Yılmaz: 75 adet konteynerli köyle yine Hatay’da olacağız

Yılmaz: 75 adet konteynerli köyle yine Hatay’da olacağız

29.03.2023 11:57:35

Alipaşalılarla iftar sofrasında buluşan Başkan Volkan Yılmaz, “10 Nisan'da 75 adet konteynerli köyle yine Hatay'da olacağız” derken, Silivri Belediyesi'nin 75 konteynerlik köyü de kurulmuş olacak. Bunları yaparken partisi, siyasi görüşü gibi hiçbir farklılık gözetmedik. Bu milletin asil evlatlarına uzatmamız gereken eli uzattık. Bundan sonra da bu yardımların devam etmesi gerekiyor. Elimizi, kulağımızı bölgeden çekmemeliyiz” dedi.

Silivri Belediyesi merkezde her akşam 1500 vatandaşımız oruçlarını açtığı iftar sofrası kurarken, mahallelerde de Ramazan tam anlamıyla yaşatılıyor. Silivri Belediyesi Aşevi her gün 800 kişiye sıcak yemek hazırlayıp ulaştırırken, Sosyal Belediyecilik anlamında varlığını deprem bölgesinde de sürdürüyor. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 Pazarcık ve 7.6 Elbistan merkezli depremin ilk gününden itibaren afet bölgelerine yardım eli uzatan Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi, “Anımız Bir Acımız Bir” kampanyası kapsamında birçok ihtiyaç malzemesini 10 ile ulaştırdı. Özellikle depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay'da Belen, Kumlu ve Defne'de çadır köyler kurularak depremzedelerin konaklamalarına imkân sağlandı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şimdi de 75 adet konteyner köyle Hatay'a desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

2_124


YILMAZ: BU ZORLUĞUN DA ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE İNANCIM TAM

Alipaşa Mahallesinde düzenlenen iftar sofrasında vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuşmasına Kahramanmaraş merkezli depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı ve şöyle sürdürdü: “Silivri'mizde de birçok depremzede kardeşimizi misafir ediyoruz. Bu akşam da Meclis Üyemiz Süheyl Kırkıcı'nın Antakya'da yaşayan ailesi iftar soframızda. Bu günlerin geçici olduğunu düşünüyorum. Büyük Türk milletinin ve devletimizin bu yaraları sarmaya gücünün yeteceğine ama en önemlisi de milletimizin feraseti ve yardımlaşma duygusuyla bu zorluğun üstesinden geleceğimize inancım tam.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN MADDİ MANEVİ DESTEĞİYLE DEPREM BÖLGESİNDEYİZ”

Depremin olduğu ilk günden beri Silivri Belediyesi ve Silivri Kaymakamlığı olarak, vatandaşlarımızın maddi manevi destekleriyle Hatay'da, Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'daydık, deprem bölgesindeydik. Şu an itibariyle Hatay'ın Kumlu, Belen ve Defne ilçelerinde üç tane 300 kişiye yakın depremzede vatandaşımızın kaldığı Çadır Köylerimiz var. Kütüphanesi, sosyal tesisi, yemekhanesiyle, çadırlarıyla vatandaşlarımızın her ihtiyacı karşılanmakta.”

1_45

SİLİVRİ BELEDİYESİ, HATAY'DA 75 KONTEYNERLİ KÖY KURACAK

“10 Nisan'da 75 adet konteyner köyle yine Hatay'da olacağız” diyen Yılmaz, “Silivri Belediyesi'nin 75 konteynerlik köyü de kurulmuş olacak. Bunları yaparken partisi, siyasi görüşü gibi hiçbir farklılık gözetmedik. Bu milletin asil evlatlarına uzatmamız gereken eli uzattık. Bundan sonra da bu yardımların devam etmesi gerekiyor. Elimizi, kulağımızı bölgeden çekmemeliyiz” dedi.

 

“AZ YA DA ÇOK DEMEYELİM DARDA VE ZORDA KALAN VATANDAŞLARIMIZLA VARLIĞIMIZI PAYLAŞALIM”

“Ramazan ayını idrak ediyoruz” ifadeleri ile Alipaşalılara seslenmeyi sürdüren Yılmaz, “ “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” diyen sevgili peygamberimizin söylediği gibi deprem bölgesindeki vatandaşlarımız darda ve zordayken bizler rahatta olmamız söz konusu olamaz. Ramazan ayınızı tebrik ediyor, tutulan oruçların sevabı büyük olacak ama bu ayın en büyük mesajı paylaşmak, yardımlaşmak, dayanışma. Az ya da çok demeyelim küçük de olsa zenginliğinizi darda ve zorda kalan vatandaşlarımızla paylaşalım.

3_129


“SİLİVRİ BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEK”

Silivri merkezde kurduğumuz iftar çadırında her akşam 1500 vatandaşımız oruçlarını açıyor ve her mahallemizde iftar sofraları kuruluyor. Aşevimizde her gün 800 kişilik sıcak yemek çıkıyor ve dağıtılıyor. Silivri Belediyesi sosyal belediyecilik yapmaya devam edecek.
Orucumuzu siz Alipaşa sakinleriyle açmaktan bahtiyarlık duyuyor, sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmenizi diliyorum.”

 

4_96
İFTAR SOFRASINDA SİYASİ MOZAİK

Alipaşa'da Silivri Belediyesi'nin verdiği iftar davetine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Başkan Volkan Yılmaz, MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı, Ersin Taşkın, AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas, Meclis Üyeleri Filiz Güler, Yasin Gören ve muhtar İlhan Şahin ile birlikte iftarını açtı.


Sevginar SALİ

YORUM YAP