Yılmaz: Her kesimden oy alacağım

Yılmaz: Her kesimden oy alacağım

25.01.2019 14:15:09

Katıldığı bir radyo programında soruları yanıtlayan Volkan Yılmaz, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adaylığı ve Silivri hedeflerine ilişkin şu yorumda bulundu: “İki kolumu açabildiğim kadar fazla açacağım. Silivri'de kucaklaşmayacağım insan yok. İdeolojik görüş, etnik yapı, dini inanç bunların hiçbirini önemsemiyorum. Önemsediğim tek konu, Silivri'yi yaşanabilir bir şehir haline getirmek.”

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, 23 Ocak Çarşamba günü, saat 17.00'da, Küpe FM'de kaydedilen “Gündemdekiler” yayınında Radyo Programcısı Kamil Bilici'nin konuğu oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin hedeflerini, geride bıraktığı süreci ve bundan sonra atacağı adımları içtenlikle ortaya koyan Volkan Yılmaz, “Ben eski bir profesyonel futbolcuyum. Formamı sırtıma geçirdim. Kramponlarımı ayağıma taktım. Saha müsait. Zemin futbol oynamaya elverişli. Onun için karşıma kim çıkarsa çıksın benim için fark etmez. Biz yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BU BÖLGEDE YAŞAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Cumhur İttifakı Adayı Volkan Yılmaz, “Ben 1972 yılında Silivri ilçesinin Kamiloba Mahallesi'nde dünyaya geldim. İlköğrenimimi Kamiloba'da, orta ve lise tahsilimi Büyükçekmece'de yaptıktan sonra üniversite eğitimimi Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünü bitirerek tamamladım. Hâlihazırda bütün eşim dostum, eşrafım, akrabalarım, ailem bu bölgede ikamet ediyoruz. Kamiloba'da yaşıyoruz. Yine buradaki iş hayatımız devam ediyor. Ben bu bölgede yaşamaktan mutluluk duyan bir insan olarak Silivri halkının huzuruna Cumhur İttifakı Adayı olarak çıkmaktan da son derece mutluyum. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde uzun yıllar yöneticilik yaptım. Uzun yıllar spor hayatının içinde oldum. Profesyonel futbol oynadım. Bir dönem de Silivrispor'un formasını giydim. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda yöneticilik yaptım. Hâlihazırda iki tane eğitim vakfında bir üniversitede mütevelli heyetinde görev yapmaktayım. Türkata Stratejik Araştırmalar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın mütevelli heyetindeyim. Bir de Nişantaşı Üniversitesi'nin mütevelli heyetindeyim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Yaklaşık 20 yıla yakındır da MHP'nin teşkilatlarında görev yapmaktayım.” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI, SİYASİ PAZARLIK NETİCESİNDE ORTAYA ÇIKMIŞ BİR ORTAKLIK DEĞİLDİR”
Gelişen sohbette AK Parti ile yapılan Cumhur İttifakı konusuyla ilgili de, “Esasında ben Cumhur İttifakı'nın ruhunu çok önemsiyorum. Ülkemizin bekası, birliği, dirliği için çok önemli bir ittifak olduğunu düşünüyorum. Çünkü Cumhur İttifakı'nın ruhunda devlet var, millet var, bayrak var, vatan var, ezan var. Varlık sebebi olarak gördüğümüz Türk devletinin ebed müddet kılınabilmesi var. Cumhur İttifakı'nın var oluş sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Ben Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türk devlet yapısına en uygun hükümet etme sistemi olduğunu düşünüyorum. Ve Türkiye'nin önünde biriken problemlerin bu sistemle daha rahat aşılacağına inandığım için Cumhur İttifakı'nı çok önemsiyorum. Esasında Cumhur İttifakı'nın toplumsal uzlaşma metinine dönüşmesini, insanlar tarafından iyi anlaşılmasını istiyorum. Dediğim gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde makam yok, koltuk yok, fedakârlık var. Türk devletinin bekasına helal gelmemesi için yapılan bir birliktelik.” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ VE MHP GENEL BAŞKANLARI SEÇİM İTTİFAKI ÇALIŞMALARI SIRASINDA JESTLEŞTİ”
Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecini değerlendiren Volkan Yılmaz, şunları söyledi: “Ben MHP'den 25. ve 27. dönem 3. seçim bölgesinden milletvekili adayıydım. Silivri'nin belediye başkan adaylık kısmı Cumhur İttifakı'nın sonucunda doğdu. Biraz önce söylediğim gibi inanın Cumhur İttifakı'nın ruhunda makam, mevki, koltuk yok. Sayın Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı'nda yerel yönetimlerde birliktelikteki ilk adımı atarken bir jestle İstanbul'da aday çıkarmayacağını beyan etti. Arkasından Ankara ve İzmir takip etti. Bu jestlerin karşılığında Sayın Cumhurbaşkanımız da İstanbul'un 3 ilçesinde aday çıkarmayarak MHP'nin adaylarını destekleyeceklerini söyledi. Dolayısıyla Silivri'deki bu kutlu vazife de şahsıma tevdi edildi. Ben omuzlarıma yüklenen bu manevi sorumluluğun bilincinde olmakla birlikte bu yükü taşıyacak azimde, kararlılıkta ve güçteyim. Bütün Silivrili hemşerilerim bunu bilsin. Adaylığımın açıklandığı sabahın ertesinden beri sahadayım. Silivri'de basmadık kaldırım taşı bırakmayacağım, çalmadık kapı bırakmayacağım, sıkmadık el bırakmayacağım. Ben Silivrililere özledikleri siyasetçiyi tanıtacağım. Onlara dokunan, onlarla dertlenen, onlarla hislenen, onlarla ağlayan, onlarla sevinen, onlarla gülen bir siyasetçi olarak hep yanlarında olacağım. İnanın dokundukça güç alıyorum. İki kolumu açabildiğim kadar fazla açacağım. Silivri'de kucaklaşmayacağım insan yok. İdeolojik görüş, etnik yapı, dini inanç bunların hiçbirini önemsemiyorum. Önemsediğim tek konu, Silivri'yi yaşanabilir bir şehir haline getirmek.

“AK PARTİ'NİN 9 ADAY ADAYINI ÇOK ÖNEMSİYORUM”
Cumhur İttifakı'nın ruhunda pazarlık olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Liderlerimiz iki defa bir araya geldi. Konuşmadan da bu ruh üzerinden anlaşabilen iki lider var. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Silivri MHP'ye bırakıldı. Burada AK Parti'nin 9 tane birbirinden kıymetli aday adayı arkadaşımız var. Silivri'nin bize bırakılma durumunun onların ne kıymetsiz oldukları, ne bu görevi yapamayacak oldukları, ne de onlarla bu seçimin kazanılamayacağı düşüncesi ile hiçbir alakası yok. Ben 9 tane aday adayı arkadaşımızı çok önemsiyorum. İçlerinde çok kıymetli siyasetçiler var. Onların bana bu süreçte verdikleri desteği de burada dinleyicilerimizle paylaşmak istiyorum. Ayrıca bir parantezi de AK Parti İlçe Başkanı Sayın Mutlu Bozoğlu ve MHP İlçe Başkanı Sayın Zafer Yalçın'a açmak istiyorum. İsmimin açıklanmasıyla teşkilatlarıyla birlikte yanımda, yöremde, arkamda, omuz omuza benimle bu mücadeleye devam ediyorlar. Onların şahsında da tüm teşkilat yöneticilerine, mahalle başkanlarına, kadın kollarına ve tüm parti mensuplarına çok teşekkür ediyorum.”

“SİLİVRİ'YE DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Adaylığı açıklandığından beri yoğun bir tempoda çalıştığını söyleyen Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı, bugüne kadar yaptıklarından da kısaca bahsetti. Yılmaz, “Bu 1 aylık süreçte ilk başta teşkilat içi toplantılarımızı tamamladık. Ondan sonra Silivri'nin bürokrasisini hep beraberce dolaşmaya başladık. Kanaat önderlerini, siyasi partilerin temsilcilerini, eski ilçe başkanlarını dolaştık. Daha gidemediğimiz birçok ağabeyimiz, ablamız, kardeşimiz var. Haklarını helal etsinler ama merak etmesinler hepsinin kapısını çalacağım. Ev toplantıları yapıyoruz. Yöre derneklerimizi henüz programa almadık. Mahallelerdeki cenazelere katılıyoruz ama mahalle ziyaretlerimize ve mahallelerdeki kapsamlı çalışmalara daha başlamadık. Muhtarlarımızla bir araya geldik. Sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımda spor kulüplerine çok önemli bir yer açacağım. Onlarla bir araya geleceğiz. Silivri'ye dokunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“HIRSLI OLMAMAKLA BERABER İDDİALI BİR SİYASETÇİYİM”
Her kesimden oy alacağına inandığını belirten Volkan Yılmaz, yerel seçim hedefleriyle ilgili iddialı açıklamalarda da bulundu. Yılmaz, “Biraz önce de ifade ettiğim gibi ben iki kolumu açabildiğim kadar fazla açtım. Tüm Silivri'yle kucaklaşmayı hasretle bekliyorum. Çok farklı kesimlerden oy alacağıma inanıyorum. Çünkü ben Silivri'nin adayıyım. Kapımda, gönlümde her zaman ve herkese açık diyorum. Silivri kazanacak diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıktık. Sırtımı önce Cenab-ı Allah'a sonra da Silivri halkına dayadım. Değişik görüşleri olan vatandaşlarımızdan oy alacağım. Her zaman söylüyorum, hırslı olmamakla beraber iddialı bir siyasetçiyim. Bunu başaracağıma da şahitlik edeceksiniz inşallah.” dedi.

“KARŞIMA KİM ÇIKARSA ÇIKSIN, BENİM İÇİN FARK ETMEZ”
Radyo programında yerel seçimler için önemli mesajlar veren siyasetçi, karşısına rakip olarak çıkabilecek diğer politikacılar hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yılmaz, “Birbirinden değerli siyasetçiler var. Hepsine saygı duyuyorum ve başarılar diliyorum. Ama şunu söylüyorum; ben eski bir profesyonel futbolcuyum. Formamı sırtıma geçirdim. Kramponlarımı ayağıma taktım. Saha müsait. Zemin futbol oynamaya elverişli. Onun için karşıma kim çıkarsa çıksın benim için fark etmez. Biz yolumuza devam edeceğiz.” tarzında konuştu.

“BANA EN ÇOK KENDİ PARTİMİN MENSUPLARI KIZACAK”
Volkan Yılmaz, ‘Belediye Başkanı olursanız nasıl bir kadroyla çalışacaksınız?' sorusuna ise şöyle açıklık getirdi: “Ben göreve geldiğim günden itibaren partizanlığı, dostluğu, arkadaşlığı bir yana bırakacağım. Bana en çok kendi partimin teşkilat mensupları kızacak. Ehliyet ve liyakata göre çok iyi bir kadro kuracağım. Ben Silivri'ye hizmet için koşmaya geliyorum. Ben koşarken arkamdan yürüyen hele hele duran insan hiç istemiyorum. Siyasi görüşü ne olursa olsun benim tempoma ayak uyduracak, vatandaşımıza benimle birlikte hizmet edecek herkese benim kapım da gönlümde açık olacak. Bu pencereden bakıyorum.”

“İLÇEMİZ MUTLU ÇOCUK, MUTLU AİLE, MUTLU SİLİVRİ EKSENİNE OTURACAK”
Yerel yönetim hedef ve düşüncelerine değinen Yılmaz, “Bizim en büyük projemiz çocuklarımız için okul öncesinden başlayan eğitim, kültür-sanat ve spor olacak. Devlet okullarında yetişen çocuklarımızın açıklarını kapatma ve sosyal belediyecilik adına Silivri Belediyesi'nin kurslarında ilkokulu bitiren her çocuk bir yabancı dil konuşacak, en az bir enstrüman çalacak, en az bir spor dalında lisanslı sporcu olacak, kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirecek bir faaliyet alanında da eğitim alacak. Bunların hiçbirinden ücret almayacağız. Kadınlarımızı çok önemsiyorum. İlçemiz mutlu çocuk, mutlu aile, mutlu Silivri eksenine oturacak. Benimle beraber koşacak eğitimcilere, sanatkarlara, sporculara, müzik insanlarına ihtiyacım var. Yaşanabilir Silivri ve Türkiye için en başta çocuklarımıza iyi eğitim vermek durumundayız. Göreceksiniz biz bunları başaracağız.” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Önemli buluşma....
Sonraki » An’ı yaşamak...

YORUM YAP