Silivri Belediyesinde bir ilk!

Silivri Belediyesinde bir ilk!

1.02.2021 15:32:24

Silivri Belediyesi kamu borçlarından (vergi ve SGK) mahsuplaşma yapılmak üzere Tapu Binası için tahsis ettiği yeri Maliye Bakanlığı'na devrediyor. Bu son işlem ile iki yıl içinde Silivri Belediyesi, devlete olan borçlarında yaklaşık olarak 10 Milyon TL'lik mahsuplaşmaya imza atmış olacak. Daha önce hiç bir dönemde Silivri Belediyesi bu tarz bir mahsuplaşma işlemi gerçekleştirmedi.

“Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1546 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın vergi borçlarımıza karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılmasının görüşülmesi” Silivri Belediyesi'nin Şubat meclisi birinci oturumunda görüştüğü gündem maddeleri arasındaydı.

Meclise bilgi veren Başkan Yılmaz, “Tapu Kadastro Binasının olduğu yer Silivri Belediyesi'ne ait. Yanılmıyorsam 25 yıllığına tahsisini yapmışız. Hali hazırda burası Tapu Müdürlüğü olarak kullanılacağından arazisinin belediyenin önceki dönem vergi, sigorta; devlete olan borçlarımızın ödenmesi noktasında kullanılması için mahsuplaşma işlemidir” açıklamasını yaptı.

KIRKICI: GEÇEN DÖNEM DEFALARCA TALEP ETTİK HİÇ BİRİ KABUL GÖRMEDİ

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı söz alarak geçen dönem defalarca mahsuplaşma talepleri olduğunu ancak hiçbir zaman kabul görmediğini ifade etti.

YILMAZ: İLTİMAS YOK

Bunun üzerine tekrar söz alan Başkan Yılmaz, “Yaklaşık 1,5 yıldır bununla uğraşıyorum. Şöyle bir algı var; muhalefet partili belediye başkanları isteyince bu olmuyor, iktidardan olanlar isteyince yapılıyor! Başkan Yardımcımız Harun Bey ve Emlak İstimlak Müdürümüz Gülbeyaz hanım burada. Geldiğimiz günden beri bu konuda ciddi emek sarf ediyoruz. 25 yer ile ilgili taleplerimizi ilettik 10 tanesi kabul edildi, 15'i ret edildi. Yanlı bir uygulama yapılmıyor, biz önerdik diye kimse teknik kısmını göz ardı ederek kabul etmiyor. Objektif bir anlayışla süreç takip ediliyor. Kıymet takdiri bağımsız firmalar tarafından gerçekleştiriliyor. Biz söz konusu yerin değerini örnek olarak; 10 olarak düşündük, 7 olarak takdir edildi. AK Parti bize bu konuda bir iltimas yapmış olsaydı değer de bizim uygun gördüğümüz rakam üzerinden gerçekleştirilirdi. Teknik olarak uygun olmayan hiçbir şey yapılmadı. Kıymet takdirlerinde de bizim uygun gördüğümüz rakamların altında gerçekleşti” açıklamasını yaptı. Öğrenildiğine göre yerin yaklaşık değeri 3 Milyon 300 TL.

KIRKICI: BİRİ DE KABUL GÖRMEZ Mİ!?

Kırkıcı, Yılmaz'ın açıklamalarından ziyade işleyişin iktidardan yana olmayanların aleyhine işletildiği hususunda pek de ikna olmadığını ortaya koyan “Bizim dönemde biri bile kabul görmedi. Bir tanesi de geçmez mi!?” ifadeleriyle serzenişini dile getirdi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP