Yılmaz’dan Çalık’a iade-i ziyaret

Yılmaz’dan Çalık’a iade-i ziyaret

20.06.2019 10:00:18

Turkısh Petroleum Internatıonal Company (TPIC) Genel Müdür Yardımcısı ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ismi sürpriz ve bir o kadar güçlü şekilde AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak anılan Süleyman Çalık'a Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz iade-i ziyarette bulundu. İkilinin yakın teması dikkat çekti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Turkısh Petroleum Internatıonal Company (TPIC) Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çalık ve BOTAŞ Proje Müdürü Samet Türkoğlu'na iade-i ziyarette bulundular. İlçemizde BOTAŞ tarafından yürütülmekte olan Kuzey Marmara Yeraltı Doğalgaz Depolama Genişletme Projesi'nin önemli bileşenlerinden deniz ayağını sürdüren Offshore Jack-Up platformunu da ziyaret ederek bilgi aldılar.

“ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”
Başkan Yılmaz, doğalgaz depolama projesinin Türkiye için stratejik önem taşıdığını belirterek, “Ülkemizin gerek doğalgaz rezervi açısından gerekse enerji arz ve güvenliği açısından büyük öneme sahip bu projenin Silivri'de bulunması ayrı bir gurur kaynağı. Milli enerji üretimi noktasında Türkiye'nin hızla ilerlediğini görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

PROJENİN KONUSU
Botaş Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi Türkiye'nin ilk yeraltı doğalgaz depolama tesisidir. Halihazırda 2.84 milyar metreküp kapasiteye sahip tesis, proje tamamlandığında 4.3 milyar metreküp kapasiteye ulaşacak. 'On-shore' ve 'Off-shore' olmak üzere iki kısımdan oluşan projenin deniz tarafında, Marmara Denizi'nde biri Silivri açıklarında iki sabit açık deniz platformu kurularak, 18 yeni denizaltı depolama kuyusu ve iki adet tespit kuyusu (deniz sondajları) açılacak. Proje kapsamında ayrıca, mevcut açık deniz platformu ve borular sökülecek; denizde bulunan kuyular terk edilerek karaya uzanan boru hattının montajı gerçekleştirilecek.
Silivri Belediyesi

YORUM YAP