Yılmaz: İşçilerimizin ücret zam oranı %72’e ulaştı

Yılmaz: İşçilerimizin ücret zam oranı %72’e ulaştı

13.08.2022 12:52:54

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, işçi ücretlerine yönelik iyileştirme hakkında yaptığı açıklamada “Toplu İş Sözleşmeleri ile belirlenmiş ikinci altı ay ücret zammı oranı olan % 7'nin dışında % 25 oranında iyileştirme zammı yapılmıştır. Çalışanlarımız bu iyileştirme neticesinde 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren ücretlerini % 32 oranında zamlı olarak alacaklardır” derken “Bu iyileştirme ile birlikte 2022 yılı ücret zam oranları en az % 72 oranına ulaşmış olduğunun da altını çizdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesinde çalışan işçilerin ücretlerinde yapılan iyileştirme” hakkında bir açıklamada bulundu. Burada yer alan ifadeler aynen şu şekilde: “Silivri Belediyesinde kadrolu işçiler için BELEDİYE-İŞ Sendikası, EZGİ A.Ş. çalışanları için ise HİZMET-İŞ sendikası ile varılan mutabakat neticesinde yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmeleri ile belirlenmiş ikinci altı ay ücret zammı oranı olan % 7'nin dışında % 25 oranında iyileştirme zammı yapılmıştır.

1 TEMMUZ İTİBARİYLE %32 ZAMLI ÜCRET

Çalışanlarımız bu iyileştirme neticesinde 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren ücretlerini % 32 oranında zamlı olarak alacaklardır.

“2022 YILI ÜCRET ZAM ORANI EN AZ %72'E ULAŞTI”

Bu iyileştirme ile birlikte 2022 yılı ücret zam oranları en az % 72 oranına ulaşmış olmaktadır.

“ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİ GERÇEKLEŞEN ENFLASYONA KARŞI KORUNDU”

Ücretlerde gerçekleşen bu artışlar ile bir önceki Aralık ayına göre Temmuz 2022 ayı itibariyle % 45,72 olan enflasyon oranı ile kıyaslandığında, çalışanların ücretleri gerçekleşen enflasyona karşı korunmuş olmaktadır.

Belediyemiz bütçesi imkânları çerçevesinde yapılan bu düzenlemenin çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

YORUM YAP