“Artık ‘Silivri Yoğurdunun’ marka tescili ve coğrafi işareti Silivri'nin!”

“Artık ‘Silivri Yoğurdunun’ marka tescili ve coğrafi işareti Silivri'nin!”

13.08.2022 12:50:24

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 60. Silivri Yoğurt Festivalinde Silivri Yoğurdunun marka tescili ve coğrafi işaretinin artık Silivri'nin olduğunu müjdelerken, tescil belgesini Türk Patent Kurumu temsilcisi Suzan Kılıç'tan festival sahnesinde teslim aldı.

“Artık ‘Silivri Yoğurdunun' marka tescili ve coğrafi işareti Silivri'nin!” müjdesini Silivri halkına 60. Yoğurt Festivali açılışında veren Başkan Volkan Yılmaz konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Yüzlerce yıldır bu topraklarda üretilen güzelim Silivri Yoğurdunun varlığı, geride bıraktığımız 59 yıl boyunca festivalle kutlanmasına rağmen tescil edilmemişti.
Hem tarihimizle, hem şehrimizle özdeşleşmiş bu benzersiz lezzetten yola çıkarak, şehrimize değer katma yolunda ortaya koyduğumuz çabaya bir yenisini daha eklemenin, bugüne kadar hayata geçirilmemiş bir eksikliği daha tamamlamanın gururunu tüm şehrimizle paylaşıyoruz.
Artık Silivri Yoğurdunun marka tescili ve coğrafi işareti Silivri'nin!
Şehrimizin tüm marka değerlerinin içerisinde müstesna bir yere sahip olan Silivri Yoğurdunun, şehrimize özel tescil belgesini Türk Patent Kurumu temsilcisi Suzan Kılıç'tan teslim aldık.
Duyduğumuz kıvancı, binlerce yılla özetlenebilecek bir şifa hikâyesinin taçlandırılması olarak görüyor; Silivri'mize hayırlar getirmesini diliyorum.” 

YORUM YAP