Yılmaz: İpi göğüsleyen biz olacağız

Yılmaz: İpi göğüsleyen biz olacağız

15.01.2019 11:00:11

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen programda basın mensupları ile buluşan Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, “Önümüzde engeller, tümsekler, her şey olacak ama göreceksiniz bu seçimin sonunda ipi göğüsleyen taraf biz olacağız.” dedi.

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Silivri'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 13 Ocak Pazar günü, Olta Balık Restaurant'ta gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Arcan, yönetim kurulu üyeleri ve Ülkü Ocakları Silivri İlçe Başkanı Özgür Bedel de katıldı. Gazetecilerin gününü tebrik ederek sözlerine başlayan Volkan Yılmaz, “Öncelikle 10 Ocak'ın meslek hayatınıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Malumunuz Silivri'de yaklaşan mahalli idareler seçimi öncesinde bir takım değerlendirmeleri hep beraber yapmak için buradayız. Sizlerin hangi şartlarda habercilik yaptığınızı burada en iyi bilenlerdeniz. İnşallah önümüzdeki süreçlerde problemleriniz giderilir, daha uygun şartlarda habercilik yapmanız benim temennim.” diye konuştu.

“SIRTIMIZI ÖNCE ALLAH'A SONRA SİLİVRİ HALKINA YASLADIK”
Volkan Yılmaz, basın mensuplarına işlerinde kolaylık ve başarı diledikten sonra Cumhur İttifakı Adaylığını, siyasete bakış açısını ve yerel yönetim vizyonunu değerlendirdi. Yılmaz, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hâlihazırda ben Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortaklaşa kurdukları Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı olarak huzurlarınızdayım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin takdirleri ile üzerime bir görev tevdi edildiğinde bu görevin ne kadar zor bir görev ve omuzlarımdaki manevi yükün ne kadar ağır olduğunun bilincinde olmakla beraber bu yükü taşıyacak güçte, kararda ve azimde olduğumu bilmenizi istiyorum. Biz bir yola çıktık. Sırtımızı önce Cenab-ı Allah'a sonra da Silivri halkına yasladık ve yolumuza devam edeceğiz. Hem Mutlu Başkanım hem de Zafer Başkanımla kol kola girip ve kollarımızı mümkün olduğu kadar geniş açıp bütün Silivri'yi kucaklayacağız. Silivri için dertleneceğiz, Silivri için kederleneceğiz ve Silivri'nin problemlerini hep beraber çözeceğiz. Benim şahsım olarak bütün problemleri bilmek ve çözmek gibi bir gücüm takdir edersiniz ki yok. Hiç kimsenin yok. Onun için yönetişim anlayışıyla Silivri'yi Silivrililerle beraber yönetme adına ben Silivri'nin huzurundayım.

“SİLİVRİ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
“31 Mart 2019 yerel seçimleri kampanyası boyunca kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve insanları birbirine düşman edecek bir üslubun içine girmeyeceğim” diyen Yılmaz, açıklamasının devamında şu mesajlara yer verdi: “Silivri'de görev yapan ve taş üstüne taş koyan her belediye başkanına teşekkür edeceğim ama bununla birlikte yapılamayan, söz verilen ve yerine getirilmeyen hizmetlerle ilgili uyarılarımı da zamanı geldiğinde söyleyeceğim. Şunu açık bir ifadeyle belirtmeliyim ki Silivri gerçekten hak ettiği yerde değil. İlçe dışında veya şehirlerarası seyahat edenler yaşamıştır. Silivriliyim dediğim zaman karşımdaki kişi bana cezaevini hatırlatıyor. Yani cezaevi ile anılır duruma gelmişiz. Oysa Silivri'nin marka değeri olacak çok değerli ürünleri var. Silivri'nin turizm kenti olması lazım. Silivri'nin üniversitelerin olduğu bir eğitim şehri olması lazım. Silivri'nin iş dünyasıyla kucaklaşıp istihdam yaratan, ihracat yapan, sanayisiyle gıpta ettiren bir şehir olması gerekiyor.

“İNSAN ODAKLI HİZMETLER YOK”
Silivri bugün hem sosyal hem kültürel hem de spor imkanlarıyla hak ettiği yerde değil. Çocuklarımızın spor yapması, yabancı dil öğrenmesi, müzik enstrümanı çalması, günümüz koşullarında olmazsa olmaz faaliyetlerdir. Dünyada bu eğitimler zorunlu hale geldi. Silivri'de insanların doğal sahil dışında nefes alabilecekleri bir alan yok. Sabah çıktığınızda yürüyüş yapabileceğiniz, bisiklet sürebileceğiniz, çocuklarınızın kaykay ile eğleneceği bir yer var mı? Yok. Bu kentte yaşayanların bu hizmetleri sorgulaması lazım. Bunlar yapılmıyor mu, yapılamıyor mu? Onu da irdelememiz gerekiyor. Silivri'de çalışan annelerimiz var. Belediyenin sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda kreş hizmeti yok. Yabancı dil kurslarının, etüt merkezlerinin olması lazım. Merkeze insanı koyarsanız, hizmetlerin tespiti ve çözümü de kolay olur.

“DERSİMİZE ÇALIŞTIK, BİZ HAZIRIZ”
Biz kadro olarak, ekip olarak dersimize çalıştık, Silivri'nin huzurundayız. Birlik ve beraberlikle seçimlerin üstesinden geleceğiz. Vatandaşın içinde olup vatandaştan kaçmayacağız. Şikâyet veya bir serzeniş olarak algılamayın, bu görevlere talip olanlar işinden, aşından ve sosyal hayatından feragat etmek zorundadır. Dolayısıyla biz bunların hepsinin bilincinde Silivri'nin adayı olarak huzurlarınızdayız. Seçim kampanyamız çok mütevazı bir kampanya gibi gözükse bile bunu ileriki günlerde yaşayacağız, çok iddialı ama bir o kadar da kararlı bir kampanya olacak. Hiçbir şeyden yılmadan ve yüksünmeden yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde engeller, tümsekler her şey olacak ama göreceksiniz AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile bu seçimin sonunda ipi göğüsleyen taraf biz olacağız. Silivri'de yaşayan vatandaşlarımız mutlu olsalar bile, geleceğe dönük umutsuz olduklarını düşünüyorum. Bu umutsuzluğa çare olmaya geliyoruz. Silivri'yi hep beraber inşa edeceğiz ve Silivri kazanacak diyorum.”

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Yılmaz, program sonunda gazetecilere üzerlerinde isimleri yazılı dolma kalem hediye etti. Toplantı, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP