Yılmaz: Biliyorum Silivri vicdanının sesini dinleyecek

Yılmaz: Biliyorum Silivri vicdanının sesini dinleyecek

26.03.2024 14:41:17

Yerel seçimlere sayılı gün kala Küpe FM'de canlı yayın konuğu olan Silivri Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Sabah Haberleri programında Turhan Alyakut'un gündeme dair sorularını yanıtladı.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Küpe FM canlı yayında Turhan Alyakut ile Sabah Haberleri programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmeler, projelerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Yılmaz, yerel seçim öncesi hemşerilerine önemli mesajlar verdi, Küpe FM Genel Müdürü Dilek Sırdaş'a, Genel Yayın Yönetmeni Turhan Alyakut'a ve tüm çalışanlarına teşekkür etti.
“SÖZÜNÜ TUTAN, VATANDAŞLA BİRLİKTE OLAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMUZ İÇİN SÖZ SÖYLEMEMİZE GEREK YOK”
Turhan ALYAKUT: Karşı taraftan oy almak için ne söylerdiniz? Niçin size oy versinler?
Volkan YILMAZ: Karşı tarafın seçmeni bize niye oy versin? Ben bir kere seçmenleri bir matematik ve istatistik rakamlarına göre tasnif etmeyi yerel seçimlerde doğru bulmuyorum, çünkü tercihleri, eğilimleri ve alacakları kararı etkileyen birçok etken var; söyledikleriniz, yaptıklarınız, duruşunuz, tavrınız. Onun için biz 5 yıl boyunca vatandaşımızın huzurundaydık zaten. Vaatlerimiz çok önemli belki ama şimdi vatandaş Ayşe teyze, Ali amcam şuna bakıyor ‘Ya bu adam 5 yıldır burada, sözler vermişti bu sözleri tuttu mu?'İkincisi, bu sözleri tutmak için gayret gösterdi mi? Üçüncüsü, sahada mıydı, iyi günümüzde, kötü günümüzde bizim aramızda mıydı? Dördüncüsü, bu adam dürüst ve ahlaklı mı? Bizim gibi mi, bizim gibi mi yaşıyor, bizim gibi mi yiyor, bizim gibi mi içiyor, bizden birisi mi? Bunları derliyor, topluyor, sonra da söylediklerinize bakıyor. Ya diyor ki, ‘bu adam bunları bunları yapar. Bu söz verdi mi tutar' veya ‘bu adam anlatır anlatır bu işleri yapmaz yine bizi kandırır' noktasında. Zaten seçmen eğilimlerine baktığınız zaman partilerin değişmesi, belediye başkanlarının değişmesi hep bu saiklerle olmuştur.
Biz sözünü tutan, vatandaşın arasında olan hep vatandaşla birlikte olan bir Belediye Başkanı olduğumuz için söz söylememize gerek yok, huzurlarınızda orta yerde duruyoruz. Karar Silivrili vatandaşlarımızın.
“BİLİYORUM Kİ SİLİVRİ VİCDANININ SESİNİ DİNLEYECEK, YAPILANLARI VE YAPILMAYANLARI GÖRECEK”
Ben şunu biliyorum ki vicdan o kadar önemli bir şey ki. Vicdan dersiniz ya, vicdanlı adam, vicdanının sesini dinle, ya hiç mi vicdan yok sende, vicdansız adam. Bunları çok kullanırız. İşte bu milletin en önemli ferasetin olması önemli. Bu milletin en önemli hasletlerden birisi vicdanlı insanların bu toplumun içerisinde çokça olması. Ben biliyorum ki Silivri vicdanının sesini dinleyecek, yapılanları görecek, yapılmayanları görecek.
“VATANDAŞ “BU BİR YEREL SEÇİM, BAŞKA PARTİYE GÖNÜL VERMİŞ OLABİLİRİM AMA OYUMU BU ADAYA VERİYORUM” DİYECEK”
Parti sahiplerinden ayrılacak. Diyecek ki “Bu yerel seçim ben başka bir partiye gönül vermiş olabilirim.” Bu sırf Cumhuriyet Halk Partisi olarak düşünmeyin. Birçok partiyi kastediyorum. Diyecek ki “Ben oyumu vicdanımın sesini dinleyip bu adaya veriyorum” diye.
“ONLARIN VİCDANINA KENDİMİ EMANET EDİYORUM”
Silivri'nin 5 yıl boyunca vicdanı olduğuma, vicdanlı bir şekilde bu şehri yönettiğime ve onların vicdanlarında yer bulacağımı bildiğim için o kadar inançlıyım, o kadar güveniyorum ki Silivri vatandaşlarımıza beni yalnız bırakmayacaklar. Ben 5 yıl onları hiç yalnız bırakmadım ve bu 5 yılın sonunda da bana sahip çıkacaklar. Benim elimi tutacaklar ve omuzuma destek olacaklar.Düşüp tökezlediğim yerden elimden tutup kaldıracaklar. Onlara çok inanıyor, çok güveniyorum ve onların vicdanına kendimi emanet ediyorum. Böyle olacağını tahmin ediyordum.
“SİLİVRİ'NİN MARKA KENT OLMA ÖZELLİĞİNİ TESCİLLEYECEĞİZ”
Turhan ALYAKUT: Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'la hep bu geride bırakmaya hazırlandığımız 5 yılda yaptıklarınızı ağırlıklı olarak konuştuk ve aday olduğumuz yeni dönem için yapacaklarınızı sıra gelmedi.
Volkan YILMAZ: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır dedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Silivri'ye Yüz Akı Eserler diye Silivri'nin huzuruna çıktı. Planlamayla uygulamayı birleştiren, ulaşımda engelleri kaldıran, üretici ile pazarı buluşturan, çevreyi ve yeşili koruyan, kent ile sağlığı buluşturan, sporu yaşamın bir parçası haline gören, hayatla eğitimi birleştiren, geçmişle geleceği buluşturan hizmet ile toplumsal faydayı birleştiren bir belediyecilik anlayışıyla 9 maddede yeni dönemi toparladık. Bu 9 ışığın yolumuzu aydınlattığı bir ortamda önümüzdeki 5 yılda Silivri'yi İstanbul'un Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmaya, marka kent olma özelliğini tescillemeye ve her zaman ifade ettiğimiz gibi mutlu insanların yaşadığı ve ‘Silivri'de hayat var' sözünün hayat bulduğu bir Silivri'yi inşa edeceğiz.
GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELER
Çok güzel yapacağımız projeler var. İşte bu şehir geçiş sistemi, Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, yat limanımız, metrobüs,Kültür ve Gençlik Merkezimiz, yeni millet bahçelerimiz projelerimiz arasında. Fatih Mahallesine buradan duyuralım; Çamlık diye bilinen yerin hemen yanında 50.000 metrekare, çamların ne halde olduğunu biliyorsunuz. Metruk bir yer gece önünden geçemezsiniz. Üçüncü millet bahçemizi orada yapacağız. Murat Çeşme piknik alanını Karayollarından aldık. Oraya gençlerimiz için tematik park yapacağız. Rahatça eğlenecekleri, dinlenecekleri, piknik yapabilecekleri bir yeşil alan haline getireceğiz. Mesire alanlarını artıracağız.Büyük Çavuşlu Piknik alanı gibi yine aynı şekilde bir Çocuk Köyü, bir Eğitim Köyünü kazandıracağız.Golf tesisleri için Spor Bakanlığımızla bir çalışma içerisindeyiz. Yeni otoparklar, bilim merkezi açacağız.
“OTOPARKLI, KAPALI PAZAR VE TİCARET ALANLARI OLAN YENİ PLAZA İLE PAZARTESİ PAZARI ÇİLESİ BİTECEK”
Silivri'nin kanayan yarası olan Pazartesi pazarı çilesi bitecek. Hemen Yeni Mahalle mezarlığının oraya bir otogar inşa edilecek ve eskiotogarın boşalmasıyla beraber 1000 araçlık otoparkı olan bütün pazartesi pazarını içerisinde barındıran bir Kapalı Pazar yerini kazandıracağız.
“YAŞAM VE ETKİNLİK ALANI DA KAZANDIRACAĞIZ”
Ama aynı zamanda 7 gün daimi bir halk pazarı içerisinde ticarethaneler, üstünde ofislerin olduğu dev bir plazmayla oraya yaşam ve etkinlik alanını da kazandıracağız. Onun için daha nice projelerimiz var.
“BUNLARI YAPACAĞIMIZI SİLİVRİ HALKI ÇOK İYİ BİLİYOR”
Bunları yapacağımızı Silivri halkı çok çok iyi biliyor, çünkü ne söz verdiysek yaptık, ne söz verdiysek de yapmaya devam edeceğiz.
“GÜÇLÜ BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE İHTİYACIM VAR”
Şunu da ifade etmek istiyorum, Silivri'de benim bu hizmetleri daha güçlü, etkin, verimli ve hızlı yapabilmem için güçlü bir Büyükşehir Belediyesine ihtiyacım var.
“İBB TARAFINDAN İKİ İLÇEYE İNANILMAZ KAYIRMACILIK YAPILDI”
Maalesef bu dönem her ne kadar arkadaşlar “Ayrım yapmadan bir belediyecilik anlayışı yaptık” deseler de Büyükçekmece ile Silivri'yi karşılaştırırsak‘Üçüncü bölge' diye tabir ettiğimiz 13 ilçenin yer aldığı bölgede, Beylikdüzü ile Büyükçekmece'nin aldığı hizmetlerin toplamı diğer 11 ilçenin 2 - 3 katıdır. Bu 2 ilçeye inanılmaz kayırmacılık yapıldı. Bu hak mı hukuk mu? Bize 20 bin m2 metrekare yeşil alan yapan İBB, Büyükçekmece'ye 650 bin m2 metrekare yeşil alan projesini koydu. Büyükçekmece'nin sahil düzenlemesini gidip gördünüz mü? Büyükçekmece'ye harcanan para belki katrilyon. Büyükçekmece sahili tepeden tırnağa yapılırken, Silivri sahiline neden bir bank bile konamadı?Silivrili hemşerilerim bunu sorgulayacak mı?
“DEĞİRMENKÖY'DE VERDİĞİMİZ KREŞ ARSASINI NİYE İADE ETTİLER?”
Kimse partisinin adayını eleştirdiğim için bana kızmasın. Benim eleştirimin hepsi yol gösterici, ön açıcı. Ben 4 kreş yerini İBB'ye vermedim mi? Verdim. İstanbul ilçeleri arasında yer veren ilk belediye başkanıyım. Ne dediler? ‘Sanayi alanına kreş yapacağız' diyen adaya sormak istiyorum. Değirmenköy'de sanayi yok mu? Değirmenköy'deki kreş arsasını niye geri iade ettiler? “Buraya kreş yapamayız” deyip niye yapmadılar? Büyükşehir bütçesinde para mı yoktu kreş yapacak,“yer bulamıyorum, bana yer vermiyorlar” dedi Ekrem bey verdim, geri iade etti. Değirmenköylüler duysun.
Gümüşyaka Mahallesi'nde tahsis ettiğimiz arsaya yapacakları kreş 4.5 yıldır bitmedi. Engelsiz Yaşam Merkezi yapsınlar diye arsa verdim, iade ettiler. Bir sene sonra “Yapamayız” dediler ama biz yaptık.Büyükşehirde olmayan Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezini yaptık.
“2500 SOSYAL KONUT PROJEMİZ VAR”
Onun için bu ayrımcılığın bitmesi lazım, benim güçlü bir partnere, bir yol arkadaşına ihtiyacım var. Sayın Murat Kurum'la bu birlikteliği Bakanlığı döneminde yaşadık. Çok da etkin işler yaptık. Silivri'nin kentsel dönüşümünü yapabilmem için her yıl 2500 sosyal konut müjdemiz var. Silivrililer duysun hemşerilerime şunu söylüyorum ben dar gelirli aileler, hiç ev alamayan gençler bir ev almayı hayal ediyorlar. Volkan Yılmaz kardeşleri, ağabeyleri, evlatları, 2500 sosyal konut projesi ve hedefi koyuyor ikinci 5 yılına ama bunu ben Murat Kurum'la 5000 konuta çıkarabilirim. 10.000 konutu, 5 yılda Murat Kurum ile kentsel dönüşüme tabi tutabiliriz, elden geçirebiliriz.
“SARAL İNŞAAT İŞ BİRLİĞİYLE 122 DAİRENİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ YAPTIK”
Ben Silivri'de 122 dairenin kentsel dönüşümünü yaptım, bitirdim. Saral İnşaat işbirliğiyle gerçekleştirdik. Allah onlardan razı olsun.
“HER YIL 20 BİN KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZÜ VEREN İBB, SİLİVRİ'DE BİR TANE YAPMIŞ MI?”
Büyükşehir Belediyesi'nin bir tane kentsel dönüşümü var mı arkadaşlar Silivri'de?Her yıl 20.000, 5 yılda 100.000 konut sözü veren arkadaşımız, belediye başkanımız Silivri'de bir tane kentsel dönüşümü yapmış mı? Yapmamış, niye yapmamış?Söz verilen100.000, yapılan 5.000. Şimdi ben bu Murat Kurum'la yapabilirim diyorum. Metrobüsü Murat Kurum'la getirebilirim diyorum.
“SİLİVRİ HEPİMİZİN, YAPILAN HİZMETLER BU GENÇLERİN, ÇOCUKLARIN, ANNELERİN”
Silivri'yi kimsenin bir yere alıp götürecek hali yok. Hiçbir parti Silivri'yi sırtına alıp götürmeyecek, yapılan hizmetleri de götürmeyecek. Yarın başka hedefler, başka projeler olur. Silivri'de sonsuza kadar Belediye Başkanlığı yapma gibi bir hedefimiz de yok. Ben Silivri'yi partimle beraber bir yere alıp sırtımda götürmeyeceğim ki. Silivri hepimizin, yapılan hizmetler, bu gençlerin, bu çocukların ve annelerin, bu engelli çocuklarımızın onun için buraya ne kadar hizmeti getirebilirsek, ne kadar huzuru, refahı, bolluğu getirebilirsek bu bizim için önemli. Onun için bu noktada da Cumhur İttifakı'nın İstanbul'dan güçlenerek hizmet ve eser belediyeciliği ve gönül belediyeciliği noktasında da artarak devam etmesi gerektiğini, ben Silivri'nin yararına buluyorum. Onun için destek istiyorum.
“SİLİVRİ'DE YENİ HİKÂYE YAZMAK İÇİN YENİ HAYALLERİM VAR”
Turhan ALYAKUT: Vatandaşlarımızın bizi affetmesini istiyorum. Çokça mesaj geldi. Soruları vardı, iyi dilekleri vardı ama eğer onlara yer versek bu sohbeti belki de gerçekleştiremeyecektik. Bir dinleyicinin yazdığını hatırlatmak isterim, “Pastanın keki hazırlandı şimdi çilekleri koyma zamanı” diye mesaj göndermiş.
Volkan YILMAZ: Valla sağ olsun ama bizim çilekleri koyunca işimiz bitmeyecek. Silivri'de yeni bir hikaye yazmak için yeni hayallerim var, yeni rüyalarım var, yeni düşlerim var hayal dediler. Benim anlattıklarıma “Hayal” dediler hepsini gerçekleştirdik. Yeni hayallere yelken açacağız.
“2019'DAN DAHA HEYECANLI VE İSTEKLİYİM”
O kardeşimiz veya arkadaşımız kimse hiç merak etmesinler biz daha pastanın çileklerini koyup pastayı üfleyecek kıvamda değiliz, daha çok yapacak, çok gidecek yolumuz var. Hayallerimiz var, çünkü aşkımız var, sevdamız var ama en önemlisi de ilk günkü heyecanımız var. Ben 2019'dan daha heyecanlı, daha arzulu, daha istekliyim.
“ÖNEMLİ OLAN PROBLEMLERLE BAŞ EDECEK İRADENİZ, GÜCÜNÜZ VE AZMİNİZİN OLMASI”
Usandım bıktım, bu kadar keder olur mu deniyor ya bazen ya problemsiz hayat mı var? Evde, işte, sokakta, belediyede problemler olur ama önemli olan ne biliyor musunuz? Sizin o problemlerle baş edecek irademizin, gücünüzün, azminin olması. İşte bu olduğunda o problemlerin üstüne üstüne gittiğinizde o problemleri bir bir yıka yıka üstünden atlaya atlaya devam ediyorsunuz. Onun için hayallerimiz büyük, aşkımız büyük, sevdamız büyük.Silivri hemşirelerimizin de bizimle yol arkadaşlığı yapacağına hiç şüphemiz yok. Onun için hepsini ben gönülden, yürekten, bütün iyi dileklerimle selamlamak istiyorum.
“ALGILARLA HİÇ UĞRAŞMADIK, HEP OLGULAR VE GERÇEKLERLE HAREKET ETTİK”
Biz hiç algılarla uğraşmadık, Silivri'de algılarla hiç işimiz olmadı, hep olgularla ve gerçeklerle hareket ettik. Çok çalıştık. Sayısız eser, sayısız hizmet, sayısız projeyi birbirinden büyük ve değerli hizmetleri Silivri'ye kazandırdık ve güçlü, çarpıcı bir gerçeklik elde ettik. Hayal satmadık. Algı belediyeciliği yapmadık. Silivri'de bir gerçek var, bir gerçeklik var. Onun için iktidar karnemizde de hep Yüz Akı Eserler, yerine getirilen sözler vaat ettiklerinden fazlasını gerçekleştirdiğimiz hizmet ve yatırımlarımız var. Onun için heybemiz o kadar dolu ki, heybesi dolu olan insanın da onu hem devirmeme, hem daha yenilerini doldurma gibi de bir azmi var. Onun için biz kuru lafa, boş vaatlere, polemiğe şehirde yaşanan kısır çekişmelere, hiç aldırmadan ‘Biz yaptık, yine biz yaparız' diyerek yolumuza devam etmek istiyoruz.
“GELECEK SEÇİMLERİ DEĞİL, GELECEK NESİLLERİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Turhan ALYAKUT: Silivri Belediye Başkanı Volkan yılmaz, yayınımızdaydı. Yoğun çalışma temposu içerisinde, geçirdiği ameliyatın ardından sonra çok kısa bir dinlenme süresinin ardından bizimleydi. Sizinle bu yayınları yapmak ilk günden beri profesyonel mesleki açıdan bana çok keyif verdiğini söylemek isterim ve bu yayınların da devamını dilerim. Artık son birkaç dakikamız da ilave etmek istediklerinizi alıp toparlayalım.
Başkan Volkan YILMAZ: Bizde sizi uzun yıllar, gerek görsel gerekse işte radyo dünyasından takip eden ve takdirle takip eden bir arkadaşınız olarak sizden de bu sözleri işitmek bizim için esasında önemli.Son olarak şunu söylemek istiyorum, gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyoruz ve gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz.
“KENDİMİ ONLARIN VİCDANLARINA VE KARARLARINA EMANET EDİYORUM”
Onun için bizim seçim kaygımız, kaybederiz, kazanırız, endişemiz yok. Ve bu uzak ülkülerle işte kızıl elma diyoruz, daha uzaktaki ufuklara erişme arzusu diyoruz. Adına ne derseniz deyin hedeflerimiz hep daha ileriye, hep daha uzağa, hep daha güzele hep daha iyi olarak devam edecek. Silivrili hemşerilerimin ferasetine, vicdanına, kararına sonuna kadar saygı duyan ve inanan bir arkadaşları, kardeşleri, evlatları olarak kendimi bu dönem vicdanlarına ve kararlarına emanet ediyorum.
Hayırlısı olsun diyorum ve bütün aday arkadaşlara da şu kısa bir sürede nezaketi,zarafeti bozmadan, bir seçim atmosferini nihayetlendirir, Silivri'ye yakışan bir şekilde tamamlarız diyoruz. Bütün Silivri hemşerilerime kucak dolusu sevgilerimi, hasretlerimi ve muhabbetlerimi yolluyorum.
Turhan ALYAKUT: Silivri Belediye Başkanı Volkan yılmaz, biz de bir kez daha teşekkür ediyoruz, iyi ki geldiniz, iyi ki bu bilgileri, bu konuları bizimle bir kez daha paylaştınız.Seçildiğimiz takdirde hemen bir parantez açayım, inanıyorum parantezi kapatayım. Bu yayınları yapmayı sürdüreceğimizi biliyorum ve dört gözle bekliyorum.
Volkan YILMAZ: Çok teşekkür ederim. Biz de sizleri keyifle izlemeye devam edeceğiz. Küpe FM ailesine de buradan sevgi, saygı ve muhabbetlerimi iletmiş olalım.

YORUM YAP