Yılmaz: Herkesin canı sağ olsun

Yılmaz: Herkesin canı sağ olsun

26.07.2022 14:25:00

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bölgemiz basın mensupları ile buluşmasında emekleri için teşekkür ederken, vicdanı kanatmayacak yaklaşımdakilerle yol yürüdüğünü belirtip, yorumlar hakkında “Herkesin canı sağ olsun” dedi.

24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ilçemizde görev yapan medya mensupları ile bir araya geldi, sohbet edip, sorularını yanıtladı.

YILMAZ: HERKESİN CANI SAĞ OLSUN

Medyanın önemli bir görev ve sorumluluk olduğunu belirten Yılmaz, hakkında yazılanlara değinerek “Herkesin canı sağ olsun” dedi. Medyaya yansıyan tespitlerden zaman zaman faydalandıklarını de ekleyerek, çalışmalarını takip edip kamuoyuna yansıtan basın mensuplarına emekleri için teşekkür etti.

“BİZ HÜKÜMET ORTAĞI DEĞİLİZ”

“Tabi ki belli bir akreditasyon uyguluyoruz. Kamunun vicdanını kanatanlar, algı yönetimi ile farklı amaçlara hizmet edenlerle yürümüyoruz” şeklinde konuşan Yılmaz, ekip çalışması ve birimler arası koordinasyonun önemine işaret ederken, “ ‘MHP Hükümet ortağı Hükümet yatırımları Silivri'ye kolay geliyor' değerlendirmeleri çok da doğru değil. Biz Hükümet ortağı değiliz. Hükümete dışardan destek veriyoruz” dedi.

“BELEDİYENİN DEVLETE OLAN 140 MİLYON TL BORCUNU ÖDEDİK”

Yılmaz, Silivri Belediyesi olarak Valilik ve Devletin her kademesine sorumluluklarını harfiyen yerine getirme yaklaşımından dolayı belli başlı yatırımların ilçemize gelişini kolaylaştırdıklarının altını çizerken, “Göreve geldiğimizde Silivri Belediyesi'nin devlete 200 Milyon TL borcu vardı. 3,5 yılın sonunda bunun 140 Milyon TL'lik kısmını ödedik. Bu borç geçmiş dönemlere aitti. Bunun yanı sıra bir yıldır Silivri Belediyesi devlete ve Valiliğe katkı payları da dahil borçlarını günü gününe ödüyor. Nereden nereye… Valiliğe 1 Trilyon borcu olan belediyeler var. Kimin olduğunu söylemeyeceğim sürecin nasıl olduğunu ifade etmek için bunu ifade ediyorum. İstanbul'da belediyelerin çok önemli bir kısmı da devlete borçları ve Valiliğe olan katkı paylarını ödemiyor. Biz ödediğimiz için Valilikten de Hükümetten de Silivri bu dönem ciddi yatırımlar alıyor” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜREL MİRAS CANLANDIRILACAK

Yılmaz, Valilik kanalıyla Silivri'de önümüzdeki dönem ciddi bir tarihsel yatırım dönüşümün yaşanacağının, ilçemizin sahip olduğu kültürel mirasının canlandırılacağının ayrıntılarını basın mensupları ile paylaştı.

EĞİTİM DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Kadir Has Üniversitesi ile Teknopark, dil eğitimi işbirliklerini, Nişantaşı Üniversitesi ile ortak çalışmaların sürdürüleceğini belirten Başkan Yılmaz, eğitim ile ilgili Silivri halkına verdiği destek sözlerini tek tek yerine getirdiğini belirtti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP