Yılmaz’ın uygulaması örnek oldu

Yılmaz’ın uygulaması örnek oldu

15.01.2020 14:40:36

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz göreve geldikten kısa bir süre sonra çöp ve temizlik işini belediye bünyesinde, hizmet satın almaksızın gerçekleştirmek için harekete geçti.

SİLİVRİ BELEDİYESİ AYDA EN AZ 1 MİLYON TL TASARRUF ETTİ
Yılmaz bu amaçla da hibe araç çalışması başlatırken gerekli ekipman sağlandığında geçtiğimiz dönem aylık 1 Milyon 500 TL'ye satın alınan hizmeti belediye olarak 340 Bin TL yaklaşık maliyetle yapılmasının mümkün olduğunu kamuoyuna açıkladı.
Yılmaz'ın bu ciddi de bir tasarruf getiren yaklaşımı çevre belediyeler için örnek teşkil etti.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ DE TEMİZLİK HİZMETİNİ KENDİ ARAÇLARIYLA YAPACAK
Ocak meclisinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 2020 yılından itibaren çöp toplama hizmetini kendi araçlarıyla yaparak yüzde 60 tasarruf sağlamayı hedeflediğini açıkladı.
Büyükçekmece Belediyesi daha önce hizmet alım yöntemiyle gerçekleştirdiği temizlik hizmetlerini artık kendi bünyesinde yapma kararı aldı. Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında gündeme alınan “Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 30 adet aracın Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması hususu” görüşülerek karara bağlandı.

AVCILAR'DA YARI FİYATINA DÜŞTÜ
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde medya mensuplarıyla buluştuğu esnada açıklamalarda bulunan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli geçmiş dönemde yapılan çöp ihalelerinden eser kalmadığını paylaştı ve “Açık ve net ifade etmek gerekirse bizden önce yapılan ihalelerde yapılan işi, bugün yarı fiyatına yaptırıyoruz. Yani 3 milyona yakınken yapılan işin masrafı bugün 1,5 milyonu geçmiyor” diye konuştu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP