Yılmaz, engelli bireyler ve aileleriyle buluştu

Yılmaz, engelli bireyler ve aileleriyle buluştu

22.03.2019 11:11:17

Engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelen Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, “Engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin birlikte yararlanacakları Engelli Eğitim ve Koordinasyon Merkezi'ni hizmete açacağız, hayırlı olsun.” dedi.

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, “Engelleri Birlikte Aşacağız” teması kapsamında Silivri'de yaşayan engelliler ve aileleriyle bir araya geldi. Palmiye Düğün Salonu'nda yapılan buluşmaya çok sayıda engelli ve ailelerinin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları Sami Barlas, Latif Umuç ve Filiz Güler, eğitim gönüllüsü Ressam İnci Aydar ve iki partinin teşkilat mensupları katıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, gecede yaptığı konuşmada Volkan Yılmaz Başkan ve İBB Başkan Adayları Binali Yıldırım'la birlikte engelli bireylerin talepleri üzerine projelerini Silivri'de hayata geçireceklerini dile getirdi.

KAYNARCA: BU GÜZEL EVLATLATIRIMIZI SEVMEK İNSANA DEĞER VERMEK DEMEK
AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, bu buluşmanın haftanın en güzel programının olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “İyi ki birlikteyiz. Özel evlatlarımızla bir arada olmak, aileleriyle bu özel anları paylaşmak, inanın en güzel şey. Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte 1994 Yılında atılan ilk adımlar sonucunda Allah'a şükür artık özel evlatlarımızın sağlık durumları ve eğitimleriyle ilgili, çalışabilecek olanların istihdamıyla ilgili inanılmaz yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Bu, özel evlatlarımızı sevmek, insana değer vermek demek. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” distürüyle yapmak demek. Sizlerle birlikte olmak, yaptığımız düzenlemelerin semeresini almak dünyanın en güzel başlıklarından biri. Sevgili İnci ablam aramızda. Kendisi geçmiş dönem meclis üyemizdir. Engelli okulumuzun kuruluşundan bu yana emekleri çok büyük, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ile birlikte birçok çalışmaya imza attı. Bu iş, gönül işi. Sevmezsen olmaz. Gönlünle yaparsan her şey olur. Daha yapılacak çok şey var. Yeni projelerde de güzel çalışmalar var. Gerçek engel kalptedir, diğerleri hiç sorun değil. Hayat çok uzun değil, bir sınavdır ve biz onu birlikte veriyoruz.
İBB Başkan Adayımız Binalı Yıldırım tarafından özel evlatlarımıza yönelik hazırlanan projeleri gördüğümde çok heyecanlandım. Silivri'de de engelli kardeşlerimizle ilgili devam eden çalışmaları Volkan Yılmaz Başkanımızla sürdüreceğiz. 31 Mart Yerel Seçimlerinde, Cumhur İttifakı diyoruz.”

YILMAZ: OMUZLARINIZDAKİ YÜKÜ HAFİFLETMEYE GELİYORUM
Silivri'de yapacakları projeleri paylaşan Yılmaz, “Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak tüm hizmetleri hayata geçireceğiz. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Önce engelli bireyleri ve aileleri anlamamız gerekiyor. Kendimizi onların yerine koyabilmeliyiz. Önce beyinlerimizdeki, sonra şehrimizdeki engelleri bir bir yıkmamız lazım. Hepimizin birer engelli adayıyız. Sizlerin rahatça sahile gidip yürüyüş yapabilmenizi sağlayacağız. Silivri Belediye Başkanı olduğumda, her zaman yanınızda olmaya, omuzlarınızdaki yükü hafifletmeye geliyorum. Yapacağımız projeleri sizlerle tartışarak, sizlere danışarak yapacağız. Engelli Eğitim ve Koordinasyon Merkezi'mizde ailelere psikolojik destekten tutun da, engelli çocuklarımızın sportif ve kültürel faaliyetleri yapabilmeleri için özel eğitimli insanlara ihtiyacımız var.

VOLKAN YILMAZ'DAN İNCİ AYDAR'A TEŞEKKÜR
İnci Aydar hanımefendi bu akşam aramızda. Kendisinin engellilerle ilgili yaptığı çalışmaları, burada engelli okulunun kurulması için verdiği mücadeleyi, çocuklarla birlikte nasıl faaliyetler yaptıklarını çok iyi biliyorum. İnci hanıma kocaman alkış istiyorum.

“LATİF UMUÇ, HER PROJEMİZDE OLACAK”
Meclis Üyesi adayımız Latif Umuç da aramızda. Yanında evladı oturuyor. Baba-oğul ilişkilerine yakından şahidim. Her projemizde Latif Umuç olacak.

“BELEDİYEMİZDE ENGELLİ BİREYLER İSTİHDAM EDİLECEK”
Benim belediyemde engelli bireylerin istihdam edileceğini, onlara kota ayıracağımı sizlerin huzurunda taahhüt ediyorum. Engelli bireyleri iş, kültürel ve sosyal hayata katmalıyız. ” diye konuştu.
Engelli vatandaşların daha fazla değer görmesi gerektiğini belirten Yılmaz, ailelerin de önemli fedakârlıklar göstererek vakitlerinin büyük kısmını engelli bireylere ayırdığını söyledi.

ENGELLİ EĞİTİM VE KOORDİNASYON MERKEZİ MÜJDESİ
“2023 yolunda 23 dev proje” olarak açıkladığı yatırım ve hizmetler arasındaki Engelli Eğitim Merkezi'nden bahseden Yılmaz, “Engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin birlikte yararlanacakları Engelli Eğitim ve Koordinasyon Merkezi hizmete açılacak. Engelsiz transfer aracı, Engelsiz çocuk parkları ve kent içi engelsiz uygulamalar yanında akülü, tekerlekli sandalye ve beyaz baston desteğimizle hayatı hep beraber paylaşacağız” mesajı verdi.

Program sonunda engelliler ve aileleri Yılmaz ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yılmaz'ın samimi sohbetleri dikkatlerden kaçmadı.

Haber Merkezi

YORUM YAP