkan olmak istiyorum. Elimizden ne gelirse fazlasını yapmaya gayret edeceğim. Yoksa topu taca atarak daha önceki başkanlar gibi biz de görev süremizi tamamlarız. İnsani, vicdanen ve ahlaken bakıyorum siyasetten ziyade. Bu projeye meclis üyelerimizin destek vermesi gerektiğini düşünüyor şimdiden katkıları için teşekkür ediyorum.”

TARİH DÖNEMEÇLERİNE İŞARET ETTİ

Yılmaz devamında “Tarihimizde bazı önemli hadiseler var unutulmaması unutturulmaması gerek” diyerek 10 Ağustos Sev Antlaşmasının çöpe atılması, 23 Ağustos Lozan Antlaşmasının kabulü, 26 Ağustos Malazgirt Savaşı ve Zafer Bayramına değindi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP