Yılmaz: İlçemizi afetlere hazırlayacağız

Yılmaz: İlçemizi afetlere hazırlayacağız

1.02.2021 14:39:30

Şubat Meclisinin açılış konuşmasını yapan Başkan Volkan Yılmaz açıklamalarında en geniş paragrafı sivil savunma ve afetle mücadeleye ayırdı.

Şubat ayı meclisinin açılış konuşmasını yapan Başkan Volkan Yılmaz, önemli gün ve şahsiyetler ile gündeme dair şu konuşmayı yaptı: “Şubat ayı içerisindeki bazı önemli gün ve haftaları ve bu ay içerisinde kaybettiğimiz mümtaz şahsiyetleri anmak istiyorum.  4 Şubat, Dünya Kanser Günü dolayısıyla tüm hastalarımıza şifalar diliyorum. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününde, tüm insanlığa sigarasız sağlıklı bir hayat çağrısında bulunmak istiyorum. Yüreği aşk ve sevgi dolu herkesin 14 Şubat Sevgi Günü'nü kutluyorum. Küpe FM başta olmak üzere tüm radyo yayıncılarımızın Dünya Radyo Günü'nü tebrik ediyorum.  

13 Şubat itibarı ile mübarek üç aylara giriyoruz. Üç ayların tüm insanlığa huzur, bereket ve barış getirmesini temenni ediyor, 18 Şubat'ta idrak edeceğimiz Regaip Kandilinizi şimdiden kutluyorum.

25 Şubat 1992, insanlığın utanç günlerinden biri; Ermeniler tarafından Hocalı'da katliam yapıldı. Bu katliamda yaşamını yitiren 613 soydaşımızı rahmetle anıyorum.”

“İLÇEMİZİ AFETLERE HAZIRLAYACAĞIZ”

Sivil Savunma ile afetle mücadeleye konuşmasında geniş bir paragraf ayıran Başkan Bey, açıklamalarına şöyle devam etti: “Afetlerle mücadelede önemli bir farkındalık oluşturan 28 Şubat Sivil Savunma Günü'nde tüm hemşerilerimizi afet bilincine davet ediyorum. İçişleri Bakanlığımız, 2021 yılını Afet Eğitim Yılı olarak ilan etti. Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediyesi olarak Silivri Afet Koordinasyon binası inşa ettik ve merkezimizi açtık. Muradımız heyelan, sel, deprem gibi birçok doğal afet riskini de içerisinde barındıran ilçemizi afetlere hazırlıklı hale getirmek ve afet sonrasında yapılması gerekenleri yapabilmek. Biz de İçişleri Bakanlığımızın paralelinde, Silivri'de yaşayan tüm vatandaşlarımıza dokunarak 7'den 70'e herkese afet eğitimi vermeyi planlıyor ve hedefliyoruz. Vatandaşlarımızı afete hazırlamamız gerekiyor. Afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler var. İşte bütün bunları yapabilmek adına merkezimizi kurduk.

Okullarımızdan başlamak üzere bütün kamu binalarında kamu personeline, fabrika personeline ve tüm Silivri'ye afet bilinci eğitim programı planladık. Okullarımız kapalı olduğu için fabrikalarımızdan başladık. İlçe Kaymakamımızla bir program hazırladık. Eğitimlere kamu personelimizle devam edeceğiz.

Arama-Kurtarma ekiplerimiz, üç defa Ankara'da, iki defa da İstanbul'daki AFAD'ta eğitimden geçerek sertifika almaya hak kazandı. Onların öncülüğünde 2021 yılında 15 bin kişiye Afet Eğitimi vermeyi planlıyoruz. Keşke afetsiz sağlıklı sıhhatli günler olsa… 72 saat sonra bile enkazın altından canlı kurtarılan vatandaşlarımız var. İzmir'de bunu yaşadık, iki bebeğimizi kurtardık. Bir insanın hayatı bile bizim için çok önemli.

Planlayalım tüm meclis üyelerimiz, sivil toplum örgüt temsilcilerimize bir eğitim programı düzenleyelim. Salgın döneminin hemen ardından bunu yapalım.

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAYANA KADAR DEPREMİN YAŞANMAMASINI ÜMİT EDİYORUZ”

Afetlerde bahsettik, önüme bir not geldi; sabah 08.46'ta Ege Denizi İzmir Karaburun ilçesinde 41 km açıklarında 4.8 büyüklüğünde  bir deprem meydana gelmiş. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. Herkesin şiddetinin ve yerini tartıştığı büyük İstanbul depremini yaşayacağız. Hazırlıklarımızı tamamlayana kadar depremin yaşanmamasını ümit ediyoruz. Kötü bina stokunu düzeltir depreme uygun bir yapılaşmaya gidersek depremin doğal afetten çıkması söz konusu. Afetle ilgili yapacağımız çalışmalarda şimdiden bütün mesai arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

ARAMIZDAN AYRILANLAR…

Aramızdan ayrılan önemli şahsiyetleri anarak sözlerini sürdüren Başkan Bey, “Barış Manço, Cem Karaca, Müzeyyen Senar, Gazanfer Özcan, Yaşar Kemal, Necdet Sancar, Şubat ayı içerisinde aramızdan ayrılan kültür ve sanat insanları… Her birini rahmetle yad ediyorum.    

Milliyetçi Hareket Partisinin kurucularından merhum Osman Bölükbaşı'yı şükran ve minnetle yad ediyorum.

Yine şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu rahmetle yad ediyorum.

Aramızdan ayrılış şekli ile bizleri hüzne boğan Özgecan Aslan'ı da ölüm yıldönümünde anmak istiyorum. Onun şahsında şiddet sonucunda aramızdan ayrılan bütün kadınların aziz hatıraları önünde eğilmek istiyorum.

Merhum Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum.

“Bir ananın iki oğlu,

Bir amalın iki kolu.

O da ulu, bu da ulu

Azerbaycan-Türkiye .

 

Dinimiz bir, dilimiz bir,

Ayımız bir, ilimiz bir,

Aşkımız bir, yolumuz bir

Azerbaycan-Türkiye…”

diyen şair, yazar Bahtiyar Vahapzade'yi ölüm yıldönümünde şükranla rahmetle yad ediyorum. 

Şubat ayı içerisinde aramızdan ayrılan, isimlerini sayamadığım bütün devlet, siyaset, ilim ve kültür insanlarına da Allah'tan rahmet diliyor, ülkemiz milletimiz adına yaptıkları hizmetler için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MHP'NİN 52. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Yılmaz son olarak MHP'nin kuruluş yıldönümünü şu ifadelerle kaydetti: “8-9 Şubat Milliyetçi Hareket Partisi kuruluş yıldönümü, bu yıl itibariyle 52 yaşında olacak. Türk siyasetinin köklü çınarı… Benim de mensubu olmaktan her zaman onur ve şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nin kuruluş yıldönümünü kutlamak, başta merhum kurucu Genel Başkan Alpaslan Türkeş olmak üzere ebediyete intikal eden tüm MHP kurucularını rahmet ve minnetle anıyorum.”

Reginar SALİ/Sevginar SALİ

YORUM YAP